Вхід | Реєстрація

«Ця проблема існує давно»

У понеділок на редакційний номер зателефонувала кобелячанка, яка повідомила, що в дитсадку №2 «Золотий півник», де виховується її онук, температура в кімнатах коливається від 6 до 11 градусів.

Кореспонденти «ЕХО» відправились у дошкільний заклад, щоб перевірити цю інформацію. Завідуюча Любов Старостіна розповіла, що проблема з температурним режимом у дитсадку існує давно:

— Справа в тому, що коли батьки здають дітей у наш дошкільний заклад, я одразу попереджаю про зимовий період. Опалення в приміщенні не вистачає, щоб нормально обігріти його. І ця проблема існує майже з дня відкриття дитсадка.
Зі слів завідуючої, відділ освіти не встановлював жодних обмежень щодо використання газу. Навпаки, щоб дітки не мерзли, дозволяється додатково обігрівати кімнати електрообігрівачами.

Перевіряємо температуру в кількох групах. Термометр показує 17-18 градусів. Батареї гарячі. Також додатково працюють обігрівачі.

Разом із Любов’ю Старостіною йдемо в котельню. Оператори показують, що усі чотири котли увімкнені на повну потужність. І наголошують, що протягом святкових днів дитсадок також обігрівався. Крім того, зазначають, що причин невисокої температури в дитсадку — кілька. По-перше, три ночі поспіль позначка термометра опускалась нижче –20 градусів. По-друге, якість газу, яким опалюється приміщення, дуже низька.

Заходимо у міський дитсадкок №1 «Світлячок». Температура у кімнатах, де виховуються дітки, становить +20 градусів. У дошкільній групі «Подолятко», яка працює при НВК №1, із 28 грудня по 8 січня оголошено карантин.

Завідуюча відділом освіти Наталя Коваль підтвердила інформацію з приводу того, що жодних вказівок щодо економії газу в дитсадки не надходило.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 січня 2016, 12:48 | Кобеляки | Суспільство


1. гість / 9 січня 2016, 13:33
Щодо вказівок економії газу, то це чергова "лапша"! Такі вказівки були, тільки не " прямим текстом". А результат такий, що в деяких групах навіть не відбулися новорічні ранки, бо похворіли діти і при наявності 5-6 чол. з 30чол., -ставилося питання доцільності свята...
2. Петлюрівець / 15 січня 2016, 08:03
А щодо якості газу ,чи офіційно піднімала це питання міська і районна влада перед відповідними держаними органами чи постачальниками газу ?
3. Петлюрівець / 15 січня 2016, 08:07
[[ЦИТАТА|1|гість|
Щодо вказівок економії газу, то це чергова "лапша"! Такі вказівки були, тільки не " прямим текстом". А результат такий, що в деяких групах навіть не відбулися новорічні ранки, бо похворіли діти і при наявності 5-6ч
Так що з якістю газу Гостинець ?
4. Колчак / 15 січня 2016, 08:57
2.Петлюрівець
«А щодо якості газу ,чи офіційно піднімала це питання міська і районна влада перед відповідними держаними органами чи постачальниками газу ?»

Ти ще й нормальні питання можеш ставити. От взяв би й розкопав цю тему. Впевнений, що ніхто цього питання не ставив, ніхто якості газу не перевіряв, бо якби перевірили по справжньому виявилось би що він ні в дугу і ми платимо гроші за якусь газову суміш. От візьмись за цю справу і розкрути. Якщо тобі повезе, то дивись хтось із свідомих тобі надасть інформацію про те, що Путін газ розбавляє. Уявляеш, яка везуха тобі буде?
5. Петлюрівець / 15 січня 2016, 11:10
4.Колчак
«Впевнений, що ніхто цього питання не ставив, ніхто якості газу не перевіряв, бо якби перевірили по справжньому виявилось би що він ні в дугу і ми платимо гроші за якусь газову суміш. От візьмись за цю справу і розкрути. »

Я думаю це краще зроблять депутати Кобеляцькоі міськоі ради, комісія Кучеренка, голова Копилець .Бо навіщо ж ми іх обирали, та для чого платимо зарплати штатним працівникам ?
6. Колчак / 15 січня 2016, 11:37
5.Петлюрівець
«.Бо навіщо ж ми іх обирали, та для чого платимо зарплати штатним працівникам ?»

Питання риторичне.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації