Вхід | Реєстрація

Посадовці провели огляд малокомплектних шкіл

Посадовці провели огляд малокомплектних шкіл

Нещодавно голова Кобеляцької районної ради Володимир Кішінський, начальник відділу освіти РДА Наталія Коваль, депутати районної ради Тетяна Коваленко і Ніна Ясинська взяли участь в огляді малокомплектних шкіл.

На сьогоднішній день у Кобеляцькому районі функціонують 33 денні загальноосвітні навчальні заклади комунальної форми власності: загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів – 12, загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів - 19, загальноосвітніх шкіл І ступеня – 2, у яких навчається 3847 учнів, з них у сільській місцевості функціонують 26 денних загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності: загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів – 9, загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів – 15, загальноосвітніх шкіл І ступеня – 2, у яких навчається 1959 учнів.

Відповідно до законодавства України, з 1 вересня 2016 року фінансування загальноосвітніх навчальних закладів (крім закладів початкової школи), у яких кількість дітей становить менше 25 осіб, за рахунок освітньої субвенції не здійснюватиметься. Протягом останніх двох років та на перспективу склалася складна демографічна ситуація, у зв’язку з чим наповнюваність класів мала, витрати на їх утримання значні. Це потребує упорядкування мережі загальноосвітніх навчальних закладів району.

Спершу робоча група за участю кіровського сільського голови та депутата районної ради, жителя села Перегонівка Романа Киценка відвідали Перегонівську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів. До 2017 року на території сіл Перегонівка та Гарбузівка, де функціонує цей навчальний заклад, не спостерігається активного збільшення кількості дітей і підлітків шкільного віку. Так, у 2015-16 навчальному році загальна кількість дітей становить 16, з них початкової ланки – 6 учнів, у 2016-17-му очікується загальна кількість дітей – 15 учнів, початкової ланки – 8. Вартість утримання одного учня у 2015 році становила 30,1 тисячі гривень. На даний час із сіл Перегонівка (2 учні) та Гарбузівка (9 учнів) організоване підвезення дітей до Шенгурівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Поспілкувавшись з керівником Перегонівського навчального закладу, оглянувши приміщення, робоча група обговорила такий варіант як створення навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І ступеня-дитячий садок».

Далі робоча група відвідала дитсадок та Кіровську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів. Так, у 2015-2016 навчальному році загальна кількість дітей становить 30, з них початкової ланки – 8 учнів, у 2016-2017-му очікується загальна кількість дітей – 26 учнів, початкової ланки – 8. Вартість утримання одного учня у 2015 році становила 18 тисяч гривень. Наразі із сіл Кірове (3 учні) та Сухе (4 учні) організоване підвезення дітей до Шенгурівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

У підсумку обговорення робоча група прийшла до думки, якщо кількість учнів так і становитиме 26, то Кіровський навчальний заклад залишиться школою ІІ ступеня, якщо менше - І-го.

У цей же день було відвідано Озерський дитячий садок з метою ознайомлення з ходом виконання робіт із підготовки до відкриття групи дошкільного закладу.

Під час відвідин Солошинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів до робочої групи приєдналися депутати районної ради Олександр Ткаченко та Ігор Сахно. На території Солошиного, де функціонує даний навчальний заклад, до 2017 року теж не спостерігається збільшення кількості дітей і підлітків шкільного віку. Так, у 2015 – 2016 навчальному році загальна кількість дітей становить 28 учнів, з них початкової ланки – 12, в 2016-2017-му – 28 учнів, з них початкової ланки – 13. Вартість утримання одного учня у 2015 році становила 31 тисячу гривень. Із сіл Григоро-Бригадирівка (6 учнів) та Солошине (6 учнів) організоване підвезення дітей до Озерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. У підсумку обговорення робоча група вирішила рекомендувати реорганізувати Солошинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів у І-ІІ ступенів.


 


Автор: Кобеляцька районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2016, 15:43 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Місцевий / 2 березня 2016, 17:25
А Струк чого свого носа всюди суне? Як не трудно, освіта обійдеться без його дурості.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації