Вхід | Реєстрація

Кабелі вже не різатимуть?

Кабелі вже не різатимуть?

На початку лютого в Кобеляках почали різати кабелі, за допомогою яких місцеве підприємство «Південна хвиля» забезпечувало інтернет-зв’язок та трансляцію кількох десятків телеканалів.

Директор «Південної хвилі» Олег Тихонов за тиждень нарахував вісім випадків пошкодження оптоволоконного кабеля, що належить ввіреному йому підприємству. У зв’язку з цим він написав відповідні заяви до відділення поліції. А також повідомив про інцидент редакцію «ЕХО».

Розповідаючи про проблему, Тихонов намагався дипломатично не називати осіб, котрі обрізали кабель. Хоча на відео, знятому однією з камер, розміщених на вулицях Кобеляк, чітко видно, хто це робить. Відеозапис підтверджує, що кабелі ріжуть особи, схожі на працівників «Полтаваобленерго», котрі прибули на місце події на автомобілі з написом, схожим на «Полтаваобленерго».

Конфліктна ситуація між «Південною хвилею» та «Полтаваобленерго» має кількарічну історію. Газета «ЕХО» неодноразово повідомляла про її перипетії. Як відомо, телевізійники використовують для підвісу своїх кабелів електроопори, що належать енергетикам. І далеко не завжди знаходять спільну мову при розрахунку ціни за їх використання. Кабельники скаржаться на завищені ціни, що виставляє монополіст, а електрики нарікають на несвоєчасну оплату та використання опор, не зазначених у проектах.

Щось схоже сталося і цього разу. Одразу після виникнення конфліктної ситуації ми звернулися із запитом до керівника Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Сергія Зінченка. Сергій Анатолійович не став заперечувати наявність конфліктної ситуації і погодився її прокоментувати. Та попрохав:

— Будь ласка, зверніться із запитом до нашої прес-служби в обласній дирекції. Вони нададуть відповідь. Якщо ці повноваження передадуть мені, то відповідатиму я.
Ми так і зробили. Через кілька днів надійшла відповідь, підписана Сергієм Зінченком. Повний текст цього документу можна прочитати на сайті «ЕХО». Якщо коротко, то Зінченко підтверджує існування договірних зобов’язань між «Полтаваобленерго» та «Південною хвилею» і наводить приклади порушень умов договору з боку кабельників. Керівник не заперечує, що саме енергетики проводили демонтаж телекомунікаційних мереж. Та зазначає, що демонтували лише ті кабелі, що не зазначені в жодному договорі.
Під час менш офіційної розмови Сергій Зінченко сказав, що конфлікт уже вичерпано. Він і Олег Тихонов ще раз узгодили умови договорів, працівники підприємств провели інвентаризацію електроопор, котрі спільно використовують.

Олег Тихонов, до якого ми теж звернулися за коментарем, підтвердив досягнення мирової. Він сказав:

— Ми використовували 1419 опор. Загальна протяжність кабелів становить 35 кілометрів. Ми провели спільну з електриками інвентаризацію. Частину кабелю знімемо, адже він не використовується з потрібною ефективністю. Залишиться щось близько 15 кілометрів.
Що найголовніше в епілозі. І Зінченко, і Тихонов дали зрозуміти, що в найближчі місяці кабелі «Південної хвилі» різати не будуть. Отже, жителі Кобеляк, що користуються послугами підприємства, можуть спокійно вмикати телевізори і дивитися улюблені телепередачі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 лютого 2016, 14:01 | Кобеляки | Суспільство


1. микола / 27 лютого 2016, 14:38
А Тихонов виплив тут після ДЗК. Думав він і досі в засідці. Цікаво як закінчилися його славетні попередні справи.
2. микита / 27 лютого 2016, 15:15
А Тихонов , це той , що деребанив землю ?
3. Людина / 29 лютого 2016, 19:26
Какаято очень уж запутаная ситуация которую "немогут" разрежить руководители уже лет так пять. То директора меняются в ТРК "Південна хвиля" то условия размещения проводов на столбах РЕСа. Вот вам наглядный пример того что договоренности по углам к добру не приводят.
4. Таксист / 29 лютого 2016, 20:44
Так це наша Південа хвиля. То пацани так кришу малюють.
5. обсказала / 29 лютого 2016, 21:27
А чото Тихонов на фото пультом тикає й пиво пє. Його фотографію зробили невдало. Перефоткайте.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації