Вхід | Реєстрація

А у вас «Інтер» показує?

А у вас «Інтер» показує?

Останнім часом серед кобелячан почали ширитись чутки, що український телеканал закрили.

Щоб дізнатись більш достовірну інформацію з цього приводу, кореспонденти «ЕХО» звернулись до працівників магазину техніки «SAT+». Геннадій Пронженко розповів:

— На початку листопада минулого року на сайті каналу «Інтер» з’явилась новина про те, що з 16-го числа мовлення телеканалу медіагрупи буде здійснюватися одночасно з двох супутників, які знаходяться на різних орбітальних позиціях. Тобто, на додаток до Aмос-3, що використовувався до цього, тепер канал можна буде дивитися на Aстра 4A.

8 січня на супутниках Aмос замість каналів групи «Інтер» («Інтер», «K1», «K2», «Мега», «НТН», «Enter Фiльм», Пiксель TV» і «Zoom») з’явилися незрозумілі глядачеві таблиці. І тут почалися припущення: продали, закрили, ліквідували.

Геннадій говорить, що насправді нічого страшного не сталося. Група каналів «Інтер» усього лише змінила супутник, остаточно перейшовши на Aстра:

— Для того, щоб налаштувати ці канали на своїх тюнерах, потрібно в меню знайти супутник Aстра 4A або Сіріус 5,5 градусів східної довготи (попередня назва) і просканувати частоту 12399 МГц. Якщо цієї частоти немає, у режимі ручного введення ввести параметри: частота — 12399 МГц, поляризація — вертикальна, швидкість потоку SR — 27500, кореляція помилок FEC — 3/4, стандарт/модуляція — DVB-S/QPSK. І запустити «Пошук».

У результаті сканування буде знайдено 11 телеканалів, вісім із них входять до групи «Інтер» і три канали як бонус (ТРК «Ера», ТРК «Чорноморська», «Планета ТБ»).

Зі слів співрозмовника, останнім часом вони тільки тим і займаються, що налаштовують тюнери своїх клієнтів. До речі, це єдиний магазин у місті, де діє правило: після придбання супутникового комплекту, кожна наступна прошивка тюнера здійснюється безкоштовно.
«Війна» конкурентів чи атака Придністров’я?

В Інтернеті нам вдалося знайти іншу інформацію. Блогери припускають, що, можливо, між українськими олігархами Ігорем Коломойським (канал «1+1»), Ренатом Ахметовим («Україна») і Дмитром Фірташем (група «Інтер») точиться неоголошена війна. Тривалий час під час трансляції новин на «Інтері» траплявся збій сигналу. Картинка просто зникала. Причому відбувалося це в різних областях країни. Його могла спричинити лише потужна військова техніка, яка постійно змінювала своє місцезнаходження. Тож керівництво групи «Інтер» прийняло рішення змінити супутник, котрий знаходиться на іншій орбітальній позиції.
У СБУ також заявляли про навмисні атаки на супутник телеканалу “Інтер” під час трансляції деяких передач.

Як повідомляв на своїй сторінці Facebook радник голови СБУ Маркіян Лубківський, починаючи з 28 серпня служба безпеки отримувала інформацію щодо атак на супутник Амос, який забезпечує ретрансляцію програм телеканалу «Інтер». Блокування здійснювалося радіовипромінюванням потужністю 500 Вт у напрямку села Калинівка Київської області, де і розташований передавач супутникового обладнання ПрАТ «Телеканал «Інтер». Джерело випромінювання знаходиться на південно-західному кордоні України, не виключено, що на території Придністровської Молдавської Республіки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2016, 11:40 | Полтавщина | Суспільство
1. рабинович / 21 січня 2016, 12:35
а шо цей канал ще дивляться?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації