Вхід | Реєстрація

У школі-родині гостей змусили плакати

У школі-родині гостей змусили плакати

На вечорі романсу в Пологах глядачі слухали пісні і витирали сльози.

Вечір романсу у Пологівській школі — це щось особливе. У великому класі зі щільно завішеними вікнами вимикають світло, запалюють свічки, і в такій романтичній напівтемряві звучить музика. Музика незвичайна — пристрасна, ніжна, чуттєва. Звучить романс, про який ми знаємо так мало. Хочете дізнатися більше? Приїдьте у Пологи. І тут, у місцевій школі, вам не лише розкажуть, а й заспівають так, що заслухаєтеся.

Ніякого офіційного вступу, ніяких гучних слів. Директор школи Інна Бровко по-домашньому тепло запрошує глядачів насолодитися музикою і добре всім відомими піснями. А потім у напівтемряві — лише музика і слова романсів. Відомих і водночас незнайомих. Бо, до прикладу, «Очи черные», який знають, здавалося б, усі, більшість вважає народним. У той час як автором його є український письменник Євген Гребінка. Цей романс він присвятив чарівній Марії, яку спершу усім серцем покохав, а потім і взяв за дружину.
Своїй коханій присвячував рядки поезії відомий письменник і театральний діяч Михайло Старицький. Із тих рядків народилася пісня, якою заслуховуються і сьогодні: «Ніч яка місячна».

Варто відзначити, що своїм вечором романсу Пологівська школа вкотре підтверджує, що є не просто навчальним закладом, а справжньою родиною. Ведуть програму учителі та учні. Романси співають батьки, колишні випускники, педагоги. Якби не напис біля центрального входу, який повідомляє, що ви заходите до навчального закладу, можна було б подумати, що це дійсно одна велика сім’я зібралася разом, щоб поспівати хороших пісень. А ще — послухати історії про велике кохання. Таке, наприклад, яке мав російський письменник Іван Тургенєв до співачки Поліни Віардо. Він не міг бути разом із коханою (жінка була одружена), проте залишив для нащадків чудовий романс «Утро туманное».

А коли одна із виконавиць заспівала нетлінне «Мне нравится…» Марини Цвітаєвої, на очах у декого із глядачів забриніли сльози. Настільки проникливим та щирим було виконання.
— Я дуже вдячний за запрошення. І не обману, якщо скажу вам: такого я ніде не чув і не бачив. Цей вечір романсу гідний того, щоб його побачив увесь район, — емоційно поділився враженнями начальник відділу освіти Олександр Кульчинський, коли відлунали останні музичні акорди.

Господарі подякували усім глядачам за теплі слова і пообіцяли запрошувати на інші родинні заходи. Що ж, не приїхати сюди ще раз буде складно. Адже Пологи вміють по-хорошому приворожувати.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Пологи / 6 березня 2016, 23:27
В Пологах поспівав, в Нехворощі привітав і.т.д. По цих публікаціях видно, чимзаймається начальник освіти,напишіть, як він освіту реформує, що вдалося зробити, шо в майбутньому жде наші школи.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації