Вхід | Реєстрація

Ніхто не давав дозвіл на демонтаж дороги

Ніхто не давав дозвіл на демонтаж дороги

Минулого тижня поряд із так званою Мануалкою бригада робітників, очолювана кобеляцьким підприємцем, почала демонтувати і вивозити дорожні плити.

Мова йде про викладений з бетонних плит відрізок шляху в районі недобудованого центру мануальної терапії. Про цю подію редакцію повідомив місцевий житель. Він розповів, що в понеділок, проходячи повз залишки Центру мануальної терапії, побачив, що кілька чоловіків намагалися зрушити дорожню плиту:

— Цією, хай і примітивною, дорогою пользуються і водії, і пішоходи. Ці плити в період дощів і танення снігів фактично єдиний порятунок для мешканців району Мануальний. Так як добратись до вулиці Дружби можна тільки в такий спосіб.

Кобелячанин одразу зателефонував у райвідділ поліції. Прибувши на місце, поліцейські попрохали надати їм дозвіл на демонтаж плит. Робітники пояснили, що їх найняв місцевий підприємець Рушан Файзулін. Та вступати в суперечки з правоохоронцями не наважились і покинули територію Мануалки. При зустрічі з поліцейськими Файзулін пред’явив витяг, де було вказано, що, згідно договору купівлі-продажу, реабілітаційний центр мануальної терапії, який розташований у місті Кобеляки по вулиці Мануальній, 6, знаходиться у власності приватного підприємства «Явір-2000». Саме ця організація найняла його, щоб провести демонтаж дорожніх плит, які їм дістались разом із будівлями.

У п’ятницю зранку ситуація повторилась. Біля Мануалки знову з’явились чоловіки, які почали підривати дорожні плити. Цього разу їх роботою керував згаданий підприємець. Невдовзі прибув автокран, який почав укладати плити на вантажівки. Усе той же житель мікрорайону, побачивши, що відбувається, повторно викликав поліцію. На виклик прибули правоохоронці Олександр Колінько та Олександр Книш. Файзулін знову показав витяг і сказав, що міський голова і начальник поліції про ці роботи попереджені. Поліцейські зателефонували до Олександра Копельця. Невдовзі міський голова також приїхав на місце події. Він запитав у Файзуліна, хто дав дозвіл на демонтаж дорожніх плит. Той пояснив, що отримав замовлення від керівника «Явору». Мовляв, міська влада змушує їх звільнити територію від залишків будівництва. При цьому знову повторив, що начальник поліції «в курсі» і почав дзвонити з мобільного. Потім передав слухавку міському голові, пояснивши, що з ним говоритиме головний бухгалтер «Явору» Оксана Базалій. Бухгалтер розповіла, що недобудований центр їх підприємство придбало через Фонд держмайна. Серед усіх паперів вона відшукала і рішення міської ради, датоване 23 червня 2011 року за підписом Олександра Ісипа. Копелець попрохав надіслати йому електронною поштою всі договори, щоб пересвідчитись у законності демонтажних робіт.

Згодом сюди приїхав і начальник відділення поліції Володимир Федан. З’ясувалось, що ні до Федана, ні до Копельця Рушан Файзулін за дозволом не звертався. Поліцейський, у свою чергу, також зв’язався з бухгалтером і попрохав привезти в райвідділ всі оригінали документів.

Станом на середу 2 березня представники «Явора» у райвідділі поліції не з’являлись. При цьому з міської ради надійшло повідомлення, що ця дорога не числиться на балансі міста.
Демонтовані плити підприємець встиг перевезти в Бутенки.

Отож, доки влада і правоохоронці чекають необхідних дозволів від «яворівців», жителі мікрорайону Мануальний шукають нові шляхи сполучення з містом.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2016, 18:24 | Кобеляки | Суспільство


1. обсказала / 3 березня 2016, 18:55
І тут Ісип невгадав. Сан Санич порядки наведе і швидко. Відчувається різнця між вчителем початкових класів і керівником.
Так тримати Санич. Базар і місто з Вами.
2. Трампампам / 3 березня 2016, 19:01
1.обсказала
«Так тримати Санич.»

тАК ТРИМАТИ САНИЧ !!! Розбирайте нахвіг дорогу на мануалці, а потом і по всому городу! Базар з звами і йух з ними.
Радік маладєц, городу кабздєц!
3. місцева / 3 березня 2016, 19:30

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
4. Микита / 3 березня 2016, 19:40
А чому ніхто не запитав у того Явора , що вже згідно договору збігли дуже давно всі терміни на розборку і рекультивацію.Кілька га цінної української землі загаджена будівельними відходами і Явір , щоб ні х.. не робить , доручив Радіку поторгувати тим , що Явору не потрібно.Вони його на дурку купили , взяли значно більше , ніж заплатили , а тепер Радік буде до пенсії торгувати , і серед міста буде стояти смітник , а владі по пірю ,Уже давно пора потребувати від Явора провести там рекультивацію , як передбачено договором.Влада міста , де Ви?
5. Трампампам / 3 березня 2016, 19:53
3.місцева
« САН САНИЧ молодчина---розкрутить всіх і вся....»

Тьо га тьо ти читати вмієш? Якшо ні, то вибачай. якшо да, то перечитай третє речення із кінця. Там написано: Із міської ради надійшло повідомлення, що ця дорога не числиться на балансі міста". Якшо ти не розумієш що це означає то поясню для тупих. Сан Санич сказав що претензій до Радіка немає. і завтра той дорогу розбере.
6. Трампампам / 3 березня 2016, 19:55
А молодчина в цій ситуації той чоловік. що викликав понтів і "ЕХО". І відстояти дорогу можуть тільки самі люди. От і все.
7. Кінофан / 3 березня 2016, 20:18
5.Трампампам
«Сан Санич сказав що претензій до Радіка немає.»

"А я рассчитывал на тебя Саид" ("Белое солнце пустыни")
8. Філософ / 3 березня 2016, 20:35
5.Трампампам
«Із міської ради надійшло повідомлення, що ця дорога не числиться на балансі міста". Якшо ти не розумієш що це означає то поясню для тупих. Сан Санич сказав що претензій до Радіка немає.»

Ти других навчаєш, а сам що, не вчений? "Не числиться на балансі міста" - це не означає, що її з балансу "прибрав" Сан Санич. Тепер нехай розберуться, коли вона "пропала" з балансу.
9. Дедушка / 3 березня 2016, 20:47
Це лише квіточки. ягідки далі...Для простих людей все гірше і гірше. А для хапух зелена вулиця.
Чому ніхто з правоохоронців не несе відповідальність за розкрадання майже 100 відсотково побудованого центру мануальної терапії? Може не лише на вулицях, а кожному правохоронцю прикріпити відеоспостереження, щоб видно було чим ці особи займаються.
Я як і інші неодноразово користуюся цим участком дороги.НАвіко розбирати уже зроблене. Це мені та думаю і вам нагадало, як під пильним оком правохоронців знищили матеріально технічну базу всіх господарств і підприємств району. Геть злодіїв з нашого життя.
10. Місцевий / 3 березня 2016, 20:54
Трампампам, спеціально тупиш: не числиться дорога, бо іі у 2011 році продав самий справедливий мер Ісип. Я не в захопленні від Копельця, але не треба вішати на нього те, що не робив.
11. Микита / 3 березня 2016, 21:05
Ісип також не продавав ,продавав фонд Держмайна ,а місцеві до цього ніякого відношення , Ці розвалини на протязі року повинні були бути прибрані , але Явір забрав те , що необхідне , а остальним Радік торгує. А влада міста при невиконанні договору могла б і предявити Явору претензфіїх , алке не може , бо Явір - бувші високі менти .От і залишиться цей смітник ще на десятиріччя.
12. Трампампам / 3 березня 2016, 21:06
10.Місцевий
« не числиться дорога, бо іі у 2011 році продав самий справедливий мер Ісип.»

Мужик я признаю себе тупим тоді коли хтось покаже документ за підписом Ісипа чи ще когось. де буде написано що дорога продана. А оте шо на відео хтось каже Копельцю по телефону не означає нічого крім того що хтось називає прізвище Ісип.
Ну согласись шо так і є. Да може я погарячкував в сторону Копельця. Но і ти ж не знаєш шо підписав у 2011 році Ісип. І чи взагалі щось підписував.
А по поводу відповіді міськради, то мужик спитай у землевпорядчиків чи стоїть на балансі міста вулиця Шевченка чи Касьяна. І узнаєш шо ні. На балансі всі вулиці скопом.
Так от розрішать розібрати ту шо на Мануалці, завтра Радік розбере всі. того я і псіхую.
13. Циган / 3 березня 2016, 21:14
Дорогу треба зберегти. Іншої просто немає.
14. микита / 3 березня 2016, 22:17

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
15. Гай Фокс / 3 березня 2016, 23:09
"А был ли мальчик?.." Можливо, цієї дороги ніколи і не було? Це була лиш технологічна тимчасова споруда, частина будівництва. То ж про який баланс йде мова, коли все будівництво викупили екс-мєнти? І тепер що хочуть, те з ним і роблять. Інша справа, чому вони не робили цього раніше, при старому голові? Можливо, щоб випередити нового голову, бо той і сам може Кулика найняти?
16. пенсіонерка / 3 березня 2016, 23:19
чогось поки Копельця не було і дорога нікому не мішала .А Сан Санич молодець уміє гроші собі заробляти уже і дошку пошани на металолом здав . Одним словом господар. Ремонти з першого дня почав робити
17. Толя Кампот / 4 березня 2016, 06:45
Дощка пошани декомунізаційний об*єкт. То при комуністах всі харашо працювали, а при демократах - всі х.рово. Ще одна залишилася, будемо добавляти туди мертвих і працівників міськради. Депутати, як завжди, підтримають.
18. дундук / 4 березня 2016, 07:33
Я так думаю якщо дороги нема на балансі а вона людім потрібна то чому б Кобельцю не викупить її в Явора звичайно з коефіцієнтом амортизації. По залишковій вартості і всі були б довольні. А так в чергове влада показала що проблеми народу їй по барабану. Откат Санич получе. Краще футбол та цвіточки.
19. Гість / 4 березня 2016, 08:48
4.Микита
«овору збігли дуже давно всі терміни на розборку і рекультивацію.Кілька га цінної української землі загаджена будівельними відходами і Явір , щоб ні х.. не робить , доручив Радіку поторгувати тим , що Явору не потрібно.Вони його на дурку купили , взяли значно більше , ніж заплатили , а тепер Радік буде до пенсії торгувати , і серед міста буде стояти смітник , а владі по пірю ,Уже давно пора потребувати від Явора провести там рекультивацію , як передбачено договором.Влада міста , де Ви?»

Радік - людина яка скільки живе у Кобеляках стільки і краде Він ніколи нічого нормального не робив весь його бізнес на злодійстві
20. Микита / 4 березня 2016, 08:57
15.Гай Фокс
«Інша справа, чому вони не робили цього раніше, при старому голові? Можливо, щоб випередити нового голову, бо той і сам може Кулика найняти?»

Та при Ісипові розбирали так само , тільки це не оприлюднювалось ,Люди все бачили , тільки мовчали , тягнуть усе підряд , навіть дерева поспилював Челідзе , залишились тільки гілля.
21. гість / 4 березня 2016, 09:24

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
22. Філософ / 4 березня 2016, 09:32
12.Трампампам
«На балансі всі вулиці скопом.
Так от розрішать розібрати ту шо на Мануалці, завтра Радік розбере всі. того я і псіхую.»

Може ти й правий.
23. гість / 4 березня 2016, 10:16

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
24. Гість / 4 березня 2016, 11:19
Страшно дивитися на оце все і думати , до чого ми котимось . Обрані мери та депутати після коронування забувають , завдяки кому вони на троні . Вже набувши статусу таких , вони вирішують все за нас . Скоро заходитимуть різні ділки в наші оселі і забирати майно і посилатимуться на всяких там прокурорів чи поліцаїв , а ми стоятимемо осторонь споглядаючи , як обдирають сусіда і будемо злорадствувати , "бо це ж не в мене" . Так подумаєш і дійсно на думку спадає , що ми по своїй суті і в більшості не українці , а "хохли". Біля тої дороги живуть там Чернявські , Потетії , Кісілі ....А Копелець конешно тепер герой , бо він так демонстративно показує , що це не він
25. светка / 4 березня 2016, 11:29
Копелець як ота маленька дитина увімкнув гучний зв’язок, ось слухайте хто підписав рішення , Ісип. А я шо а я нічого я не при ділах. Як клоун!!!
26. Гість / 4 березня 2016, 12:12
Цікаво дивитись як господар міста якого уповноважили мешканці стоїть і розводить руками шукаючи крайніх і так у всіх ситуаціях всі винуваті ясно що за короткий час все зробити не можна але шукати винуватих не треба а вирішувати і обовязково заставити положити плити там де вони були а не іти на поводу у злодіїв
27. Анархіст / 4 березня 2016, 12:13
3.місцева
«чурку не українську пригрів покійний ДОКТОР---і так воно тут прижилося--таке нахабне(каже ніби то начальник в курсах (всі злякалися-- А В ДІЙСНОСТІ НАЧАЛЬНИК --не в курсах (прокол) а САН САНИЧ молодчина---розкрутить всіх і вся....
Ч чччуууркааа----вон не х ер в своя кішлак»

Ось вони плоди ксенофобии від насіння посіяного Філософом і йому подібними дописувачами.А він Рушан украинець татарського походження із Казаньських татар, які також страждають від Москви і Путіна.
28. Івашка / 4 березня 2016, 12:28
24.Гість
«. Так подумаєш і дійсно на думку спадає , що ми по своїй суті і в більшості не українці , а "хохли". Біля тої дороги живуть там Чернявські , Потетії , Кісілі ....А Копелець конешно тепер герой , бо він так демонстративно показує , що це не він»

То може та дорога з плит належить громаді Кісілів, Потетіів, Чернявських ?
29. Гість / 4 березня 2016, 14:03
27.Анархіст
«фом і йому подібними дописувачами.А він Рушан украинець татарського походження із Казаньських татар, які також страждають від Москви і Путіна»

Тут і самі українці ладні одне одного зїсти якщо бачать що ти більш успішний але ніхто не дає право знімати плити з дороги якою користуються багато людей якщо у людини булоб хоч чуть людської совісті він би цього не зробив а так все життя тільки наживатись на цьому що він краде не зважаючи ні на що і ні на кого
30. гість / 4 березня 2016, 18:27

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
31. філософ / 4 березня 2016, 21:21

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
32. Гість / 5 березня 2016, 13:07
Власником мануалки і замовником на її демонтаж є Явір. Треба через міську раду з ним вирішувати питання. Радік - виконавець. Не він, так хтось другий. А за образи на ґрунті національності, релігійних переконань, етнічного походження можна отримати обмеження свободи на строк до 5 років.
33. Злюка / 5 березня 2016, 13:38
32.Гість
«Власником мануалки і замовником на її демонтаж є Явір. Треба через міську раду з ним вирішувати питання. Радік - виконавець. Не він, так хтось другий. А за образи на ґрунті національності, релігійних переконань, етнічного походження можна отримати обмеження свободи на строк до 5 років.»

В принципі згоден, якщо Явір купив мануалку, то може робити з нею що хоче. Але залишається питання, хто продав, за скільки, чи мав право продавати чи призвело це до втрат, (а таки призвело, люди залишились без дороги). І не стільки Копелець з Феданом мають там бігати, як прокуратура. Ато ніби-то в районі така організація і є, але по факту вони завжди не при ділах. І продавшого треба взяти за жабри, звикли бачте, на посаді наліво і направо добро пускати, потім пішов на пенсію/іншу роботу, а ви розхльобуйте.
34. Місцевий / 5 березня 2016, 14:42
Злюка, согласен. Нужно разібратися і встановить справедливість і дорогу.
Ну на Радіка вже такого понаписували. Знаю його давно і попав він сюда ще пацаном не за своїм бажанням, а із-за пораненя в Афганістані. Косьян його на ноги поставив і завжди піддержував. Не знаю як кому, а мені Ібрагімич завжди помагав коли нужна була помощь.
35. гість / 5 березня 2016, 17:27
34.Місцевий
«. Косьян його на ноги поставив і завжди піддержував»

Ну ось він йому і віддячив.За розбір мануалки покійний мабуть довго б дякував.
36. Гість / 5 березня 2016, 17:59
Та там якщо пройтись по мікрорайону, та й не тільки, то багатьом можна подякувати за розборку. Ночами розтягували хто куди. А так хоть на офіційній основі. Всеодно недострой треба було б прибирати. Кстаті що на місці мануалки хочуть зробити?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації