Вхід | Реєстрація

«Не маючи спецосвіти, став заслуженим працівником»

«Не маючи спецосвіти, став заслуженим працівником»

Нещодавно кобелячани вшанували пам’ять земляка Юрія Лопохи.

Захід, присвячений 86‑ій річниці з дня народження заслуженого працівника культури, пройшов у Кобеляцькому музеї літератури і мистецтва. На вечір пам’яті зібралися люди, які були особисто знайомі і пам’ятають Юрія Григоровича.

Ведуча Тетяна Чешко розповіла, що 22 грудня виповнилось 86 років з дня народження талановитого актора, режисера та умілого наставника Юрія Лопохи. Свою трудову діяльність він розпочав із агітбригади в селі Кірове Дніпропетровської області. У 1956 році Юрій Лопоха став працювати керівником художньої самодіяльності в Ліщинівському будинку відпочинку для ветеранів війни. Потім у клубі валяльно-повстяної фабрики керував драматичним і танцювальним гуртками.

— Не маючи спеціальної освіти, Юрій Григорович отримав звання «Заслужений працівник культури УРСР», — говорить ведуча, — і майже одночасно — диплом про закінчення Гадяцького культурно-освітнього училища. У 1968 році драматичному колективу Кобеляцького будинку культури, яким керував Лопоха, присвоєно «Самодіяльний народний театр».

У 1975 році колектив Юрія Лопохи поставив п’єсу «Кайдашева сім’я», із якою вони виступали на багатьох сценах. Сам режисер грав роль Омелька Кайдаша.

Актори сучасного кобеляцького самодіяльного театру Дмитро Срібний, Олег Шабалтій та Дмитро Бобрищев показали присутнім уривок із цієї п’єси.

Донька Юрія Григоровича Ольга Горошенко подякувала організаторам та всім, хто відвідав цей захід, за слова, висловленні в адресу батька.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації