Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах дороги чистили ночами

У Нових Санжарах дороги чистили ночами

Принаймні, так стверджують у селищній раді. Незважаючи на це, у понеділок і вівторок навіть на центральних вулицях селища застрягали і «Жигулі», і «Ниви», і «джипи».

— Такої зими навіть старожили не пригадують! — говорить селищний голова Інна Коба. Вона щойно закінчила розмовляти по телефону. Пояснювала комусь, що прочистити провулок не забули і туди обов’язково зараз поїдуть.

За словами селищного голови, боротися із наслідками потужного снігопаду у Нових Санжарах почали і з ночі понеділка на вівторок. Із 23:00 до 1:30 вулиці розчищав екскаватор комунгоспу. Він же знову виїхав на розчистку зранку о 6:00.

— Також із 8:00 чистять вулиці екскаватори газової служби та управління водного господарства. Із 10:00 УОС дав іще один трактор. Крім цього, ми уклали договір із ПП «Лавіта», за яким нам надали для розчистки вулиць два трактори: Т-150 і ще один, трохи менший, — перераховує Інна Коба. — Також ми звернулися до «НовоФарму». У них є найпотужніший трактор, хочемо, щоб вони нам центр ним привели в порядок. Поки що чекаємо на відповідь від них. Чистити будемо і цілу ніч. Думаю, сніг таки поборемо!
Не дивлячись на збільшення кількості снігоочисної техніки, навіть центральні вулиці Нових Санжар вдень у вівторок більше нагадували траси для змагань позашляховиків: бездоріжжя, глибокі колії, купи рихлого снігу. Час від часу навіть на Леніна чи Жовтневій якась із машин загрібалася у сніг і її доводилося випихати. При цьому, застрявали не лише старенькі «Жигулі» чи низько «посажені» «Ланоси». Просто біля «лежачих поліцейських» навпроти Новосанжарського НВК на очах автора засіла «Нива», а кількома годинами пізніше вже на перехресті Жовтневої та Леніна застрягла, здавалося б, потужна «Mazda CX5». Її, щоправда, досить швидко гуртом виштовхали.

— Знаєте, скільки я їх за сьогодні навиштовхував? — риторично запитав один із чоловіків, що допомагав позашляховику виїхати на чисту дорогу.

У селищній раді такий стан доріг пояснюють надзвичайно великою кількістю снігу. Мовляв, навіть кількаразове прочищення вулиці повністю не звільняє проїжджу частину. До того ж автівки постійно розмішують сухий сніг у «кашу».

— Вночі рух буде меншим, легше буде це все розчищати, — прогнозує Інна Коба. — Будемо чистити і цю ніч. І ще — скільки знадобиться.

Нагадаємо, що через снігопад та загальне погіршення погодних умов у районі припинили навчання в дитячих садках та школах.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2016, 18:50 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Гостинець / 22 січня 2016, 23:30
Та правильно вона говорить,такого снігу давно не було,та і керівників таких не було.Техніку ніхто не купував,скільки можна на тому Зілові кататися,по тих вулицях,які давно не доглядаються і не мають покриття.Профукали автодор з технікою.Районна влада умила руки,селище ій не потрібне,а в районі агрофірми і самі справились
2. Маша / 23 січня 2016, 11:24
Це мабуть щоб ніхто не бачив,щоб списати,що до ранку сніг знову засипав.Дорого ж виборцям сніг коштуватиме
3. Гість07777 / 1 лютого 2016, 09:12
Посипають дороги теж в ночі,але помітив,що вода від таянння все змиважє
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації