Вхід | Реєстрація

На Полтавщині коштом Державного фонду регіонального розвитку реалізують 22 інвестпроекти

На Полтавщині коштом Державного фонду регіонального розвитку реалізують 22 інвестпроекти

Десять з них — у об’єднаних територіальних громадах

Обласна влада визначилася із проектами, які у 2016 році реалізуватимуться коштом Державного фонду регіонального розвитку. Як повідомила директор Департаменту економічного розвитку Інна Іщенко, цього року у  конкурсі брали участь 111 інвестиційних проектів.

— За результатами конкурсного відбору реалізують 22 проекти, на які виділили 80 мільйонів 805 тисяч гривень із Державного фонду регіонального розвитку та понад 28 мільйонів — із місцевих бюджетів, — прокоментувала Інна Іщенко. — Серед 22 проектів 12  відповідають плану реалізації Стратегії розвитку Полтавської області на період 2015-2017 років та 10 проектів, спрямованих на підтримку 9-ти об’єднаних територіальних  громад. Йдеться про Глобинську, Пирятинську, Шишацьку, Омельницьку, Пришибську, Семенівську, Покровсько-Багачанську, Білоцерківську, Клепачівську тергромади. Дані проекти спрямовані на будівництво та реконструкцію соціальної, медичної, освітньої та комунальної інфраструктури як місцевого, так і загальнообласного значення, а також на придбання техніки, необхідної для забезпечення нормального розвитку громад області.

Так, планується продовження реалізації 2 інвестиційних проектів, а саме:

обласний протитуберкульозний диспансер, стаціонарне відділення на 350 ліжок на вул. Київське Шосе, 1-в с. Супрунівка Полтавського району (ІІІ черга будівництва);

реконструкція мосту через річку Хорол  загальною довжиною 116 м на вул. Гоголя у Миргород. 

Планується розпочати будівництво:

об’їзного низьководного мосту через р. Сула в адміністративних межах м. Лохвиця;

водопровідної мережі (район „Залізниця” в смт Машівка Машівського району);

школи в м.Заводське Лохвицького району;

полігону твердих побутових відходів у Пирятинській об’єднаній територіальній громаді;

водогону системи водопостачання та водовідведення в Омельницькій територіальній громаді;

вуличного освітлення в Омельницькій об’єднаній територіальній громаді та Пришибській  об’єднаній територіальній громаді.

Також кошти державного фонду регіонального розвитку в 2016 році спрямуються на реконструкцію:

обласного кардіологічного диспансеру (корпус інтервенційної кардіології та реабілітації);

будівлі під Центр надання муніципальних послуг у м. Кременчук;

Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці (блок № 2);

системи водопостачання мікрорайону „Золотнишине” м. Комсомольськ;

Михайликівської загальноосвітньої школи Шишацького району;

будинку для одиноких людей похилого віку в Семенівській об’єднаній територіальній громаді.

Інвестиційні проекти на 2017 рік Полтавщина має подати вже до кінця квітня цього року, наголосила Інна Іщенко. Щоб вони були якісними і відповідали вимогам Мінрегіонбуду, з 9 по 11 березня Департамент економічного розвитку ОДА проводитиме навчання, консультацій та практичних занять на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

При цьому голова ОДА Валерій Головко наголосив, що інвестиційні проекти на наступний рік необхідно розробляти у сферах надання послуг, зокрема у царині медицини, освіти, комунального господарства. Окрім того, очільник області зробив акцент на фінансовому стимулі наступного року для тих громад, які на сьогодні ще не об’єдналися, проте мають таке бажання



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2016, 14:17 | Полтавщина | Фінанси
1. Анастасія / 5 березня 2016, 14:14
В Україні представлено перша в історії країни онлайн-платформа, що містить зведені картографічні матеріали та моніторинг адміністративно-територіальних одиниць.
Це абсолютно вільний доступ до інформації про адміністративно-територіальні одиниці, топографію, населені пункти, автошляхи та залізниці, законодавчі дані про зміни адмінтерустрою, перспективні плани формування територій громад, бюджетні паспорти громад, дані про об’єднані територіальні громади, кількісні показники по навчальних закладах чи інших соціальних об’єктах, бюджету, розміру дотацій або субвенцій тощо.
Зникають бар’єри до вивчення України, давайте будемо освіченими та відповідальними громадянами - Посилання на despro.org.ua
#Україна #Новини #онлайн #база_даних #реформа
2. Хома / 5 березня 2016, 15:52
1.Анастасія
«В Україні представлено перша в історії країни онлайн-платформа, що містить зведені картографічні матеріали та моніторинг адміністративно-територіальних одиниць. »

Карта гарна і під мову хазяїв адаптована. А що далі?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації