Вхід | Реєстрація

У 2016-му на ПММ витратять 1 мільйон 905 тисяч

На апаратній нараді, яку провів заступник голови РДА Володимир Катишков, говорили про забезпечення регулярного та своєчасного підвезення учнів до місць навчання й додому у 2015–16 навчальному році.

Це питання розкрила начальник відділу освіти Наталія Коваль. Вона повідомила, що у 2015-16 навчальному році підвезення потребують 890 учнів та 67 педагогів до 27 шкіл району з 87 населених пунктів. На сьогоднішній день автобусний парк налічує 18 транспортних засобів.

У 2015‑му за рахунок участі в проекті регіонального розвитку було придбано два автобуси для підвезення учнів до Озірської та Шенгурівської загальноосвітніх шкіл. Їх вартість склала 1 мільйон 588,9 тисячі гривень, із яких кошти державного фонду регіонального розвитку — 1 мільйон 423 тисячі, кошти районного бюджету — 165,9 тисячі. Крім того, один автобус відділ освіти орендує у Василівській сільській раді. Ним підвозять учнів до Василівської школи. Для якісного та своєчасного підвезення учнів і вчителів потрібно придбати ще чотири автобуси. Також дев’ять транспортних засобів експлуатуються більше десяти років. У 2016‑му заплановано придбати два автобуси для Бутенківської ЗОШ та Білицької ЗОШ № 1. На ці заходи з обласного бюджету виділено половину суми: 1, 2 мільйона. Інші 50 відсотків надійдуть із територіальних громад та місцевого бюджету.

Як пояснила Наталія Коваль, з метою забезпечення належного технічного рівня автотранспорту у відділі освіти та в чотирнадцяти школах введено ставки механіків. У тринадцяти навчальних закладах працюють медичні сестри. На кожний шкільний автобус призначений вихователь із підвозу. Керівниками шкіл розроблені спеціальні маршрути.

— Протягом 2015 року на паливно-мастильні матеріали витрачено  1 мільйон 339,2 тисячі гривень, — говорить начальник відділу освіти. — Запчастин придбали на 77, 7 тисячі. Заробітна плата водіїв, механіків і медсестер становила 423,7 тисячі. У 2016‑му проведено відкриті торги для придбання паливно-мастильних матеріалів на 1 мільйон 905 тисяч.
Володимир Катишков запитав, які автобуси потребують заміни. Наталя Коваль пояснила, що це транспортні засоби Озерянської, Шенгурівської, Білицької, Дашківської, Бутенківської шкіл, НВК № 1:

— Наприклад, у Бутенках два автобуси підвозять 140 учнів до школи. Тому маршрути потрібно якнайшвидше розвантажити, оскільки дітям доводиться виїжджати о 7‑ій ранку до школи, а повертаються вони о 17‑ій.

Далі заступник голови РДА поцікавився, хто працює на посадах механіків і як вони перевіряють готовність автобусу до виїзду.

— У нас заключені договори з господарствами, де в штаті є механік, — пояснює Наталя Мефодіївна. — Також на цих посадах працюють люди, які мають технічну освіту. У деяких школах це вчителі трудового навчання. Механік перевіряє справність автобуса перед виїздом та після його повернення з маршруту. За свою роботу вони отримують 0,25 ставки.
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2016, 09:15 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації