Вхід | Реєстрація

За два матчі Дмитро Михайленко забив 12 голів

За два матчі Дмитро Михайленко забив 12 голів

5 січня стартував відкритий зимовий чемпіонат Кобеляк із футзалу серед аматорських команд.

Його традиційно проводить районна федерація футболу, яку очолює Олег Дробітько. Матчі, як завжди, проходять у спортивному залі аграрного ліцею кожного вівторка та четверга. Згідно календаря зимового чемпіонату, у один футбольний вечір відбуваються три гри. Починаються вони о 17:30. Організатори планують завершити турнір 10 березня.
Цьогоріч у чемпіонаті беруть участь 11 команд. Приємно відзначити, що географія футбольних колективів значно розширилась. У турнірі змагаються спортсмени-аматори з Сухої Маячки Новосанжарського району та Рибалок Козельщинського. Місто представлене п’ятьма командами: «Аматори», «Проц-Енерго», «Вендетта», «Челсі+» та «Ліцей». Крім того, свої футбольні вміння демонструють жуківські, шенгурівські, грицаївські та кунівські спортсмени.

У день відкриття чемпіонату всі три матчі завершились із двозначними рахунками. Спершу шенгурівський «Лан» зустрівся з командою-новачком «Кунівка». Обидві двадцятихвилинки були врожайними на голи як для шенгурівців, так і для кунівців. Та сильнішими виявились «ланівці» — 10:7. Потім дворазові переможці цього зимового турніру «Вендеттівці» розгромили «Аматорів» — 15:1. Цей результат спробував досягти «Темп» із Сухої Маячки у грі проти «ліцеїстів». Та фінальний свисток арбітра зафіксував рахунок 12:2 на користь гостей із Новосанжарського району.

12 січня футбольний вечір відкрили кобеляцькі колективи «Проц-Енерго» і «Челсі +». Відверто зізнатися, підопічні Ігоря Проценка значно краще виглядали на полі у порівнянні зі своїми суперниками. Як завжди, сильно і влучно пробивали Володимир Дрига та Олександр Митрович. Володя відзначився двома м’ячами, Саша — одним. До речі, «Проциків» підсилив Євген Безуглий, який записав на рахунок своєї нової команди два голи. Отож, 5:0 — перемога «Проц-Енерго».

За ними на майданчик вийшли рибалківський «Спартак» і «Грицаївка». Першими відкрили рахунок гості з Козельщинського району. Ніби вибачившись, вони через хвилину забили м’яч у власні ворота. А ще через хвилину вже в рамку грицаївського голкіпера Івана Матусі. Потім ще. І ще. Загалом за сорок хвилин «спартаківці» зуміли пробити захист і воротаря суперників тринадцять разів. 13:1 — беззаперечна перевага футболістів із Рибалок.

Третій поєдинок відбувся між «Ланом» із Шенгурів та кобеляцькими «Аматорами». На відміну від свого першого матчу в цьогорічному чемпіонаті, який «Аматори» провели без замін, до гри з «ланівцями» вони підійшли відповідальніше.

На першій же хвилині зустрічі кобелячани організували прекрасну наступальну комбінацію. Анатолій Тітаренко, заволодівши м’ячем, пройшов двох суперників і віддав пас Євгену Гуєвському. Женя миттєво рвонув до штрафної і пробив по воротах «Лану». Та влучив у штангу.

Такий хід подій аж ніяк не сподобався шенгурівським спортсменам і вони за п’ять хвилин провели чотири результативні атаки. До кінця першої двадцятихвилинки «Аматори» здійснили кілька невдалих спроб відкрити рахунок, але знову забили їх суперники — 5:0. Протягом другої половини гри «ланівці» збільшили свій результат до шістнадцяти м’ячів. «Аматорам» усе ж вдалося розмочити рахунок. Автором гола став Євген Гуєвський. 16:1 — шенгурівці рознесли кобелячан.

За «Лан» забивали: Дмитро Михайленко (сім м’ячів), Михайло Шарівський (чотири), Максим Михайленко (два), Віктор Баранник (два), Іван Бодак (один) і Микола Баранник (один). Наразі Дмитро очолює таблицю бомбардирів. За дві гри він дванадцять разів влучив у ворота суперників.

У зв’язку з новорічними святами наступні матчі відбудуться у вівторок 19 січня. На спортивному майданчику зустрічатимуться такі пари команд: «Жуки» — «Проц-Енерго», «Челсі +» — «Кунівка», «Темп» — «Спартак».

 

Футзал перекваліфіковується у водне поло?

Безумовно, на футзальний чемпіонат чекають спортсмени як із Кобеляцького, так і з сусідніх районів. Підтвердженням цього є кількість і географія команд-учасниць. Та, напевно, спортсменам доведеться змінити традиційне місце проведення ігор. Справа в тому, що дах на спортивному залі ліцею потребує негайного ремонту. Він протікає вже кілька років. Від цього псується дерев’яна підлога і стає непридатною для гри. На ній постійно утворюються калюжі. Під час ігор футболісти постійно сковзаються і падають на мокрій поверхні, що може призвести до травмування.

Минулого року, під час проведення попереднього чемпіонату, кореспонденти «ЕХО» зверталися за допомогою до районної та міської ради. Керівництво району пояснило, що ліцей фінансується із державного бюджету і для проведення ремонтних робіт їм необхідно самим шукати спонсорів. У міськраді нас «заспокоїли», повідомивши, що дах тече вже давно, а підлога, не дивлячись на це, тримається й досі.

Цьогорічна зима видалась щедрою на атмосферні опади. Тож калюжі на підлозі в спортзалі є постійно. Що ж, є два варіанти вирішення проблеми. Перший — повірити в слова колишніх міських посадовців. Другий — спільними силами району знайти спонсорів і кошти та врятувати спортивний зал ліцею від руйнування. Як приклад недбалості, можемо навести будівлю Будинку культури у Світлогірському. Згідно розповідей жителів цього населеного пункту, занепад і руйнація приміщення також розпочиналися з даху.

Хоча є й третій варіант. Басейн у Кобеляках так і не збудували. Можливо, його планують створити на базі ліцею, а футзальний чемпіонат змінити на турнір із водного поло?


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2016, 14:27 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Гість999 / 14 січня 2016, 15:24
Хто на фото під 11 номером?Мабуть переодягнений Мессі.Хоча,ні мабуть Барсік.Просто в них стиль гри однаковий,мені важко визначитися.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації