Вхід | Реєстрація

Кущовий семінар щодо розвитку громад

Кущовий семінар щодо розвитку громад

Днями в залі засідань Новосанжарського адмінбудинку відбувся кущовий навчальний семінар з питань розвитку територіальних громад (ММС), в якому взяли участь представники Полтавської облдержадміністрації та обласної ради, Новосанжарської райдержадміністрації, швейцарсько-українського проекту з розвитку місцевого самоврядування (DESPRO), проекту німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа управління на Сході України», голови сільських та селищної рад району.

Лектори ознайомили присутніх з основною метою міжмуніципального співробітництва (ММС) в контексті реалізації широкомасштабної реформи місцевого самоврядування в Україні, основними завданнями, формами та етапами реалізації ММС, фінансовим, ресурсним та навчально-методичним забезпеченням розвитку ММС, а також з досвідом Німеччини у розвитку міжмуніципального співробітництва.

Доктор наук з державного управління (Україна), доктор права (Франція), професор, Голова Центру сприяння розвитку співробітництва територіальних громад В’ячеслав Толкованов  під час свого виступу наголосив, що Полтавщина є лідером України з впровадження співробітництва громад, таких проектів в нашій області розроблено вже 15. Це і екологічні проекти, такі як модернізація та утримання полігону твердих побутових відходів, так і соціально побутові – ремонт та утримання трудового архіву, водогону, створення спільного комунального господарства чи пожежної частини.

Для втілення в життя таких задумів спочатку необхідно розробити проект, який слід подати на розгляд відповідного уповноваженого органу. І в разі успішного проходження конкурсного відбору, на розвиток тієї чи іншої справи надаються кошти – частина з обласного чи районного бюджету, частина з міжнародного фонду, частину ж фінансує сама громада.

За словами експертів, такі проекти значною мірою сприяють розвитку місцевих громад, дають громадянам змогу самостійно контролювати та впливати на роботу об’єктів інфраструктури села чи селища, а також є своєрідною підготовкою до масштабної реформи місцевого самоврядування.

Одразу після семінару відбулася робоча нарада щодо реалізації в Новосанжарському районі проекту ММС з питань поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ).


 


Автор: Новосанжарська райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2016, 14:54 | Нові Cанжари | Політика
1. Гість07777 / 30 січня 2016, 18:11
Щось сумніваюсь що Любимський та інші будуть щось робити,якщо роками не робили,то нащо зараз собі голову морочити,коли керівники в районі,самі не знають як до цього підступитися
2. Спостережливий / 1 лютого 2016, 13:07
Фу-фу-фу. Як сказав би лікар Биков із забороненого серіалу "Інтерни". Вже давно помітив, якщо хочеш викликати відразу і спротив до якогось нововведення - доручи описати його "хвахівціям" із адміністрації. Який бетонний текст і ні про що!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації