Вхід | Реєстрація

«Закордонний паспорт коштує 561 гривню»

«Закордонний паспорт коштує 561 гривню»

28 лютого в приміщенні міськради відбулось чергове засідання ветеранів.

На ньому Ольга Стебліна, головний спеціаліст районного сектора УДМС України в Полтавській області, розповіла присутнім про оформлення паспортів нового зразка.
— На сьогодні наш сектор займається видачею паспортів громадянина України для виїзду за кордон та внутрішніх, — говорить Ольга Стебліна. — Закордонний паспорт майже не відрізняється від того, яким ми звикли всі користуватися. Щоправда, у ньому вміщений чіп з особистими даними власника. За наявності довідки з податкової служби про відмову від ідентифікаційного коду громадянину можуть виготовити закордонний паспорт без чіпа. Поки що перевага біометричного документа в тому, що він забезпечує швидке проходження митниці.

Оформити закордонний паспорт у Кобеляцькому секторі міграційної служби можуть усі громадяни, які зареєстровані на території України. Оформлення документів проводиться у терміновому та звичайному порядку. У першому випадку його виготовлять протягом семи робочих днів, у другому — за місяць. Нетерміновий закордонний паспорт коштуватиме 561 гривню, де 391 — адмінпослуги, 170 — державне мито. Інваліди І-ІІ групи та учасники Великої Вітчизняної війни звільняються від сплати держмита, а учасники АТО сплачують 75 відсотків. Терміновий паспорт коштує 818 гривень, 478 і 340 відповідно. При досягненні підлітка 16‑річного віку паспорт громадянина України для виїзду за кордон видається йому на 10 років. Для дітей їх виготовляють із двох місяців на чотири роки.

— Фактично місяць тому ми розпочали оформляти нові паспорти громадянина України — пластикові ІD-картки. Усі вони біометричні. Разом із карткою видається довідка про місце реєстрації. На сьогодні ми оформляємо ІD-картки лише підліткам, які отримують паспорт уперше. Уже видали 62 документи. Зараз він виготовляється безкоштовно терміном на 10 років.

Зі слів виступаючої, наразі невідомо, коли розпочнеться масова заміна паспортів старого зразка на ID-картки. Також невідома процедура, як діяти у разі, якщо підліток загубить картку.

Також Ольга Стебліна повідомила, що процедура реєстрації і зняття з обліку передається на сільські, селищні та міські ради. Зараз триває передача картотек на місця. Із 4 квітня із цих питань жителі району мають звертатися за місцем проживання.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2016, 10:36 | Кобеляки | Суспільство
1. Слоник / 5 березня 2016, 20:03
Франкенштейн зі Стебліною на головному фото?
2. обсказала / 6 березня 2016, 21:39
Ветеранам це потрібно як ніколи. Молодці.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації