Вхід | Реєстрація

Даєш сесію по «Скайпу»?

Даєш сесію по «Скайпу»?

У Нових Санжарах 14 січня депутатів зібрали на позачергову сесію, щоб прийняти зміни до бюджету. Тривало засідання… не більше десяти хвилин.

Про те, що депутатам доведеться збиратися для остаточного затвердження цифр бюджету, голова ради Геннадій Супрун попереджав на попередній сесії. Тому не можна сказати, що зібрання було неочікуваним. Єдиною виступаючою впродовж засідання була начальник фінансового управління РДА Людмила Горобець. Вона зачитала з трибуни уточнені цифри бюджету. Питань їй, традиційно, ніхто не задавав, виступити також ніхто із депутатів не захотів. Незабаром доведеться ностальгувати за тими часами, коли депутат Борис Федоренко на кожній сесії і з кожного питання виходив на трибуну. Утім, до ради нового скликання він не обирався, а більше ніхто з депутатів активністю не відзначається. Поки що?

Що іще сказати про сесію? Засідання тривало чи не менше часу, ніж звучала фонограма Гімну України на його початку та наприкінці. Так, депутат Оксана Борсук, яка запізнилася хвилин на п’ять, встигла зайти до зали засідань рівно на перших нотах славня, який закривав сесію.

Доки депутати залишали свої місця у залі, автор міркував над можливим форматом дистанційного проведення сесії. Адже, наприклад, із Нехворощі чи Маячки депутатам добиратися до Нових Санжар близько години. Потім стільки ж — у зворотній бік. І це лише для того, щоб десять хвилин посидіти у залі засідань і двічі підняти руку. Не надто ефективно, правда ж? Звичайно, є «Закон про місцеве самоврядування в Україні», статті регламенту і таке інше. Але ж і здоровий глузд ніхто не відміняв.

Пригадується, колишній голова РДА Сергій Шовкопляс закликав керівників організацій встановлювати на свої комп’ютери програму «Скайп», аби завжди можна було зв’язатися з ними по Інтернету. Щоправда, тоді глобальна мережа не була настільки поширеною в районі, деякі сільські ради чи установи користувалися мобільним Інтернетом, швидкість якого бажала кращого. Зараз технології мало не щодня рухаються вперед. Мало не у кожного тепер є доступ до всесвітньої мережі не лише в комп’ютері, але і в мобільному телефоні. То, може, час замислитись щодо проведення сесій, наприклад, у форматі відеоконференцій? Запровадив же чинний голова ОДА Валерій Головко апаратні наради, на які учасники не приїздять, а просто виходять на відеозв’язок.

Уявіть таку собі дистанційну сесію. О 10:00 починається сесія. Усі депутати виходять на зв’язок у форматі конференції, наприклад, по тому ж «Скайпу». Слухають формальний виступ когось із чиновників чи представників місцевого самоврядування. Голосують одноголосно «за». Іще питання. Одноголосно. Іще питання. Знову одноголосно. Усе. О 10:15 сесія закінчується. Усе те саме, що відбувається зараз, але депутат Тищенко залишається у Маячці, депутат Коломацький не їде 40 кілометрів із Нехворощі, а депутат Харченко приблизно стільки ж — із Богданівки. Нереально? Чому ж, цілком. Та ще й доволі практично. Звичайно ж, автор не закликає знехтувати принципами місцевого самоврядування. І подібний формат зовсім не підходить для рад, у яких немає сталої більшості, а кожне голосування не проходить «одноголосно». Та для нинішньої каденції Новосанжарської ради такий варіант був би цілком підходящим.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2016, 12:38 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Харитон / 22 січня 2016, 13:22
Марення сивої кобили... У мене краща пропозиція: після виборів депутати збираються на установчу сесію і відразу після Гімну України вирішують: перше - вважати, що по всіх питаннях, які виникатимуть упродовж 5-річної каденції, кожен з депутатів заочно голосує "за". Друге - наступного разу зібратися через 5 років, перед черговими виборами. І - слава свідомим депутатам!
2. Нью / 22 січня 2016, 13:27
Зорро знову негодуйе. Чого сесію проводять не по скайпу? Здоровий глузд підказує, що Маячка та Нехвороща повинна спілкуватися по скайпу. Дайош оптоволокно на Маячку і впєрёд регламентом по здоровому глузду. Ну Харченка можна зарегіти й в Контакті.
3. Юлия / 22 січня 2016, 16:28

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
4. Гостинець / 22 січня 2016, 22:46
Чому дивуватися,вони ж прийшли руки підняти так і не зрозумівши за що голосували,то хоч Федоренко і Левицький їм розжовували.
5. максимус / 23 січня 2016, 09:25
Гена рулить. Тільки де ті активісти Вісич і його компанія,хай би спитали як буде харчувати Супрун дітей в школах і що вони в бюджет заложили,--знову лапшу
6. виборець / 23 січня 2016, 10:54
А що Супруна тарифи уже не хвилюють,як перед виборами
7. Маша / 23 січня 2016, 11:22
Правильно підмітив Паршевлюк, а прийом громадян Супруну проводити через автовідповідач
8. Людина / 24 січня 2016, 00:24
Молодець Супрун,так з новими депутатами наладив роботу,що для чого час витрачати на обговорення,уже давно все вирішено.Як сказали,так і голосували.Зарплату отримують,про що ще треба думати.
9. макар / 24 січня 2016, 20:58
Послухали,пішли тай заплакали,або нічого не зрозуміли,або не захотіли і розуміти,за що вони голосували
10. Антон / 25 січня 2016, 08:36
Паршевлюк, як був головою, то весь час сидів у Контакті, а тепер не може збагнути чого інші чиновники працюють, а не переписуються у соцмережах. Володя вірно підмітив - то у них немає здорового глузду.
11. Ярема / 25 січня 2016, 18:08
Це наші депутати,які представляють наші інтереси,в яких не має питань?А що з медициною,як ви депутати думаєте забезпечувати боротьбу з епідемією грипу,які Фапи закриєте та школи,чи боротьбу з снігом у селищі,харчуванням дітей наших.?Голова райради,чомусь не ініціює питання тарифів,як раніше на сцені представляв в Культурі і Дозвілля свою команду,що він буде відстоювати справедливі тарифи.Прикро,що ми виборці вам потрібні тільки на вибори.
12. Гість07777 / 25 січня 2016, 20:10
Дивлюсь я на це диво,думаю депутати приходять туди і розуміють,що від них та від Супруна нічого не залежиить.Якщо,іх голова за ці роки,пальця не вдарив,щоб щось для ради зробити,що він для людей зробить. Хіба що грамоту випише і то тим,хто йому підмазує.
13. Оверко / 26 січня 2016, 11:49
А що, депутати від Батьківщини та ті,хто приєднався до цієї політсили , ті хто вказує як голосувати не знали ,що обирають управлінського імпотента? Бачили на прикладі Паршевлюка, що таке управлінський імпотент! Просто думають ,що на їх фоні самі виглядять солідніше , проте . як видно з коментів люди думають інакше.
14. Голос народа / 30 січня 2016, 18:08
Супруну треба понти не колотити в Санжарах,а сесії проводити виїздні в Драбинівці,всеодно більшість там знаходиться і працює
15. Еге ж / 4 лютого 2016, 15:38
14.Голос народа
«
Супруну треба понти не колотити в Санжарах,а сесії проводити виїздні в Драбинівці,всеодно більшість там знаходиться і працює»

100%
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації