Вхід | Реєстрація

Відеокамери фіксуватимуть темні вулиці

Відеокамери фіксуватимуть темні вулиці

Протягом минулого тижня до редакції тижневика «ЕХО» неодноразово звертались жителі Кобеляк, які стурбовані тим, що в місті змінився графік вуличного освітлення.
Вони помітили, що світло на стовпах, починаючи з 29 лютого, умикається о 19‑ій годині. При цьому вимикають його о пів на першу ночі.

Один із жителів, який представився Андрієм, сказав:

— Я зайшов на сайт товариства «Полтаваобленерго». Там вказано, що нічний тариф для зовнішнього освітлення населених пунктів діє з 19:00 до 5:00. Чому кобеляцькі вулиці освітлюються лише п’ять із половиною годин? Виходить, що відеокамери, які хочуть установити, фіксуватимуть темні вулиці? Якось це нелогічно.

Інша кобелячанка Світлана припустила:

— Може, керівництво міськради не врахувало, що з 1 березня вступає в дію постанова, згідно якої змінюється ціна на електроенергію в нічний час? (Від редакції: коефіцієнт 0,25, що застосовується для розрахунків за зовнішнє освітлення, змінено на 0,6). Ще на початку року я читала публікацію, де розповідалось, що постанова прийнята 28 грудня, коли вже були сформовані місцеві бюджети. Я думаю, міськрада не подумала, що ціна на електроенергію для освітлення вулиць може підвищитись. Економлять, тому і виключають світло о пів на першу. Іншого пояснення я не знаходжу.

Кілька містян були обурені тим фактом, що на попередній сесії депутати не виділили додаткові кошти, щоб світло вмикали на годину раніше. Так як саме в цей час значна частина кобелячан повертаються з роботи.

За поясненням кореспонденти «ЕХО» звернулися до голови міської ради Олександра Копельця. Він повідомив, що за вуличне освітлення в Кобеляках відповідає «Міська сервісна служба» і ліхтарі вмикаються відповідно до тарифів, встановлених НКРЕП.

Начальник кобеляцьких енергетиків Сергій Зінченко пояснив, що всі тарифи вказані на сайті «Полтаваобленерго». Нічний діє з 19:00 до 5:00. А рішення, коли вмикати і вимикати світло на вулиці, приймає міська рада.

Для порівняння, кореспонденти звернулись до голів Білицької селищної, Бутенківської та Кунівської сільських рад.

Юрій Латиш, білицький селищний голова, розповів, що в населеному пункті вулиці освітлюються з 18‑ої години. О 24‑ій світло вимикають. І повторно вмикають із 3:30 до 5:30.
Зі слів очільника Бутенківської сільради Миколи Скрильника, у них встановлені пристрої, які автоматично вмикають світло, коли надворі темніє. Тобто, вулиці освітлюються всю темну пору доби.

Як повідомив Віктор Варава, кунівський сільський голова, вуличне освітлення працює з 18:30 до 24:00 та з 3:30 до 5:30.

— Зрозуміло, що з таким графіком ми трішки зачіпаємо денний тариф, але люди повинні ходити освітленими вулицями. На останній сесії депутати проголосували за внесення змін до бюджету для оплати електроенергії, яка використовується для вуличного освітлення. Крім того, для економії ми встановлюємо в ліхтарі лампочки невеликої потужності.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2016, 12:22 | Кобеляки | Суспільство
1. светка / 13 березня 2016, 18:53
А ще прикольну фішку Копелець придумав, підєднання вуличного до лічильників населення. Мені на заворсклі пропонували встановити я відмовилась. Це я повинна щоб прийти додому з роботи і в мене світилось включити світло зранку???? Маразм!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації