Вхід | Реєстрація

Якщо друг украв ноутбук

Якщо друг украв ноутбук

Мешканець Руденківки вночі обікрав житло свого товариша. А житель Лелюхівки розвалив пічку в будинку новосанжарця, щоб здати на металолом чавунну трубу.

Пам’ятаєте у Висоцького? «Если друг оказался вдруг…». Ось і в цій історії друг виявився насправді не другом, а, скоріше, навпаки. Дружили собі два 20‑річні юнаки. Один жив у Руденківці, інший приходив до нього в гості, пив чай, може, і щось міцніше. Говорили «за життя», ділилися планами. Гість усе розповідав, що збирається поїхати на південь, до Криму. А потім в один зимовий день, а саме 18‑го січня, він прийшов і… друга свого обікрав. Прийшов, коли господаря не було вдома. Відкрив хату ключем, бо не раз бачив, куди той його кладе (хто ж буде ховатися від друга?). Понишпоривши кімнатами, «друг» вирішив узяти небагато: ноутбук «Леново» та зимову куртку. І з цим добром накивав п’ятами і з будинку, і з самої Руденківки.

Його друг наступного дня заявив про крадіжку до поліції. Там оцінили завданий збиток у 5500 гривень і після ряду слідчих заходів вийшли на підозрюваного, 20‑річного мешканця Руденківки (який, утім, останні кілька місяців у селі не проживає. — Авт.). Наразі крадій перебуває «у бігах». Можливо, дійсно подався до окупованого Криму. Проте правоохоронці певні, що підозрюваний досі перебуває в межах області і незабаром буде затриманий. Враховуючи, що в «активі» юнака вже є судимість за угон, його скоріш за все очікує мандрівка у місця, де співають пісень не лише про дружбу і зраду, але і про волю. Слухати їх юнакові доведеться від трьох до п’яти років. Саме стільки передбачає санкція частини 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

 

Крадій лишив новосанжарця без печі та дверей

Інша крадіжка сталася 20‑го січня у Нових Санжарах. Господар будинку того дня поїхав у гості до сусіднього села, а в цей час до його житла навідався непроханий гість. Зловмисник вибив двері у будинок і зайшов досередини. Значних матеріальних цінностей не знайшов, тому вирішив задовольнитися тим, що потрапило на око: газовим балоном та чавунною трубою. Щоб витягнути трубу, крадій буквально розвалив піч, якою опалювався будинок. І пішов, розжившись речами на загальну суму 5000 гривень.

Повернувшись із гостин, господар будинку з жахом побачив вибиті двері та зруйновану піч. Викликав працівників поліції, які почали пошуки крадія «по гарячих слідах». Незабаром і зловмисника, і викрадені речі знайшли у сусідній Лелюхівці. Проти крадія порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 185 ККУ, а викрадене повернули власнику. От тільки що робити тому в будинку із вибитими дверима та розваленою пічкою у суворі січневі морози?


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2016, 10:29 | Нові Cанжари | Кримінал
1. рабинович / 30 січня 2016, 17:06
друг делился планами поездкой в Крым здесь уже нужно насторожиться с головой ,то наверное проблеммы
2. Харитон / 1 лютого 2016, 17:43
Отакі бувають друзі! Раньше казали треба собак боятися, а не людей, тепер все наоборот.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації