Вхід | Реєстрація

У районі завелось ОЗУ?

У районі завелось ОЗУ?

Аграрії б’ють на сполох. Причина занепокоєння сільгоспвиробників Кобеляцького району зовсім не типова. Їх турбують не погодні умови чи відсутність коштів на посівну, а масові перевірки з боку правоохоронних органів. Аграрії підозрюють силовиків в участі у рейдерській атаці на їх підприємства.

Днями керівники кількох десятків великих сільгосппідприємств Кобеляцького району прийняли звернення до президента, прем’єр-міністра та міністра внутрішніх справ. Звернулися й до депутатів Верховної Ради та Полтавської облради. Вони прохають високопосадовців розібратися в ситуації, що виникла у Кобеляцькому районі. Копія звернення потрапила і до редакції «ЕХО». Ми друкуємо її у скороченому вигляді, адже деякі моменти звернення містять інформацію, котра може вважатися таємницею слідства. Друкуємо в авторській стилістиці.

«Ми, сільськогосподарські товаровиробники Кобеляцького району Полтавської області, стурбовані значним підвищенням криміногенної ситуації, що склалася в районі. Так, починаючи з 2015 року, на теренах Кобеляцького району було здійснено крадіжки з приватних домоволодінь селян більше 50 голів ВРХ. На даний момент злочини не розкриті. Почастішали крадіжки та розбійні напади на оселі громадян. Але районним відділом національної поліції в Кобеляцькому районі активних дій по розслідуванню зазначених злочинів не проводиться.

Натомість з кінця 2015 року почалась «рейдерська» кампанія і аграрії району були піддані ряду так званих перевірок господарської діяльності підприємств.

Ми, сільгосптоваровиробники Кобеляцького району, не заперечуємо і навпаки підтримуємо наведення правопорядку та виявлення незаконних дій в господарській діяльності тих чи інших підприємств не лише на території району, а й на території всієї України.

Але виникає підозра, бо у даному випадку так звані перевірки мали між собою тісний зв’язок і одного організатора та були лише імітацією законної роботи представників районного відділу, обласного спецпідрозділу національної поліції, обласної прокуратури, і мали під собою злочинний умисел отримання незаконної вигоди. Основною метою «силовиків» став тиск на аграріїв, зокрема на засновників підприємств, з метою отримання часток в статутному капіталі підприємств та їх подальшого привласнення».

Далі аграрії розповідають, що під час проведення так званих перевірок до керівників підприємств приїжджали двоє жителів району, які де-юре не мають жодного відношення до діяльності правоохоронних органів. Навпаки, цих людей вважають пов’язаними з кримінальним світом.

Виробники повідомляють, що в період проведення обшуків та інших процесуальних дій принаймні у трьох сільгосппідприємствах району до їх керівників приїжджали двоє жителів Кобеляцького району і проводили розмови на тему відчуження майна та частини прав на підприємства. Пізніше один із цих громадян став фігурантом кримінальної справи за фактом вимагання хабара працівником обласного управління нацполіції. Редакція повідомляла про цей випадок у статті «Полтавські поліцейські вимагали хабара у марківського фермера». Крім того, нібито керівники Кобеляцького відділу нацполіції вели розмови із засновниками одного з аграрних підприємств на предмет продажу частки прав на нього.

На думку аграріїв, є підстави вважати, що на території Кобеляцького району створене і діє незаконне злочинне угрупування (ОЗУ) в складі Управління в Полтавській області Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю», обласного підрозділу Управління протидії злочинності у сфері економіки, обласної прокуратури, Жовтневого суду Полтавської області, Кобеляцького райвідділу поліції та кількох жителів району.

У кінці звернення аграрії пишуть: «… І це в той час, коли наша країна знаходиться на шляху до євроінтеграції, розбудови демократії та децентралізації влади, представники силових структур спільно із злочинцями безстрашно будують рейдерські схеми захоплень земель та тероризують останню прибуткову галузь країни, завдяки якій наша держава є імпортером сільськогосподарської продукції, житницею Європи і світу та протистоїть зовнішньому агресору в зоні антитерористичної операції. Потрібно також зазначити, що аграрії Кобеляцького району були першими, хто надав фінансову та матеріальну допомогу Збройним Силам України.

Прохаємо Вас вжити депутатського реагування, звернутися до компетентних органів та невідкладно вжити заходів щодо викриття злочинного угрупування та притягнення винних до відповідальності, так як на обласному рівні всі розслідування «кришуються по поняттях».

Про наслідки розгляду звернення та розслідування прохаємо повідомити».

Редакція «ЕХО», у свою чергу, висловлює готовність максимально широко висвітлювати всі події, що можуть стати наслідком подібної досить різкої заяви аграріїв. Ми не стаємо ні на чию сторону, адже розуміємо, що причиною конфлікту може стати як діяльність злочинного угрупування за участі силовиків, так і спроба захистити свої інтереси з боку людей, котрі порушують закон. Редакція готова надати можливість висловитись як аграріям, так і представникам правоохоронних органів. У тому числі й у рамках нашої рубрики «Під лампою».

І нагадуємо всім відому істину: усе таємне рано чи пізно стане явним.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2016, 16:29 | Кобеляки | Суспільство


1. Антон / 10 березня 2016, 17:05
бо все це кришуюэтся зверху
2. Антон / 10 березня 2016, 17:09
я бачу до давлят нещасного селянина, та щей газ 5,60 замість 3.60 с 1 квітня буде, просто супер, будим різати посатки а що робити, виживати треба.
3. гість / 10 березня 2016, 17:25
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Давали на бронєжилети?Давали.Значить бабло є."Ініціатива їбе ініціатора" (народна мудрість).
4. Опаньки / 10 березня 2016, 17:31
Опаньки! Поллюція з народом! ПРийшли чесні фраєра. Начальство рішило фермерів пощипать, а молодьож по мєлочі, то в Біликах на убійстві бомжа дєньог зрубати, то діскотєчних отморозків покришувати.
Це вам не мєлочь по карманах тиріть, нова поллюція грамотно схеми малює. Ой бідою це кончиться.
5. гість / 10 березня 2016, 17:34
4.Опаньки
« Ой бідою це кончиться.»

Для фермерів.Згоден.
6. Сноп / 10 березня 2016, 18:02
Все правильно в статті. Тільки ОЗУ, а по простому - банда, завелось не в районі, а в області. Приїхали на Полтавщину наблатикані одеські і миколаєвські схемщики, які привикли грубе бабло рубать. А де його тут взять. Портів, тобто контрабанди немає, на ГОк чи КРАз чи НПЗ не сунешся, там Бєня і Живаго роги швидко обламають. От вони по аграріях і пішли, а ще по горішниках і олійниках.
І якби у нас нормально працювали сбушники, то оцю приєжджу братву начиная із області не по ЛТАВІ показували б, а в кримінальній хроніці в наручниках. Но біда, що й сбушники такі самі.
7. Мимо проходив / 10 березня 2016, 18:10
4.Опаньки
« Поллюція з народом!»

Про поллюцію з народом улибнуло. Нова поллюція - прикольно.
8. O_Sedoy / 10 березня 2016, 18:33
про житницу улыбнуло, а особенно про розбудову демократии :))
9. Оператор / 10 березня 2016, 19:01
Нічо, нічо вони ось відеокамер наставять і одним махом всіх побивахом. Тільки до млина ще вітру треба. А відео вони торгувати будуть. Ну й вкрадуть на закупці.
10. Семен / 10 березня 2016, 19:25
война войной,а кушать хочеться всегда
11. Левко / 10 березня 2016, 19:57
"У кінці звернення аграрії пишуть: «… І це в той час, коли наша країна знаходиться на шляху до євроінтеграції, розбудови демократії та децентралізації влади,..." Хай попишуть. Земелька їхня попливе за борги. Не довго чекати лишилось.
12. Фрукт / 10 березня 2016, 19:58
Маленьке Хряпеня підросло і здружилось з місцевим авторитетом-от і вирішили пощимить селян.Аграрії серуни-ні одного прізвища не написали.Можете засунути цей лист в дупу,ніхто вам не допоможе бо ви стадо баранів,і з"їдять вас поодинці.Хана вам хлібороби!
13. Левко / 10 березня 2016, 20:00
2.Антон
« бачу до давлят нещасного селянина, та щей газ 5,60 замість 3.60 с 1 квітня буде, просто супер, будим різати посатки а що робити, виживати треба»

Нічого, Антоха, виріжем і посадки. Нам не впервой. В 33-му дітей їли, скоро знову їсти будемо. Нех... було комісарів у владу пускати. Вже яйценюк десь сказав, що можна траву їсти, якщо комусь дуже їсти хочеться.
14. Овощ / 10 березня 2016, 20:06
12.Фрукт
«.Аграрії серуни-ні одного прізвища не написали.Можете засунути цей лист в дупу,ніхто вам не допоможе бо ви стадо баранів,і з"їдять вас поодинц»

Согласєн з братом Фруктом. Прізвище в статті тільки одне - Філоненко. Інтересно як Філона щемити начнуть аграрії впишуться?
15. Фрукт / 10 березня 2016, 20:18
14.Овощ
«Согласєн з братом Фруктом. »

Так друже Овощ!Чекаємо на перший суїцид в стаді.А взагалі дуже цікава трагікомедія намічається,бабло вже занесли в Генпрокуратуру(!!!).Так що запасайтеся попкорном і зручніше вмощуйтеся в кріслах це буде захоплююче видовище!.
16. Феміда / 10 березня 2016, 20:39
Лови вора кричать вори! Скільки вкрали розхвалені аграріі у бабусь, які віддали ім паі, скільки не заплатили податків, тож і кричать, бо ...в пушку.
17. перекотиполе / 10 березня 2016, 21:23
[[ЦИТАТА|16|Феміда|Лови вора кричать вори!- 100%.
18. Селянин / 10 березня 2016, 23:58
4.Опаньки
« нова поллюція грамотно схеми малює.»

Пора вже депутатам районної та міської рад, підприємцям, держслужбовцям,селянам,учителям,, лікарям, безробітним, пенсіонерам, керівникам міських та районних партійних організацій висловити своє відношення до злочинної банди, що паразитує на простих українцях,відбирає у нас останнє.
19. Машка / 11 березня 2016, 00:14
Селянин, у кого останнє відбирають? у бандитів -фермерів, які забрали земельку і трусяться, аби нічого людям не давати?
20. Фермерша / 11 березня 2016, 06:41
19.Машка
« -фермерів»

(ДЛЯ МАШКИ) Не всі фермери -бандіти---ОСНОВНА маса фермерів дає роботу і годує
30% городян.....
(як в народі кажуть--в сім1ї не без УРОДА....)
21. Філософ / 11 березня 2016, 08:26
20.Фермерша
« Не всі фермери -бандіти»

Не всі. Не бандити постраждают раніше. Потім і бандитам лапті сплетуть. Як би наші пани не мудрствували, а бути їм без земельки.
22. Левко / 11 березня 2016, 08:30
18.Селянин
«Пора вже депутатам районної та міської рад, підприємцям, держслужбовцям,селянам,учителям,, лікарям, безробітним, пенсіонерам, керівникам міських та районних партійних організацій висловити своє відношення до злочинної банди, що паразитує »

Ану, нехай спробують. І про які парторганізації мова? Залишились лише ті парторганізації які жидам потрібні.
23. ч и т а ч / 11 березня 2016, 09:57
То виходить Олександр Андрейко був прав коли піднімав питання про висловлення недовіри начальнику Кобеляцького ВП ГУНП Володимира Федана, та просив депутатів проголосувати щодо цього.
Депутати райради , а серед них і аграрії тоді промовчали. А треба було реагувати...
24. Дедушка / 11 березня 2016, 10:07
Шановні керівники коли Ви вже поступатимете мудро. Боляче бачити як руйнуються підприємства, школи, лікарні, зникають села. Кобеляки фактично вже перейшли в категорію селища. Чому Ви допускаєте глумління над простим людом?
25. Кінофан / 11 березня 2016, 10:27
"Сначала намечались торжества, потом - аресты. Потом решили совместить..." ("ТОТ САМЫЙ МЮНХГАУЗЕН")
26. Трамтамтам / 11 березня 2016, 10:31
23.ч и т а ч
«То виходить Олександр Андрейко був прав коли піднімав питання про висловлення недовіри начальнику Кобеляцького ВП ГУНП Володимира Федана, та просив депутатів проголосувати щодо цього.
Депутати райради , а серед них і аграрії тоді промовчали. А треба було реагувати..»

Стопудово. Ото ж вони як всі хохли думали, що їх не торкнеться проблема. А тепер півник в опу вже клює.
І над Тереніним нині підсміюються. А він же правий.
27. Внук / 11 березня 2016, 10:51
24.Дедушка
« Чому Ви допускаєте глумління над простим людом?»

Тому, що довбані дєдушки самі зомбі і нас накими виховали і ми всі разом таких у владу обрали.
28. Рекстон / 11 березня 2016, 19:08
Ой напрасно фермери цю байду затіяли, ой напрасно. Пісєц району - труситимуть усіх.
29. Семен / 11 березня 2016, 20:48
Так а що влада,нардеп Река обіцяв допомогти боротися з хабарництвом та здирництвом,прокуратура. Чи одна рука,одне робе,а інша друге
30. Гнат / 17 березня 2016, 03:20
Є нагода людям з нашого району, небайдужим до своєї і чужої долі записатись до комісії,яка через кілька місяців буде займатися переатестацією особового складу Національної поліції у Полтавській області.Запис проводиться до 21 березня 2016 року.
Можливо інтереси нашої громади представлятимуть : Микола Теренін, Олександр Андрейко, Микола Антонов,Вікторія Шкарбан, Василь Мирошнеченко,Микола Жук, Таміла Шевченко, Галина Пуха, Микола Бондаренко, Володимир Білоусько,Ганна Кабак, Володимир Рева, Олександр Копелець, Володимир Чернявський, Володимир Жуков, Ігор Філоненко, Олександр Діденко, Олена Лашко, Юлія Гамаль, Наталія Пузина чи інші. Важливо очистити правоохоронні органи від недостойних людей.
31. Кінофан / 17 березня 2016, 07:34
30.Гнат
«Можливо інтереси нашої громади представлятимуть : Вікторія Шкарбан Таміла Шевченко, Ганна Кабак»

"Ну, папаша, мерси-с... Надрались уже, поздравляю" ("Не может быть")
32. мессінг / 17 березня 2016, 08:59
30.
«комісії,яка через кілька місяців буде займатися переатестацією особового складу Національної поліції у Полтавській област»

ВИ ОБЩЕ САМІ читаєте те що пишите(АНТОНОВ КАБАК...і бондаренко---та вони САМІ в КРИМІНАЛІ---ОСТАННІЙ ДАЖЕ В розшуку(Всесоюзному був а можливо і Є)--- ТА ЇХ САМИХ ПОпотрібно люструвати.....
люди--ВАС що (беліною) ОБКУРИЛИ......
33. Натаха / 17 березня 2016, 09:54
31.Кінофан
««Можливо інтереси нашої громади представлятимуть : Вікторія Шкарбан Таміла Шевченко, Ганна Кабак»
"Ну, папаша, мерси-с... »

А чого ти не привів цитату із фільму =Службовий роман= ---
Когда женщине говорят, что она умница, это значит, что она круглая дура
34. Гість / 17 березня 2016, 10:35
Там без керівників району і нардепа не обійшлося.В очі одне а за спиною інше.Час зараз поки при владі відірвати кусок
35. кобелячанка / 17 березня 2016, 12:41
34.Гість
« зараз поки при владі відірвати кусок»

а згодом стати в позу СТРАУСА (РАКОМ)-ЗАРИТИ ВІД СОРОМУ ГОЛОВУ- І ВІДДАТИСЯ ВСІМ ....
36. ч и т а ч / 17 березня 2016, 13:42
30.Гнат
« Важливо очистити правоохоронні органи від недостойних людей.»

Пропоную взагалі гнати в шию всіх хто працював в міліції, не допустити їх до переатестації.
37. Самотерапевт / 17 березня 2016, 15:34
30.Гнат
«Можливо інтереси нашої громади представлятимуть : Микола Теренін, Олександр Андрейко, Микола Антонов,Вікторія Шкарбан, Василь Мирошнеченко,Микола Жук, Таміла Шевченко, Галина Пуха, Микола Бондаренко, Володимир Білоусько,Ганна Кабак, Володимир Рева, Олександр Копелець, Володимир Чернявський, Володимир Жуков, Ігор Філоненко, Олександр Діденко, Олена Лашко, Юлія Гамаль, Наталія Пузина чи інші. Важливо очистити правоохоронні органи від недостойних людей.»

Ні, краще включити Леоніда Борисовича.
38. Єхидний / 17 березня 2016, 17:25
37.Самотерапевт
«Ні, краще включити Леоніда Борисовича.»

Це тоого шо кривозахисник? Та той всіх атесує аби тільки його по справі з ДТП не тягали. Забуде й про смерть дівчат
39. кобелячанка / 17 березня 2016, 20:52

Коментар видалено за порушення пункту 2.2, 2.3, 2.5 Правил користування сайтом
40. Єхидний / 17 березня 2016, 21:13
39.кобелячанка
«ти не ЄХИДНИЙ- ти х у й овий в онючий п и рдун»

Ні фіга собі ерекція, тоїсть реакція. Кажеться я в точку попав.
41. пенсіонермвс / 17 березня 2016, 21:54
І де тут здравий смисл. Написали пісьмо. А перед цим хто з фермерів нажалівся чи по связям зайшов до одного великого дядька в області. Кажуть якби не він то не було б і дєла вашого Білунєнка. І так уже половину розігнали з системи. Досі перевірками будоражать усіх. Так шо письмо мабуть трохи запоздало. Усе уже закрутилось раньше. Незнаю причасні там ті мінти за кого пишуть чи ні. Ну підуть скоро й профі. Може й був якийсь кукловод який управляв цим процесом. Та основну масу нормальних людей уберуть. У мене пацан тіки опита набрався. А тепер через цей дурдом іти зібрався. Хто тоді робити буде. Молодих не навчат бистро. А хто опит передасть.
42. пенсіонер / 17 березня 2016, 22:04
41.пенсіонермвс
«. А хто опит передасть.»

не переймайся---обійдемося без вас (не святі ліплять горшки)
а ви передасте опит-- як народ д оїти......
43. читач / 18 березня 2016, 06:41
пенсіонеру мвс так назви свое прізвище і нехай люди атестують твого пацана може прізвище хряпа тоді все ясно
44. гість / 18 березня 2016, 08:16
41.пенсіонермвс
«У мене пацан тіки опита набрався.»

Та не опита,а взяток набрався,коли трохи хвоста прищемили то він
41.пенсіонермвс
« тепер через цей дурдом іти зібрався. »
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації