Вхід | Реєстрація

На Полтавщині створять Асоціацію органів місцевого самоврядування

На Полтавщині створять Асоціацію органів місцевого самоврядування

Під час спілкування голови обласної ради Олександра Біленького з головами сільських та селищних рад обговорили численні проблеми, з якими місцеві органи влади зіткнулись у своїй діяльності.

"Земельні питання, оподаткування, надання соціальних послуг, декомунізація – проблем багато. І найгірше, що немає звідки чекати допомоги" – розповідають про свої негаразди голови сільських та селищних рад.

Олександр Біленький запропонував можливий варіант вирішення проблем – долати їх разом. І виступив з ініціативою створити Асоціацію органів місцевого самоврядування. Вона має стати дієвим інструментом, через який голови сільських та селищних рад будуть допомагати одне одному вирішувати як спільні, так і індивідуальні проблеми громад.

Зараз в Україні ідуть непрості процеси, зокрема і децентралізація. Виникає багато проблем, з якими головам сільських та селищних рад поодинці боротись важко. І тут важливо, щоб між вами був діалог і допомога одне одному. Тому я і пропоную створити такий орган для представництва і захисту наших інтересів. І перш за все хотілося б почути ваші пропозиції і бачення майбутньої Асоціації – закликав до співпраці голів Олександр Біленький.

Пропозиція Асоціації зацікавила сільських та селищних голів.

Ідея хороша. У нас багато спільних проблем І тут потрібно не лише об'єднати наш досвід у подоланні проблем. Об'єднавшись у Асоціацію ми станемо реальною силою, з якою треба буде рахуватись, – коментує ініціативу Володимир Лученко Тополівський сільський голова Гребінківського району.

Дуже слушні пропозиції і продуктивне спілкування. Головне – ми бачимо, що людина прийшла з конкретними пропозиціями до співпраці, чує людей і готова вирішувати спільні проблеми, – ділиться враженнями від спілкування Світлана Козаренко, Рокитнянський сільський голова Великобагачанського району.

Деякі сільські та селищні голови під час зустрічі зголосились увійти до ініціативної групи по створенню Асоціації органів місцевого самоврядування Полтавської області.


Автор: Прес-служба обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2016, 16:35 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації