Вхід | Реєстрація

Пільговикам виділили 100 тисяч

Пільговикам виділили 100 тисяч

Під час чергової сесії Кобеляцької районної ради депутати ділили гроші, які залишились ще з 2015 року.

Сесія тривала майже чотири години. Крім вирішення питань, внесених до повістки денної, депутати встигли протестувати систему поіменного голосування. Адже на наступній сесії їм доведеться, згідно з вимогами законодавства, голосувати поіменно. У принципі депутати справились із завданням. От тільки виявилося, що процес голосування значно збільшився у часі.

Сесія пройшла в цілому спокійно. Лише «на коня» в залі почали розгоратися пристрасті. Спочатку виникла дискусія щодо запиту Ніни Ясинської. Вона звернулася до прокуратури із проханням перевірити казус, що виник із депутатом Олексієм Біліченком, якого обрали і до Кобеляцької районної і до Дашківської сільської ради.

Звично «підлив оливи» і присутній на сесії Олександр Андрейко. Він звернувся до районних обранців, аби ті висловили недовіру начальнику відділу поліції Володимиру Федану. Та про це, як і про ситуацію з Біліченком, ми напишемо в наступному номері «ЕХО».

Гроші в сумі 3 мільйони 653 тисячі ділили досить спокійно. 1 мільйон 676 тисяч дали на потреби освіти. Із них: 120 тисяч — на ремонт Озерського дитсадка, 550 тисяч — на харчування, 616 тисяч — на придбання автобусів, 376 тисяч — на паливно-мастильні матеріали. На лікарню виділили 857 тисяч, на Центр первинної медико-санітарної допомоги — 565. Дочекались допомоги і жителі Красненської сільради. На їх сільраду направили 380 тисяч, які використають для оплати ремонту артсвердловин. На ремонт ФАПу у Канавах пішли 45 тисяч.

А ось коли розглядали питання про виділення грошей на компенсацію витрат із перевезення пільговиків, у залі виникла дискусія. Спочатку Зоя Петренко, керівник управління праці і соцзахисту, проінформувала присутніх про загальну ситуацію. У районі проживають майже 14 тисяч пільговиків. Раніше втрати перевізників, які возять цих людей, компенсувала держава. А тепер ці витрати переклали на місцеві бюджети. Крім того, до числа пільговиків додалися ще й солдати, які демобілізувались, повернувшись із зони АТО. Зоя Петренко попросила депутатів виділити хоча б якийсь мінімум, щоб забезпечити їм можливість пільгового проїзду. Вона висловила сподівання, що після внесення зміни до держбюджету гроші на компенсації надійдуть із Києва. Голова РДА Таміла Шевченко розповіла про те, як буде здійснюватись контроль за цими витратами. Сільські ради мають виготовити спеціальні талони, які пільговики здаватимуть водіям під час проїзду. А потім по талонах перевізникам відшкодовуватимуть їх втрати. Щоправда зазначила, що пільговики мають право на проїзд і не маючи талона.

Цю систему розкритикував депутат Володимир Жуков. А Олег Решетило висловив обурення тим, що держава перекладає свої обов’язки на органи місцевого самоврядування.

Та врешті-решт депутати проголосували за виділення 100 тисяч гривень. Це — по сім гривень на людину, яка користується пільгами.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2016, 10:42 | Кобеляки | Фінанси


1. микола / 18 лютого 2016, 19:49
Яку кількість талонів отримає пільговик на місяць?Я АТОвець,проживаю в Біликах.Квиток до Кобеляк 11 гривень.
2. Місцевий / 18 лютого 2016, 20:45
Забудьте це ноу=хау по-кобеляцькому- Верховна Рада сьогодні проголосування за державну компенсацію за пільгове перевезення-усе буде як раніше.
3. Філософ / 19 лютого 2016, 03:26
1.микола
«Яку кількість талонів отримає пільговик на місяць?Я АТОвець,проживаю в Біликах.Квиток до Кобеляк 11 гривень.»

Та врешті-решт депутати проголосували за виділення 100 тисяч гривень. Це — по сім гривень на людину, яка користується пільгами.
ПОРАХУЙ!
4. дурик / 19 лютого 2016, 20:44
порахуй
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації