Вхід | Реєстрація

Кобеляцька міська рада закликає доглядати за деревами

Кобеляцька міська рада звертається до жителів міста та керівників підприємств, установ і організацій (незалежно від форм власності) провести обрізку (формування крони) дерев і кущів, які перешкоджають руху транспортних засобів та пішоходів. Згідно п.5.9.2 Правил благоустрою міста Кобеляки про «Порядок утримання зелених насаджень», утримання зелених насаджень здійснюється згідно з Правилами утримання зелених насаджень міст та інших населених пунктів України, затвердженими уповноваженим органом, цими Правилами, іншими нормативними актами. Утримання об’єктів зеленого господарства включає догляд за деревами і чагарниками, за газонами, квітниками, садовими доріжками, за садовим обладнанням, інвентаризацію зелених насаджень, охорону зелених насаджень від шкідників та хвороб, охорону природної фауни.

На територіях ділянок, відведених під будівництво, та прилеглих територіях відповідальність за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними, а також знищення бур’янів покладається на керівників підприємств, організацій, установ та громадян, яким земельні ділянки відведені з вказаною метою.

Відповідальність за збереження зелених насаджень, догляд за ними, видалення сухостійних, пошкоджених хворобами та шкідниками зелених насаджень, знищення бур’янів покладається на:

на вулицях, провулках перед будівлями до тротуару, всередині квартальних насаджень - на балансоутримувачів житлових, громадських, промислових будівель та споруд, а також на балансоутримувачів будівель підприємств побуту, торгівлі, закладів освіти, охорони здоров’я та інших об’єктів сфер діяльності, які розташовані на території житлової та громадської забудови;

на приватних садибах та прилеглих ділянках – на їх власників (на відстані 10 метрів від меж земельної ділянки).

Також доводимо до відома, що відповідно до п. 6.7.6 Правил благоустрою міста Кобеляки усі роботи по поточному утриманню зелених насаджень на територіях, закріплених за підприємствами, установами і організаціями (незалежно від форм власності) проводяться силами та за рахунок цих підприємств, установ і організацій або на договірних засадах із спеціалізованими підприємствами, які мають досвід у сфері поводження з зеленими насадженнями.


Автор: Інспекція з благоустрою м.Кобеляки


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня 2016, 15:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації