Вхід | Реєстрація

У Шенгурах проведуть ревізію землі (Оновлено)

У Шенгурах проведуть ревізію землі (Оновлено)

Про це стало відомо під час чергової сесії сільської ради.

На сесію в Шенгури прибуло чимало гостей. Взяти участь у зібранні зголосились депутати районної ради Микола Антонов, Валерій Дрига, Володимир Деменко та житель Кобеляк Петро Лаврик. Вони попрохали своїх колег із Шенгурів розглянути питання, яке їх цікавить, першим. Шенгуряни погодились. Питання, яке викликало такий ажіотаж, стосувалось виділення 53 гектарів землі на території Шенгурівської сільради Петру Лаврику. Напередодні навколо нього на сесії Кобеляцької районної ради виникла бурхлива дискусія. І в результаті районні депутати так і не затвердили нормативно-грошову оцінку землі для Лаврика. І частина з них приїхали в Шенгури, щоб вивчити ситуацію на місці.

Тон дискусії на шенгурівській сесії, як раніше і на районній, задав Микола Антонов. Він висловив своє обурення і здивування тим фактом, що шенгурівську землю в оренду бере житель Кобеляк. І тим, що у Петра Лаврика є лише досвід управління і господарювання, але зовсім відсутня техніка для обробітку ґрунту. І це при тому, що в Шенгурах не вистачає землі для виділення її учасникам АТО. У результаті, на його думку, земельні ділянки заберуть у місцевих жителів, котрі не зуміли заключити повноцінні договори. Крім того, Антонов прагнув вияснити, чому у шенгурівських депутатів не питали погодження на виділення 53 гектарів Лаврику.

Петро Лаврик визнав, що не має техніки. Не приховував він і того факту, що землю оброблятиме технікою агрофірми «Добробут». Та претензії у свій бік із боку Антонова він відкинув. Лаврик сказав:

— По-людськи я Вас, Микола Вадимович, розумію. У Вас цю землю у 2011 році забрали. Та я пройшов усю процедуру від початку і до кінця, їздив у Київ, телефонував на «гарячу» лінію. І все зробив згідно чинного законодавства. І коли я оформляв землю, ніякі узгодження із сільськими депутатами не були потрібні.

Слова Лаврика підтвердили і сільський голова Світлана Толмачова, і землевпорядник Ірина Вовк. Вони визнали той факт, що зверталися до Держгеокадастру із проханням залишити землю. Та було запізно. Лаврик документи вже оформив. Підтвердили сільські посадовці і те, що їм рекомендували вилучати землю для потреб учасників АТО у тих, хто не заключив повноцінні договори оренди. Це знову обурило Антонова. Він емоційно заявив:

— Заберуть у місцевих: у Мухи, у Павленка. Лаврику, у якого вже є земля у Сокілці, — залишать.

Урешті-решт суперечка закінчилась черговою констатацією того факту, що українське законодавство, котре регламентує процес надання землі в оренду, є недосконалим. Землю виділяють у Полтаві, її нормативно-грошову оцінку затверджують у Кобеляках, а в сільської влади в кращому випадку питають погодження, яке не має вирішального значення.

Чимало запитань було і у члена виконкому Михайла Брейка. Судячи із відповідей землевпорядника Ірини Вовк, сільрада всупереч закону виділяла землі за межами населеного пункту. Та ще й правоохоронців обдурювала.

Крім того, стало відомо, що агрофірма «Добробут» обробляла землі, виділені місцевим жителям для ведення особистого селянського господарства. Валерій Дрига та Микола Антонов заявили, що це незаконно. А коментуючи повідомлення Світлани Толмачової, що у Шенгурах проведуть ревізію землі, Дрига зауважив:

— Можете «сісти» всі.

Після сесії редакція направила запит до відділу Держгеокадастру в Кобеляцькому районі з приводу законності обробітку агрофірмою «Добробут» землі, виділеної для ведення особистого селянського господарства.

Нам відповіли:

«…Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція) від 12.02.2015 № 191-VII, а саме ст. 33 Земельного кодексу України:

1. Земельні ділянки, призначені для ведення особистого селянського господарства, можуть передаватися громадянами у користування юридичним особам України і використовуватися ними для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства без зміни цільового призначення цих земельних ділянок.»

Та до 12 лютого 2015 року передача таких земель у оренду фермерам чи агрофірмам була поза законом.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2016, 15:03 | Кобеляки | Суспільство


1. дрижин / 8 січня 2016, 18:43
О новий чесний діяч Дрига намалювався Ваха не сміши і дихай в дві дірочки В саого рило в пухові Демократ довбаний
2. Учитель / 9 січня 2016, 21:07
Так, можливо галасу багато, а в результаті буде пшик. Шенгури це вже проходили. Я зетелефонував до знайомого в Шенгури, а він мені повідомив, що у всіх названих у статті рильце в пушку.
3. Яна красива / 10 січня 2016, 21:20
Щодо Антонова, продивляючись публікації про останні події в районі складається враження, хто б перевірив Антонова. Його особа викликає розчарування. Одним словом - бестолковий, пшику багато, а результат нуль. Не вийде з Антонова ватажка патріотичного руху. Загрався.
4. гостинець / 11 січня 2016, 08:20
9.Яна красива
« Його особа викликає розчарування. Одним словом - бестолковий, пшику багато, а результат нуль. Не вийде з Антонова ватажка патріотичного руху. Загрався.»

Чому ж не вийде,Коля ще побореться за "світлу мрію" генно-модифікованої(вибачте за сленг,але ж він аграрій) половини українства.Правда, інколи йому "зелений змій" заважає,Але то таке,це "удєл вєлікіх".У нас навіть гарант в передделірійному стані може накосячить.
5. гість999 / 11 січня 2016, 15:47
Шо там рішати,Лаврика на зону,за те що незаконно обробляв землю відведену під ОСГ,коли керував "Добробутом" у Шенгурах,а поки він "чалитиметься", землю оформити на "атовців".
P.S.Головиху з землевпорядником пропоную посадити вже потім,після переоформлення землі.
6. Учитель / 12 січня 2016, 00:04
А хто той чоловік що за кримінал казав. Чого не довели до суду. Чи всі пустомелі. Таке враження що люди недалекі хочуть піти вгору а підуть далеко.
7. Машка / 12 січня 2016, 07:25
Отой чоловік в міліціі працював, має ставочок і земельку, яку обробляє Антонов. Податків не платить. То про який кримінал говорить? Про свій?
8. саша ставицький / 12 січня 2016, 10:24
Всім хочеться на дуриху мати земельку , от тільки серед крикунів мало тих , хто хоче і може її обробляти.Багатьох просто давить жаба.Я памятаю , як починалася приватизація землі і як крикуни ні самі не хотіли брати землю в обробіток ні людям не хотіли давати.Все хотіли тримати в колгоспах , де можна було не робити , а красти.Вони і зараз творять погоду.
9. саша ставицький / 12 січня 2016, 10:25
А ревізію земель потрібно провести і в Кобеляках , тут ой як багато корупції.
10. гостинець / 12 січня 2016, 16:27
Нема землі-нема АТО!Як казав один монтьор:"утром деньги-вечером стулья".Дали Лаврику землю-хай пи.здує в АТО захищає родіну і надану йому землю,разом з полтавськими чиновниками,які йому цю землю надали.Дадуть мені-піду і я.Логічно?Я думаю,так!
11. Петлюрівець / 12 січня 2016, 16:36
[[ЦИТАТА|16|гостинець
Нема землі-нема АТО!Як казав один монтьор:"утром деньги-вечером стулья".Дали Лаврику землю-хай дує в АТО захищає родіну і надану йому землю,разом з полтавськими чиновниками,які йому цю землю надали.Дадуть мені-піду і я.Логічно?Я думаю,так!]]
Так логічна думка ! Землю треба резервувати для тих хто з зброєю в руках захищає Украіну на Східному фронті.А Лаврик приймав участь в АТО ?
12. гостинець / 12 січня 2016, 16:52
17.Петлюрівець
«А Лаврик приймав участь в АТО ?»

Ага."Он на колчаковских фронтах ранен".
13. Ілля Муромець / 14 січня 2016, 11:40
Брейко та Антонов прислідують одну ціль-заграбастати
побільше земельки.Якщо такі дакі добрі-віддайти свою земельку.А Брейко забрав у людей землю-ще й рот відкриває,
та заритись і на люди не показуватись-законники...
14. гостинець / 14 січня 2016, 12:17
19.Ілля Муромець
«.А Брейко забрав у людей землю»

Та-ак,в АТО,шановний Брейко.Тим більше,ви міліціянт,правда не зрозуміло,діючий чи з приставкою "екс",хоча це,як я розумію залежить від кон"юктури.
15. гостюха / 14 січня 2016, 13:30
землю дали добробуту 53 гктари не лаврику.вних і так землі багато.а влюдей немає слава україні.
16. Ілля Муромець / 14 січня 2016, 13:40
Да,забрав земельку у простих селян,у своїх односельчан, бо мав високий чин у міліції, а як відомо людям в пагонах
можна все.Це лише, для нас,сіряків існує закон.
17. Ілля Муромець / 14 січня 2016, 13:46
Шановний пане,Антонов?Красиво говорите разом зі своїм кумом
Брейком.Так,у вашого кума теж немає техніки,чим же він
обробляє вкрадену у людей земельку.Шановні,не розмахуйте
руками,а почніть із себе, чи ви думаєте,що ви святі,хто б
казав.Ну прям таки: ви маєте вілли трьохповерхові. ставок.
дорогі авто,земельку по всіх сільських радах.
18. гостинець / 14 січня 2016, 14:06
23.Ілля Муромець
«Красиво говорите разом зі своїм кумом
Брейком.»

Так вони ще й куми?"Это просто... какой-то позор".
19. гостинець / 14 січня 2016, 15:12
7.Фрукт
«Так Брейку Антонов обробляє 20 гектарів!Ні податків,ні соціальних внесків Їх знайшли?!»

"Не верю!"Як може Колян з його життєвими принципами таке творити?А "ідеї Майдану","это тебе,брат, не фунт изюма".Не можу повірити,щоб Антонов,дивлячись на на просяклі потом і кров"ю червоно-чорні прапори,припалені в горнилі боротьби за наше краще майбуття,які Він(не можу писати інакше,адже це людина з великої букви)з гідністю ніс все своє життя,а тепер вивісив у себе на тракторній бригаді, вчиняв такі протиправні дії.Не можу і все!!!Слава Україні!!!Слава нації!!!Смерть ворогам!!!
20. гостинець / 14 січня 2016, 15:42
23.Ілля Муромець
« ви маєте вілли трьохповерхові. ставок.»

Ну,це таке...У багатих свої причуди,Коля кажуть навіть в Німеччину їздив,з Саньою Колодочкою.Останній правда переконував,що треба було їхати в Амстердам(бо, кажуть там сміх росте,навіть на обочині),але пронімецькі настрої Антонова взяли гору.
21. Фрукт / 14 січня 2016, 15:51
26.гостинець
«Коля кажуть навіть в Німеччину їздив,з Саньою Колодочкою.»

Перед цим він літав в Єгипет з Тольою Няйком,і що?Вони ж симпатичні хлопці,в Європі це нормально.
22. Дід Панас / 14 січня 2016, 16:20
17.Петлюрівець
« Землю треба резервувати для тих хто з зброєю в руках захищає Украіну на Східному фронті.А Лаврик приймав участь в АТО»

На Східному хронті воюють ті, хто за те, щоб земля Донбасу байденам і коломойським дісталася. Свою вони вже можна сказати прос..и і пішли ту відвойовувати.
23. Вакула / 14 січня 2016, 17:10
20.гостинець
«Та-ак,в АТО,шановний Брейко.Тим більше,ви міліціянт»

Ще час не прийшов. Нехай землі понабирають, а потім і до них черга дійде. А дійде, бо вони теж нікому на цій землі не потрібні.
24. ГІСТь 1111ь / 14 січня 2016, 17:17
ДА-аааа--вот вы куда уже дошли-обливая гряз1ю один одного (ДАВАЙТЕ ПОСТУПИМО ТАК ЯК КОЛИСЬ батько (ХАЗЯЇН)---ЗАТКНІТЬСЯ ВСІ !!! і почніть жити в мирі і злагоді а кому не до вподоби---катітеся по ветру....
25. гостинець / 14 січня 2016, 18:14
27.Фрукт
«Вони ж симпатичні хлопці,в Європі це нормально.»

Ти точно фрукт?Мабуть фруктоза.Або ж ГМО-фрукт.
26. Фрукт / 14 січня 2016, 20:09
31.гостинець
«Ти точно фрукт?Мабуть фруктоза.Або ж ГМО-фрукт.
»

Ви проти геїв,чи проти фруктів?
27. гостинець / 14 січня 2016, 20:16
32.Фрукт
«Ви проти геїв,»

Замітьте собі,це не я сказав!Хоча,я нічого не маю проти Вашої "нєобузданой" фантазії.
28. Фрукт / 14 січня 2016, 20:22
Даремно Ви так,мені приємно чути що фермери парами без жінок їздять відпочивати за кордон.
29. гостинець / 14 січня 2016, 20:28
34.Фрукт
«мені приємно чути що фермери парами без жінок їздять відпочивати за кордон.»

Ви не турбуйтеся так,я це помітив.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації