Вхід | Реєстрація

Автобуси придбали за 1,6 мільйона

Автобуси придбали за 1,6 мільйона

Напередодні новорічних свят учні Озірської та Шенгурівської шкіл отримали святкові подарунки: два нові шкільні автобуси.

Як розповіла голова Кобеляцької райдержадміністрації Таміла Шевченко, ці транспортні засоби необхідні для підвозу дітей до навчальних закладів із навколишніх сіл: Морози, Просяниківка, Солошине, Григоро-Бригадирівка, Комендантівка, Дабинівка, Пилипенки, Колісники, Новоселівка, Лучки, Правобережна Сокілка та Гарбузівка.

Таміла Шевченко пояснила, що питання підвезення учнів та педагогічних працівників до шкіл на сьогоднішній день є дуже актуальним:

— Справа в тому, що 25 учнів та двох учителів із сіл Лучки, Правобережна Сокілка і Гарбузівка до Шенгурівської ЗОШ підвозив мікроавтобус «Газель». Він розрахований на 13 посадкових місць. Цей транспортний засіб використовувався на умовах оренди, укладеної з Придніпровським спецкар’єром. Тепер на цьому маршруті працюватиме новий мікроавтобус «Рута». Він вміщає 19 пасажирів.

Зі слів посадовця, до Озірської школи підвезення потребують 82 учні та 13 педагогічних працівників із сіл Морози, Просяниківка, Солошине, Григоро-Бригадирівка, Комендантівка, Дабинівка, Пилипенки, Колісники й Новоселівка. Їх підвезення забезпечував автобус ПАЗ, 2003 року випуску, розрахований на 25 місць. Протяжність п’яти маршрутів, які водій здійснював у один бік, становить 115 кілометрів. Враховуючи це, автобус виїжджав о 6:15, а повертався о 16:50.

— Діти перебували у навчальному закладі досить тривалий час, що призводило до їх перевтоми, обмежувало час для підготовки домашніх завдань, — продовжує голова РДА. — Це впливало на засвоєння дітьми матеріалу. Тому придбано додатково шкільний автобус на 29 пасажирських місць.

На завершення Таміла Шевченко наголосила, що придбання автобусів стало можливим завдяки фінансовій підтримці з Держбюджету, у тому числі і фонду регіонального розвитку. Вартість двох автобусів склала 1 мільйон 588,9 тисячі гривень, із яких кошти державного фонду регіонального розвитку становлять 1 мільйон 423 тисячі гривень, кошти районного бюджету — 165,9 тисячі. Шкільні автобуси придбано у ТОВ «Дніпро Авто» (Київ), обладнано у відповідності до вимог, які висуваються для шкільних автобусів.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 грудня 2015, 16:21 | Кобеляки | Суспільство


1. Мартин / 30 грудня 2015, 19:53
Раніше в кожному селі була школа і вистачало учнів , нікого не треба було возити , це про щось говорить ? А ціна на автобуси захмарна , невже ці бляшанки стільки коштують?
2. Гершко українець / 30 грудня 2015, 20:08
3.Мартин
«Раніше в кожному селі була школа і вистачало учнів , нікого не треба було возити , це про щось говорить ?»

Канєшно говорить. Цим сказано все, але мало хто це здатен зрозуміти. Так що біда Мартин. Хана нам скоро.
3. Чупакабра / 30 грудня 2015, 23:49
Купили 2 автобуси а на відкат синочку квартиру в Полтаві таміла купила,та ні мабуть на зарплату?ГИ-ГИ.
4. гість 5555 / 31 грудня 2015, 09:17
5.Чупакабра
«Купили 2 автобуси а на відкат »

А як їй взяти цей відкат--вони ж БЮРДЖЕТНІ...(ДРУГЕ діло-ЩО ТАМ....НАВЕРХУ ПОЛУЧАТЬ ВІДКАТ--- А вона--не при ДІЛАХ---ОДНИМ СЛОВОМ --ДАМА...
5. Чупакабра / 2 січня 2016, 00:53
6.гість 5555
«
А як їй взяти цей відкат--вони ж БЮРДЖЕТНІ»

Не переживайте там все пучком!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації