Вхід | Реєстрація

Рятувальники застерігають рибалок

Рятувальники застерігають рибалок

З метою попередження травмування та загибелі громадян на льоду, рятувальники Полтавщини проводять профілактичні рейди, під час яких з рибалками проводяться інструктажі щодо безпечної поведінки на льоду.

Співробітники Служби порятунку «101» вручають громадянам пам’ятки із заходами безпеки, які потрібно неухильно дотримуватись перебуваючи на льоду, та порадами як необхідно діяти, якщо людина провалилася під кригу.
 
Співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області готові надати допомогу людям, які опиняться в небезпеці, але нагадують, що життя і здоров’я громадян залежить, у першу чергу, від їхньої уважності та обережності.
 
«Безпечним вважається лід для одного пішохода – товщиною не менше 7 сантиметрів, для обладнання ковзанки – не менше 10-12 сантиметрів, масове катання – 25 сантиметрів. Масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 сантиметрів. Обминайте ділянки, покриті товстим прошарком снігу - під снігом лід завжди тонший. Візьміть з собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду. Якщо після першого удару палицею на ньому з’являється вода, лід пробивається, негайно повертайтеся на те місце, звідки ви прийшли. Причому перші кроки треба робити, не відриваючи підошви від льоду. Ні в якому разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги, не пробивайте поруч багато лунок, не збирайтеся великими групами на одному місці», - зауважують рятувальники.
 

 


Автор: ГУ ДСНС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2016, 12:18 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації