Вхід | Реєстрація

Дошку пошани демонтують, а на її місці посадять квіти

Дошку пошани демонтують, а на її місці посадять квіти

28 лютого відбулися збори виконавчого комітету Кобеляцької міської ради. Члени виконкому обговорили 14 питань порядку денного.

Зокрема, під час засідання присутні проголосували за надання фінансової допомоги освітянам та спортсменам, за демонтаж Дошки пошани, за ярмаркову торгівлю на площі Перемоги, а також розглянули заяви і звернення від громадян.

Під час обговорення районного плану заходів щодо запобігання корупції Володимир Рева нагадав, що в місті продовжують працювати гральні автомати. Тобто, якщо такі заклади функціонують, не зважаючи на заборону в Україні, то їх хтось прикриває.

Міський голова пояснив, що звертався з цим питанням до начальника поліції. Той відповів, що такі заклади перевірені. Із цього приводу члени виконкому вирішили направити письмові запити у відділ поліції, прокуратуру та податкову щодо функціонування гральної мережі в Кобеляках.

Далі секретар міськвиконкому Зоя Масич повідомила, що 29 грудня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адмінпослуг». Відповідно до цього Закону, із 4 квітня повноваження у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб переходять до виконкомів міських, селищних та сільських рад. Отож, невдовзі реєстрацію проводитиме спеціаліст міської ради.

Після цього члени виконкому підтримали звернення районного військового комісара, у яких він прохав занести до Книги пам’яті імена Івана Мусійовича Бондаренка 1917 року народження та Михайла Івановича Кащенка 1923 року народження, котрі в роки Великої Вітчизняної війни служили в рядах діючої армії.

Наступним питанням був лист від громадської організації «Федерація силових видів спорту», у якому спортсмени прохали міську раду надати фінансову допомогу в цьогорічних змаганнях, які проходитимуть у місті. Олександр Копелець вніс пропозицію підтримати спортсменів.

Потім юрист міськради Олексій Кліманов зупинився на питанні ярмаркової торгівлі, що здійснюється в Кобеляках на прилеглій території до площі Перемоги та вулиці Полтавській. Він розповів, що жодних дозвільних документів на розміщення торгових точок у цих місцях міська рада не має. Та, згідно статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування», до відання міськради належить організація ринків, ярмарків та сприяння всіх форм торгівлі. Кліманов запропонував на розгляд виконкому проект щодо відведення згаданої території площею 0,3 гектара під ярмаркову торгівлю. Також продемонстрував схему розміщення торгових точок. Міський голова додав, що перед цим відбулась зустріч із підприємцями, де були обговорені нюанси щодо їх роботи на цій території. Володимир Рева поцікавився, на основі чого міська рада буде брати кошти з підприємців. Олександр Копелець пояснив, що це відбуватиметься на умовах орендної плати за землю.

Підтримали члени виконкому і пропозицію щодо демонтажу залишків металевої Дошки пошани, яка знаходиться біля пам’ятника Шевченка. Міський голова наголосив, що на її місці посадять троянди.

Наостанок присутні розглянули звернення і заяви, які надійшли від громадян.

 

P. S. У середу зранку, коли вже матеріал був готовий до друку, стало відомо, що працівники «Міської сервісної служби» розпочали демонтаж Дошки пошани.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 березня 2016, 10:41 | Кобеляки | Суспільство


1. макар / 4 березня 2016, 11:23
Правильно,уже ніхто нікого не шанує.При такій стадії розвитку суспільства і демократії,високих показників у чомусь не має чого чекати,а бариг нічого туди вішати
2. Антирева / 4 березня 2016, 17:14
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Аби не перли вови Реви, то нічого дивитись. Вован давай мочи! Каже нада всю сесію показувати. Це ж який дебіл буде 5 чи 6 часов на других дебілів дивитись. Хіба Рева.
3. Філософ / 4 березня 2016, 18:00
"якщо такі заклади функціонують, не зважаючи на заборону в Україні, то їх хтось прикриває." Апофеоз дедукції і індукції. Майже "если звезды зажигают - значит - это кому-нибудь нужно"
4. Філософ / 4 березня 2016, 18:02
1.макар
«високих показників у чомусь не має чого чекати,а бариг нічого туди вішати»

А чому б і ні. Започаткували б такий собі місцевий Форбс.
5. Кінофан / 5 березня 2016, 21:12
"Жуткий город! Девок нет, в карты никто не играет" ("Формула любви")
6. Пролетарій / 8 березня 2016, 18:51
Жодного слова про те, коли і де буде встановлена нова дошка пошани.
Чи вже пошановувати нікого?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації