Вхід | Реєстрація

Новорічна ялинка поїхала у Попасну

Новорічна ялинка поїхала у Попасну

Про подробиці чергового гуманітарного конвою із Кобеляк на Донбас розповіла волонтер Тетяна Вільхова.

Минулого тижня представники кобеляцького міського волонтерського штабу здійснили чергову поїздку на буремний схід. Як завжди, волонтерський бус був вщерть заповнений продуктами харчування і теплими речами. Цього разу зібрану допомогу розвезли по блокпостах у Попасній, Золотому, Дзержинську, Зайцевому, Артемівську і Сєвєродонецьку. Волонтери розповіли, що під час поїздки бачили дуже багато своїх колег, котрі теж допомагають солдатам. Також вони відзначили активність представників ОБСЄ. Транспорт із міжнародними спостерігачами вони зустрічали ледве не щогодини.

Як завжди, гуманітарний вантаж збирали й відправляли при допомозі і сприянні десятків жителів Кобеляк та району. Розповідає волонтер Тетяна Вільхова:

— Ми вже як веземо щось, то не поштучно, а відрами, банками та мішками. От і цього разу наготували і відвезли 18 відер холодцю, 13 — голубців, 25 — вінегрету, величезну кількість пиріжків, налисників, різних домашніх смаколиків. Коли ми приїжджаємо, то наші хлопці отримують приємний шок. Не можна сказати, що вони там голодують. Але самі розумієте: армійський пайок не надто різноманітний. І воєнні супи та каші солдатам трішки набридають. А тут приїжджаємо ми і хлопці ніби вдома на маминій кухні опиняються. Саша Діденко відверто зізнався: «Ми навіть не очікували, що ви стільки смачного привезете». Федя Галкін дуже дякував за м’ясні страви з дичини. Передавали окости та котлети і Боді Іваненку, і Володі Поппу. Володимир в АТО командує одним із підрозділів. Так він кілька офіційних подяк від командування нам передав. Крім м’ясних страв та здоби, ми відвезли дуже багато консервації, засолених помідорів, меду. Андрію Полєнку з Орлика передали вив’язаний светр. Везли й сигарети, й каву, й теплі шкарпетки та плащі. Допомагали збирати гуманітарку не лише дорослі, а й дітки. Працювали учні міських шкіл №2 і №3. Готували страви у кафе «Філін» та «Ромашка», на шкільних кухнях. Багато всього передали із «Мрії». Петро Слоква пожертвував 11 гусей, Галина Стоян віддала ікони та обереги. Допомагали із Біликів, Ганжівки, Дрижиної Греблі. Дизпаливо для поїздки надали Володимир Гречаний і Юрій Вусань. Так що все як завжди: скинулись усім миром.

Не обійшлося і без суто новорічних подарунків. Їх передали працівники заводу продтоварів «Мрія». А учні міської школи №2 виготовили мініатюрну новорічні ялинку. Її передали Вадиму Васецькому, котрий служить поряд із Попасною. Наступного разу кобеляцькі волонтери поїдуть на Донбас вже в січні, «на вареники».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 січня 2016, 14:15 | Кобеляки | Суспільство
1. гість / 2 січня 2016, 09:49
Дорогі волонтери! Велика вам шана і подяка!Ваша справа- свята! НЕХАЙ ВАМ ПОМОГАЄ БОГ!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації