Вхід | Реєстрація

Чи можна сплачувати компослуги через листоношу?

Із таким питанням до редакції «ЕХО» звернулася жителька Кобеляк.

Жінка говорить, що у зв’язку зі станом свого здоров’я, не може самостійно здійснювати платежі.

Відповідь надала начальник Кобеляцького відділення поштового зв’язку Любов Голтвянська. Вона пояснила, що до обов’язків листонош міського та сільських відділень входить прийом платежів за комунальні послуги від населення. Кожен житель міста, селища або села може без проблем сплатити їх у працівників пошти.

— У листонош є квитанційні книжки форми 47, — говорить Любов Григорівна. — На підтвердження про оплату людина отримає квитанцію, де вказується призначення платежу, номер особового рахунку, ПІБ платника і сума. Попереджаю, що печатки у листонош немає.

Зі слів начальника відділення, на сьогоднішній день у такий спосіб комунальні послуги оплачують здебільшого пенсіонери. Лише в місті щомісячно послугами листоноші користуються 250-300 жителів.

 

Про комісію та нові послуги

Любов Голтвянська наголосила, що у зв’язку з закінченням терміну дії договорів із філіями ПАТ «Полтаваобленерго» та запропонованими з їхнього боку тарифами, які не забезпечують вартості витрат на надання послуг, із 1 січня 2016 року комісійний платіж за електроенергію стягується з населення згідно тарифів «Укрпошти». Відтепер мінімальна комісія за один платіж становить 1,5 відсотка від суми, але не менше 3 гривень. Якщо клієнт перераховує до 400 гривень, то платить 1,5 відсотка, понад 400 і до 1000 —1 відсоток, більше 1000 — 0,8.

Крім того, Любов Григорівна розповіла, що віднедавна «Укрпошта» почала надавати нову послугу — доставка побутової техніки на замовлення:

— У кожного листоноші і відділеннях поштового зв’язку є каталоги з товарами інтернет-магазина. Бажаючі придбати побутову техніку телефонують до оператора і роблять замовлення. При цьому їм необхідно вказати поштовий індекс свого відділення зв’язку та власну адресу. Автомобіль «Укрпошти» доставить замовнику товар безкоштовно. Усі поштові відправлення застраховані. Наразі найбільше замовлень надходить від жителів сільської місцевості, які у такий спосіб купують різні побутові товари, починаючи від електрочайників і завершуючи морозильними камерами.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2016, 09:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації