Вхід | Реєстрація

Про що говорити із Трояновським?

Голова Полтавської облради Олександр Біленький під час свого візиту в Кобеляки запропонував місцевим керівникам знайомитися із начальником «Облавтодору».
Як повідомив голова облради, у 2016 році на території Кобеляцького району заплановано провести серйозні роботи з ремонту доріг Полтава-Кременчук та Дніпропетровськ-Решетилівка. Розповідаючи про це, Біленький закликав очільників місцевого самоврядування швидше знайомитись і проводити перемовини з керівником «Облавтодору» Олександром Трояновським. Цим він натякнув, що за допомогою техніки, фахівців та фінансових ресурсів області можна поремонтувати і сільські дороги.

Через день ми зустрілися із головою Кобеляцької РДА Тамілою Шевченко. Вона більш детально розповіла про потенційні можливості покращення стану доріг. Таміла В’ячеславівна повідомила, що в Полтавській області існує програма розвитку дорожнього господарства. Згідно із нею, з бюджету області на ремонт сільських доріг у Кобеляцькому районі можуть виділити 3 мільйони 338 тисяч гривень. Безумовно, цих грошей явно недостатньо для того, щоб капітально відремонтувати вщент розбиті дороги між населеними пунктами району. Та все ж ямковий ремонт провести можна. Та у керівництва області є одна обов’язкова вимога. Гроші виділять на умовах співфінансування. Тобто, і самі сільські ради мають із власних бюджетів виділити кошти на ремонт доріг. Умови такі: двадцять відсотків дає місцева влада, вісімдесят — додає область. Тоді, враховуючи співфінансування, загальна сума коштів на ремонт доріг буде становити 4 мільйони 248 тисяч гривень. Тобто, місцеві бюджети мають «нашкребти» близько 900 тисяч гривень. Сума для них, за словами Таміли Шевченко, посильна. Світлогірська сільрада має виділити 100 тисяч, інші — по 10-20, ще хтось — 50.
Таміла В’ячеславівна розповіла, що райдержадміністрація провела велику організаційну роботу і сільські ради погодились виділити кошти на співфінансування. Проігнорувало пропозицію РДА лише керівництво Кобеляцької міської ради.

Олександр Копелець, міський голова, розповів:

— Міськрада намагається співпрацювати із облрадою напряму, без посередників.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2016, 10:27 | Кобеляки | Суспільство


1. Мєсний / 28 лютого 2016, 11:46
Значить РДА це посередники? Спасибі, буду тепер знати. Тільки добре знаючи Копельця, він ніколи і ні з ним на пряму не працював, тільки на "косу". З Василенком перші ластівки полетіли...
2. Митрофан / 28 лютого 2016, 13:00
Це щось подібне до того , як Чернявський будував за рахунок колгоспів мясокомбінат - результат відомий , газову заправку - результат відомий.Питання - де діваються податки , де держава.Адже там на горі зарплати по 60-100 тис грн.
3. Таксист / 28 лютого 2016, 19:11
Чому й досі не ліквідовують РДА. Чому жодна обіцяінка презика не премєрика не виконані. Всі кого возю возмущаються й ніхто нічого не робе. Виходить майдан зрежисований а тепер всіх як бидло в стійло.
4. Таксист / 28 лютого 2016, 19:14
Їздив у Дніпро возив валютчика. Так там дороги роблять повним ходом. А в нас повна дупа.
5. Талмудист / 28 лютого 2016, 19:32
3.Таксист
« Виходить майдан зрежисований а тепер всіх як бидло в стійло.»

Пля, невже починає доходити.
6. гість / 28 лютого 2016, 19:46
3.Таксист
«. Чому жодна обіцяінка презика не премєрика не виконані. Всі кого возю возмущаються й ніхто нічого не робе. »

Чого не робе?Сьогодні прем"єр заявив,що на аукціоні буде продано 1 млн га госземель.І що потрібно проводити й надалі земельну реформу,з подальшою відміною мораторію на продах с.г. землі.
7. 1 гість / 28 лютого 2016, 21:33
На жаль, діє у нас прислів’я-Чого бідні-бо дурні, а чого дурні-бо бідні! Майдан був від душі! І не потрібно тут паплюжити його якимись хибними "доходить"! А на хвилі майдану вилізли до влади жиди. Це наш промах! Ніякий єврей ніколи не дбатиме про іншу націю! Цей урок нарешті потрібно вивчити! Зараз врятує повна перезагрузка і уряду, і депутатів, і президента! Ці "ракіровки" між собою, що вони намагаються нам показати, роблять життя все гірше!
8. микола / 28 лютого 2016, 22:12
Ну совсем "кролик" оборзел", то же мне "и.о. царя",а какизвестно даже в комедии об этом давно сказали и теперьпонятно про кого:Ты что это, самозванец, с...н сын, казённые земли разбазариваешь? Так никаких волостей не напасёшься! Если "оне" такие богатые то пускай свою личную землицу и продают ради спасения державы за которую вроде как так радеют, а ли нет?! Свое то неприкосновенное наверное,тут уже не до патриотизма, а собственных шкурных интересов! Скоро так всю Украину растащат по своим карманам,"бабло" получат и как всегда свалят в "теплые" страны и на острова с "каналами" и паспортами,по уже заранее купленным "хатынкам"! Одним словом ---мародеры! Всё из страны,все для себя!
9. маша / 28 лютого 2016, 22:18
ну да кредитів не дают осталось земельку продать разом знародом, патріоти де майдан.
10. Таксист / 28 лютого 2016, 23:46
Як пише гість Жиди розвели душевних хахлів. Тепер нам і майдан від душі і душу українську не понять. Бо про мене хай би був Яник доколе підписав ту угоду. А потом відбулосяб демократичним шляхом усе. Та ні від душі туди поїхали. Непойму що раніше усіх цих хворих стримувало. І чого ця зараза так передається. Надворі 21 тисячоліття а у нас понос націоналізму і блюємо радикалізмом. А лікарі євреї. Жуть. Може так цьому народу й треба.
11. Таксист / 28 лютого 2016, 23:47
Поїхав на визов.
12. Свистун / 29 лютого 2016, 00:30
Патриоты все вывелись.Непроплаченый майдан.За свои деньги на майдане долго не протянеш.Да ине быть майдану ,"власте" он уже не нужен.Третий майдан не прошол.Разве теперь не понятно хто стоял за первым и вторым?Это Яныка сделали убийцей,а эти будут стрелять,им можно.И уже не будет "небесных",просто трупы.
13. Ісай / 29 лютого 2016, 03:43
7.1 гість
«А на хвилі майдану вилізли до влади жиди. Це наш промах!»

У паспорті громадянина України не має фіксації, до якої національностіналежить власник паспорта, суперечить принципу відкритості суспільства, бо
приховує найважливіший чинник, що становить суть міжетнічних взаємин. Як можнавивчати міжетнічні взаємини, не знаючи основного кількісного показника?! Як
можна вивчати й характеризувати взаємини між росіянами, євреями, татарами незнаючи, скільки їх живе в Україні?
14. Талмудист / 29 лютого 2016, 08:42
3.Таксист
«Чому й досі не ліквідовують РДА»

Не швиди, скоро ліквідують разом з Україною.
4.Таксист
«Їздив у Дніпро возив валютчика. Так там дороги роблять повним ходом»

Там ще й не таке робитимуть, бо Беня з Цільою на вибори йтимуть.
15. пенсіонер / 29 лютого 2016, 08:59
14.Талмудист
«Там ще й не таке робитимуть, бо Беня з Цільою на вибори йтимуть.»

Навіщо їм вибори?. Вони й так при владі : бені, сені, гройсмани, рабіновичі.
16. Талмудист / 29 лютого 2016, 08:59
7.1 гість
«А на хвилі майдану вилізли до влади жиди. Це наш промах! Ніякий єврей ніколи не дбатиме про іншу націю! Цей урок нарешті потрібно вивчити!»

А хіба не майдануті критикуючи Янека кричали, що "за базар надо отвєчать". Прийшла ваша черга отвечать за базар. А то якось так несміливо: "це наш промах". За такий промах треба рило бити. І добре бити. І до влади не пускати й на поріг. Це саме таких треба люструвати, а не ригів. Бачте, урок їм треба вивчити. Вивчати треба до того. Вас попереджали чим все скінчиться. Якщо не вірили, то треба було дійсно почитати і вивчити очевидні речі. Десятки, ніт, вже сотні книжок написано про лютневу і жовтневу революції і про те хто їх робив. І не тільки про жовтневу, а і про Парижську комуну і про інші революції і війни. Хто вам не давав вчитися і читати???!!!! Зараз взялися нищити історію народу. Хто, плять, зараз вам не дає почитати про те хто це завжди робив і з якими цілями. Історія - це коріння, без коріння рослина гине. Вам, плять, як пояснювати, що історію нищать для того, щоб потім знищити народ. Його вже й так нищать на війні і голодом і багатьма іншими способами. Потім знову будете казати, що то ваш промах.
17. Талмудист / 29 лютого 2016, 09:11
15.пенсіонер
«
Навіщо їм вибори?. Вони й так при владі : бені, сені, гройсмани, рабіновичі.»

Ну де ж вони при владі? У них свої терки. Вони, коли табун заганяют, то дружні, а коли здобич ділити, то вони тоді гризтися починають. Ця команда повинна піти. На неї, як по талмуду, скаладуть всі гріхи і кинуть в прірву. А гріхів досить, це і війна, і збитий Боінг і розвал країни, і розвал економіки. І тоді дурні українці повинні будуть обрати нову кАманду. А нова кАманда буде із клану Бені і Цілі. Чи це будуть вони особисто чи підставні корбани і філатови - це питання десяте. І все в них вийде на ура. Просто прикольно спостерігати цей розводняк і святу віру делбілоїдів у краще життя і гейропейське майбутнє.
18. пенсіонер / 29 лютого 2016, 09:33
10.Таксист
«Жиди розвели душевних хахлів»

Звинувачують чиченців, жидів, хохлів, кавказців, москалів, курдів.
Не можна звинувачувати народи.
Є конкретні люди, є конкетні дії цих людей.
З цього слід і виходити. А не так як закликав ПУТІН "мочити в сортирах" цілі народи.
19. Снайпер / 29 лютого 2016, 10:01
18.пенсіонер
« як закликав ПУТІН "мочити в сортирах" цілі народи.»

Закликати то він закликав, навіть конкурентів прибрав, але в тому ж чеченському сортирі, а може поряд, роками вилизував одне місце Кадирову, смотрящего за тим регіоном. Бридко дивитись... Хоча може і не довго залишилось, бо як оголосив Кадиров, він не буде далі балотуватись, а доукомплектує свій "бойовий загін" і піде воювати. Вгадайте з двох разів куди і за кого?
20. Талмудист / 29 лютого 2016, 11:04
18.пенсіонер
«Не можна звинувачувати народи.
Є конкретні люди, є конкетні дії цих людей.»

Ти якийсь чудний пенсіонер, мабуть одну "Каблучку" та "Рабиню Ізауру" дивишся, а книжок не читаєш. Якби хоч щось підчитував, то знав би що не у бурят у власності банки, не буряти гроші друкують, не буряти тобі бога придумали і не буряти зробили себе богообраним народом, ну і т.д і т.п. Скажу по секрету, що і не росіяни. Важно збагнути? Буває.
21. гість / 29 лютого 2016, 12:32
19.Снайпер
« доукомплектує свій "бойовий загін" і піде воювати. Вгадайте з двох разів куди»

До тебе шановний,так шо жди.
22. 1 гість / 29 лютого 2016, 13:04
Слухай ти-Талмудист! Ось таких як ти лише за слово "майдануті" потрібно було б до гілляки днів на три прив’язати!Так би й було, якби до влади прийшли люди, що люблять Україну, а не ці, що їм від грошей побульбило...Знай, що свободолюбиві люди мусять все вирішувати разом (це тобі і майдан, і віче, і збір іт.д.)А ми власними руками пустили до влади "хапунів" ще більших, ніж команда Яника! Оце і вся біда! Але майбутнє ще є! Потрібно якомога швидше дати змогу працювати технічному (аполітичному) уряду! А цих в камери з конфіскацією...Так було би вірно! Але нічого, крім людського осуду і прокльонів,що їм вже вилізе боком, є ще Божий суд-там ніякі гроші не врятують...
23. гість999 / 29 лютого 2016, 13:16
22.1 гість
«Потрібно якомога швидше дати змогу працювати технічному (аполітичному) уряду! А цих в камери з конфіскацією...»

Ану мотнись до столиці,підкажи,бо може там усі дурні і такі класні ідеї крім тебе нікому і в голову не приходили.
24. Микита / 29 лютого 2016, 13:32
22.1 гість
«! Але нічого, крім людського осуду і прокльонів,що їм вже вилізе боком, є ще Божий суд-там ніякі гроші не врятують...»

Ніякого божого суду не буде , бог їхній , Ми були свідками , днями збирався майдан , але коли не проплатили , то все захлинулось.А хіба ніхто не бачив , кого допускаєте до влади.От і зараз вояж по Україні робить грузин , судячи з усього будуча влада .І просто противно дивитись , як деячкі українці заглядають йому в рот на зустрічах.То де ж наш патріотизм?Коли йдуть вибори , то всі осознано голосують за тих , хто обікрав країну , а не за чесних , розумних людей , кидаються на пакет гречки.Подивіться , кого ви на місцевих виборах обрали керувати вашим життям.То що ще треба?
25. гість / 29 лютого 2016, 13:55
10.Таксист
«. Бо про мене хай би був Яник »

Тепер уже майже всі за це.Тільки "поздно пить боржоми..."
26. Талмудист / 29 лютого 2016, 14:02
22.1 гість
«Ось таких як ти лише за слово "майдануті" потрібно було б до гілляки днів на три прив’язати! »

О, ви ж на більше й нездатні. Вам дай гіляку і можна й не їсти і не пити.
22.1 гість
«Так би й було, якби до влади прийшли люди, що люблять Україну, а не ці,»

Якби, в роті виросли гриби. Ви хіба не бачили, хто вам гроші платив? Чи може не розуміли, що ви заложники американо-жидівського сценарію? Якщо не розуміли, то треба було спочтку розуму набратися.
22.1 гість
«Але майбутнє ще є!»

На жаль з дурнями майбутньго бути не може. Держава Україна скінчилася на Майдані. І, думаю, навіть ти це бачиш, але боїшся в цьому сам собі зізнатися.
22.1 гість
«Потрібно якомога швидше дати змогу працювати технічному (аполітичному) уряду!»

І цей уряд благополучно все доведе до кінця. Ти хіба забув кого америкоси забажали до уряду ще коли Майдан ішов? Вони відкрито це говорили.
22.1 гість
«є ще Божий суд-там ніякі гроші не врятують.»

Ви ж їньому богу молитеся і ще на щось содіваєтеся. Он Микита тобі правильно написав про бога.
27. гість / 29 лютого 2016, 14:12
26.Талмудист
«І цей уряд благополучно все доведе до кінця. »

Уже доводить.У Яготині заселяють у гуртожиток,який планували виділити чорнобильцям,250 сирійців.На х.я вони Європі,коли можна забашляти Яценюку з порошенком І зробити тут відстійник для джигітів,яких дурні хахли кормитимуть,поки ті їхніх баб їба.ь будуть.
28. Талмудист / 29 лютого 2016, 14:51
27.гість
«
Уже доводить.У Яготині заселяють у гуртожиток,який планували виділити чорнобильцям,250 сирійців»

Ну от, бачиш, все по плану. А миздобули на щось сподіваються. Давно було відомо, що миздобулів звідси виженуть нах... Тих, що виживуть. Половину їх переколошматять. Шкода, що і нормальних українців на Донбасі багато загинуло. Тільки землю скуплять так вони і засвистять, хто куди. Араби, вони не такі вибагливі до зарбітків і до роботи, вдома їм не мед, а тут буде як рай. Відпрацює 12 годин в кібуці і гуляй собі. А миздобули думають, що хтось їх годувати буде чи робочі місця створить. Та нах.. вони кому потрібні. Відспівали своє "москаляку на гиляку", до влади привели і гуд бай. Тепер хоч і цюцюрки понадрізайте, тіпа, я свой, то ніхто вас не годуватиме даром і за своїх рахувуати не буде. Земля вам не належетиме, усьо. Тут вам відразу і національність в пашпорті зявиться.
29. Талмудист / 29 лютого 2016, 14:56
Ось товариш прислав фрагмент словника. «Російсько-український медичний словник з іншомовними назвами» Автор С.Нечай. ISBN 966-7756-02-05
Амбулатория — прихідня
Аммиак – смородець
Аптека — комора, сховище
Бактерициды — паличковбивники
Бинт — повій
Бюллетень — обіжник, повідомник
Вакцина — щепа, щепина
Ванная — купільник, купільниця
Вещество — твориво
Вещество пищевое — кормина
Вирус — дрібень, дрібець
Галлюциноген — ввижальнопричинець
Геморрой — почечуй
Гинеколог — жінківник, жіночівник, піхвознавець
Гимнастика — руханка
Глина — мула
Грудная полость — огрудна дуплина
Грипп — хрипень, хрипка
Дезинсекция — комаховигуб
Дезодоратор — висморідник
Диагноз — розпізнава
Душ — прискалець, дощівець
Жир — товщ
Иридодиагностика — веселкорозпізнава
Каверна — печера, дуплина
Карантин — заразострим, заразозатрим
Клей — глей, ліпило
Коллектив — збip
Медицина — лічництво
Микроб — дрібноживець
Морг — трупарня
Нематоды — круглі хробаки
Операционная — орудня, втручальня, викональня
Пенис — прутень
Презерватив — запобіжник, уберігач, чепчик
Препарат — виготовень, приготовень
Пульс — гоп’як, живець, живчик, бійник
Реаниматор — оживник, оживляч, оживлювач
Санитар — здоровник
Стоматолог- зубар, зубівник, ротознавець
Труп — мертвяк
Уролог — сечівничник, сечознавець
Фермент — шумило, бродило, квасило
Хирург- різальник
Шприц — впорсник, порскавка, штрикавка
Эксгумация — труповикоп
Электротравма — зарядопошкода
Эмульсия — бовтанка, бовтачка
Эрекция — розпукання, розпуклення, набубнявіння." Скоро від мови нічого не залишиться.
Посилання на www.twirpx.com
30. Микита / 29 лютого 2016, 17:54
31. Микита / 29 лютого 2016, 17:55
дуже мудрий писав той словник.а в видаленому написано і..от
32. Талмудист / 29 лютого 2016, 18:49

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
33. Дедушка / 1 березня 2016, 02:42
Для примітивного розуміння один одного досить і міміки (а інколи, на жаль, досить і матюків запозичених з інших мов).
Для оволодіння іноземною мовою достатньо вивчити півтори тисячі слів.
В своєму повсякденному спілкуванні людина використовує близько трьох з половиною тисяч слів. Проте є люди, як правило це науковці, в активному лексиконі яких до семи тисяч слів.
А наша українська мова значно багатіша. Є тлумачевий довідник на 135 тисяч слів. А в Полтаві продається тлумачевий довідник тритомник на 200 тисяч слів.
Тож і не дивно що хтось не знає ( а чи не бажає знати) того чи ішшого слова.
Мова ж жива. Зявляються нові терміни, інші застарівають, зникають з обіходу. Тут немає нічого дивного. Справжня радість українцю від спілкування рідною українською мовою, А українська пісня, вона обєднує нас, збагачує.
34. Талмудист / 1 березня 2016, 09:52
33.Дедушка
«Справжня радість українцю від спілкування рідною українською мовою»

Хто заважає? Скачай он словник і вперед. Адмін видалив ссилку на словник тому сам знайдеш. І треба пришелепуватим депутатам обовязково виділити кошти на друк того словника. Відділу культури зробити плакати з девізом "українську мову в кожен дім а кожному учню словник С.Нечая"
35. обсказала / 1 березня 2016, 20:15
Дороги не робляться а дуракам лиш би попатякати.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації