Вхід | Реєстрація

Дорога на Мануалці належить Кобелякам?

Дорога на Мануалці належить Кобелякам?

У минулому номері газети ми повідомляли читачів про спробу розібрати дорогу із бетонних плит, що знаходиться на території зруйнованого комплексу мануальної терапії.

Нагадаємо, що минулого тижня група робітників під керівництвом приватного підприємця Рушана Файзулліна почала розбирати бетонну дорогу. Підприємець заявив, що діє в межах законодавства і договору між ним та фірмою «Явір», яка кілька років тому виграла тендер на демонтаж будівель центру мануальної терапії. На місце події прибули міський голова Олександр Копелець та начальник відділу поліції Володимир Федан. Під час з’ясування ситуації Файзуллін зателефонував комусь із співробітників «Явора». І людина, яка нібито представилась бухгалтером, сказала, що роботи проводяться згідно якогось договору, датованого 2011‑м роком і підписаного тодішнім міським головою Олександром Ісипом. Копелець і Федан зажадали, аби роботи були тимчасово припинені, доки в Кобеляки не надійдуть документи, у яких містяться умови договору між Фондом держмайна та «Явором».

Через кілька днів наш кореспондент Олександр Діденко навідався до міського голови, аби дізнатися, чи надійшли документи і чи прояснилась ситуація. Чіткої і конкретної відповіді він не отримав.

Натомість, колишній міський голова Олександр Ісип розповів:

— Звичайно ж, ніякого договору між міською радою та «Явором» немає і не могло бути. У свій час, а це було у 2006 чи 2007 році, міська рада пропонувала Фонду, аби центр мануальної терапії передали на баланс міста. Та його виставили на тендер, який виграв «Явір». Міська рада після того лише автоматично надавала погодження на продовження робіт. Останнє із них, швидше за все, і датоване 2011‑м роком. Для того, щоб вияснити ситуацію, непотрібно нікому телефонувати. Потрібно просто віднайти первинні документи, у яких йдеться про умови тендеру та проведення подальших робіт. І все стане ясно. Додам, що при моєму керівництві жодна дорога в Кобеляках не була розібрана чи іншим чином знищена.

Також редакції вдалося з’ясувати, що десять років тому перед початком робіт із демонтажу центру мануальної терапії були проведені кілька нарад за участю керівників РДА та міськради. І нібито був прийнятий акт розподілу, згідно із яким, після того, як всі будівлі розберуть, місту Кобеляки залишається каналізаційна мережа, артсвердловина і дороги. Звичайно, важко стверджувати, що такий документ дійсно був, не маючи його оригіналу чи хоча б копії. Та на користь цієї версії свідчить той факт, що Кобеляки дійсно користуються артсвердловиною та каналізаційною мережею, збудованими разом із центром мануальної терапії.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2016, 10:03 | Кобеляки | Надзвичайне
1. Гість / 15 березня 2016, 19:37
Олександр Олександрович! Ми мешканці мікрорайону Мануалка дуже просимо Вас відновити дорогу з плит в іншому разі будемо звертатись у всі інстанції Тією дорогою користується весь мікрорайон і так по хамськи поступити ВИ Ж ЗНАЄТЕ ХТО ЦЕ ЗРОБИВ А ТО КАЖУТЬ ЩО ЦЕ ВАШІ ДРУЗІ нЕХАЙ ПОСТАВЛЯТЬ НА МІСЦЕ
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації