Вхід | Реєстрація

Депутати дали півмільйона грошей дітям і жменю — ветеранам

Депутати дали півмільйона грошей дітям і жменю — ветеранам

12 січня відбулась третя позачергова сесія районної ради сьомого скликання.

На ній були присутні 28 із 34 районних обранців.

Перед початком сесійного засідання голова райради Володимир Кішінський оголосив присутнім, що їх із новорічними святами хочуть привітати учасники хору «Ветеран». Ветерани підготували для депутатів невелику програму. Ще під час виступу артистів Микола Андрієнко та Микола Жук почали вирішувати, як віддячити за привітання:

— Шо, по кільки?! Та я й двісті дам.

Свою вдячність за привітання депутати виразили оплесками стоячи. Володимир Кішінський і Таміла Шевченко вручили їм торт, а Микола Андрієнко передав від депутатів жменю грошей.

Голова районної ради представив присутнім керівника Кобеляцької місцевої прокуратури Ларису Кобу.

Далі Володимир Кішінський оголосив порядок денний, який складався з дев’яти питань, включаючи різне.

Після обрання секретаріату та лічильної комісії депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Без обговорення районні обранці проголосували за внесення змін до районного бюджету на 2015 рік. Під час розгляду наступного питання про внесення змін до районного бюджету на 2016 рік доповідач Андрій Дацко, начальник фінуправління РДА, повідомив, що найбільше зміни торкнулися соціальної галузі. Він розповів, що базова дотація в державному бюджеті для Кобеляцького району зменшується на 2 мільйони 27,6 тисячі гривень. Тобто, тепер вона складатиме 3 мільйони 4,5 тисячі гривень.

— Щоб зберегти ті обсяги видатків, які попередньо сплановані, — говорить Дацко, — ми збільшуємо обсяг доходів загального фонду в районному бюджеті. Видатки районного бюджету на 2016 рік виросли на 26 мільйонів 229,5 тисячі і становитимуть 217 465,7 тисячі.

Заслухавши начальника фінуправління, депутати підтримали цей проект.

Наступним було питання щодо забезпечення та організацію харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл району. Його розкрила начальник відділу освіти Наталія Коваль. Як пояснила Наталія Мефодіївна, 24 грудня Президент підписав Закон України «Про зміни до деяких законодавчих актів». Згідно нього, органи місцевого самоврядування та виконавчої влади забезпечують безкоштовним харчуванням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із особливими освітніми потребами, учнів 1–4 класів із сімей, котрі отримують допомогу як малозабезпечені.

— Ви пам’ятаєте, що протягом 2014–15 років ми безкоштовно харчували школярів пільгових категорій та учнів 1–4 класів, — каже начальник відділу освіти. — Торік їх було 1516, у цьому навчальному році — 1461. Відповідно до нового закону, ми самостійно повинні харчувати лише дітей пільгових категорій. Обговоривши це питання спільно з райдержадміністрацією та депутатами райради, ми вирішили віднайти кошти для харчування і учнів 1–4 класів до закінчення навчального процесу. Розрахунок коштів для харчування однієї дитини — 5 гривень у день. Якщо діти стовідсотково відвідуватимуть навчальний процес, то ця цифра становитиме 578 896 гривень. Сюди враховані і пільгові категорії дітей, і учні 1–4 класів.

Депутати проголосували за виділення коштів.

Потім районні обранці обговорили розмір батьківської плати та надання пільгових умов оплати за харчування дітей у дошкільних закладах Кобеляцького району у 2016 році. Наталія Коваль пояснила, що, згідно змін, які внесені в Закон «Про дошкільну освіту», батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у розмірах, визначених органами місцевого самоврядування.

— Коли ми планували бюджет, то ще не знали, що в дію вступлять такі зміни, — продовжує Наталія Мефодіївна. — У 2015‑му розрахунок на один дітодень становив 12 гривень, у цьому році він збільшений до 15. Враховуючи, що в місті батьківська доплата складає 60 відсотків, а в сільській місцевості — 40, батьки будуть сплачувати за харчування відповідно 9 та 6 гривень у день. Тобто, за 21 день сума становитиме 189 та 126 гривень. Також прошу вас за рахунок коштів місцевого бюджету надати пільгові умови оплати (50 відсотків) від встановленого розміру плати батьків для дітей із багатодітних сімей та дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. І забезпечити безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, із малозабезпечених сімей та в кого батьки загинули в АТО. Районні обранці підтримали пропозиції Наталії Коваль.

Депутат Віктор Труш запропонував включити до переліку пільгових категорій дітей учасників АТО. Голова райради доручив працівникам відділу освіти вивчити це питання.

Районні обранці схвалили умови оплати праці голови районної ради та його заступника.

Посперечавшись, депутати затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 53,1 гектара, наданої в оренду Петру Лаврику для ведення фермерського господарства на території Шенгурівської сільської ради. Після чого підтримали звернення до Президента України щодо присвоєння посмертно звання Героя України Миколі Касьяну.

За ініціативи депутатської фракції «Демократичні сили» районні обранці прийняли звернення до Верховної Ради щодо відставки Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

У «різному» депутати вирішили створити робочу групу для проведення ревізії земель сільськогосподарського призначення в районі.

На цьому сесія райради завершилась.

 

Депутатизми

— Запитайте в Решетила: він депутат чи фотограф?

— Вас хоче поздоровити хор ветеранів. — А ми їм субвенцію все одно не дамо!

— Де Ви ночуєте? (питання до прокурора)

— Ляшко бреше, Порошенко бреше. І де вони, бл..ь, на нашу голову взялись?


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2016, 17:40 | Кобеляки | Суспільство


1. Мєсний / 15 січня 2016, 19:22
А чого Шкарбан сюди приперся? Хоч би пінжак з галстуком надів, а то вроді із свиноферми і в зал. Його вигнали з будки, а він все одно сюди лізе, ні сраму, ні совісті, ще й в перших рядах сів. ЗВЄЗДА!!! Тільки щось тухлятиною віє. І чого без своєї Віти, ти спросу в неї питав чи як? Ану марш додому сякий-такий...
2. Петлюрівець / 15 січня 2016, 19:36
Що з наповненням фонду допомоги учасникам АТО ? Скільки грошей пожертвував Лаврик на допомогу родинам солдатів , які воюють на Східному фронті ?
3. саша ставицький / 15 січня 2016, 20:10
А землю до цього часу ділять голови колгоспів,
4. саша ставицький / 15 січня 2016, 20:21
Так піклуються за нещасних селян , що збирають їхні паї , за які практично нічого не платять .За ті паї понакупляли Джипів собі і своїм нащадкам.Страдалець Жук Микола , Вася Макарич та короче вся там свита , яка крутиться з радянських часів.
5. Яна красива / 15 січня 2016, 21:20
Стопроцентно згодна із Сашком Ставицьким. Сидів би вже Жук Микола на горшку та Люду з Кірова мнув, а то заглядає по закуткам, стид і срам.
6. Натаха / 16 січня 2016, 06:03
[[ЦИТАТА|1|Мєсний|А чого Шкарбан сюди приперся? Хоч би пінжак з галстуком надів, а то вроді із свиноферми і в зал. Його вигнали з будки, а він все одно сюди лізе, ні сраму, ні совісті, ще й в перших рядах сів. ЗВЄЗДА!!!
Оце я понімаю чоловік пристроївся. На роботі 1,5 ставки (він же тіпа врач-невріпітолог), хоча діагнози за нього пише пристаркувата психіатр Джежелій (а куди їй діватись), його можна побачити будь-де в робочий час (у жінки в салоні з чашкою кофе, на готелі навіть свій плакат причепив, щоб жінка образ його не забувала). Недавно бачила його по огляду на сесії обласної ради (пристроївся секретарем до депутата Кулініча), а до нас приїзжає щоб випустити "дух". ЛЮДИ!!! Та оберіть його куди-небудь, нехай він згине від нас
7. Кіноман / 16 січня 2016, 08:16
6.Натаха
«Оце я понімаю чоловік пристроївся. »

В детстве таких я убивал на месте... Из рогатки (Остап Бендер "Золотой теленок")
8. Лаврик / 16 січня 2016, 08:42
2.Петлюрівець
«Скільки грошей пожертвував Лаврик на допомогу родинам солдатів , які воюють на Східному фронті ?»

А чому ти до сих пір не на фронті?
9. Кунівка / 16 січня 2016, 09:15
7.Кіноман
«В детстве таких я убивал на месте... Из рогатки»

БРАВО Остапу Бендеру!!! Спасибі Кіноману за влучне порівняння
10. ГІСТь 0000ю / 16 січня 2016, 11:01
8.Лаврик
«
А чому ти до сих пір не на фронті?»

влучне запитання---(запитання до ПЕТЛЮРІВЦЯ)-А ВИ ШАНОВНИЙ часом не з ДОНБАСУ...)бо ..ну дуже багато мажорчиків потікало звідти і каркають на всих і вся(в КИЄВІ на послідній моделі МЕРСА збив жінку на смерть )і йому умовно з правом викупу за 138 тигриків-випустять на волю.....
P.S. кожен !!!!житель УКРАЇНИ повинен захищати свою БАТЬКІВЩИНУ(а ..они потікали як КРИСИ і тут жирують а НАШІ ДІТИ гинуть за їх добробут.....
СЛАВА УКРАЇНІ !!!!!
11. Гість7777 / 16 січня 2016, 11:59

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
12. ГІСТь 0000ю / 16 січня 2016, 12:37

Коментар видалено за порушення пункту 2.4 Правил користування сайтом
13. свій 47 / 16 січня 2016, 12:57
11.Гість7777
«Ваші діти гинуть за добробут коломойських»
жид отримає своє, а ти птн-пхн своє! СЛАВА УКРАЇНІ!
14. Гість7777 / 16 січня 2016, 13:06
12.ГІСТь 0000ю
«Ваші діти гинуть---- ДО ГІСТЬ 7777-ПИТАННЯ---а ваші діти де???»

У Греції, там все є.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації