Вхід | Реєстрація

Учасникам АТО допомагають… учасники АТО

Учасникам АТО допомагають… учасники АТО

Новосанжарські волонтери провели тиждень на базі 93‑ї бригади, у штурмовій роті «Карпатська січ». Троє механіків упродовж семи днів ремонтували та збирали військову техніку. Що характерно, двоє із трьох механіків — самі колишні учасники антитерористичної операції.

Це вже четверта подібна поїздка новосанжарських волонтерів. Останнім часом вони не лише відвозять на схід гуманітарну допомогу українським солдатам, але і допомагають їм знайти механіків, які можуть на базі лагодити техніку. Цього разу поїхати до «Карпатської січі» на тиждень зголосилися В’ячеслав Янко та Сергій Доброхліб із Малої Перещепини — обидва колишні учасники АТО, перший служив у 92‑ій бригаді, другий — у спецназі. Третім механіком уже вкотре був Геннадій П’ятак із Крутої Балки.

— Так сталося, що нам довелося везти не лише хлопців‑механіків, але і добровольців із Грузії, — розповідає Юлія Солодка. — Вони брали участь у блокуванні російських фур, а потім зібралися до «Карпатської січі». Усі — молоді хлопці від 20 до 25 років. Ми забрали їх у Дніпропетровську і відвезли до командира «січовиків».

На базі волонтери із Новосанжарщини провели сім днів. Увесь цей час практично без перепочинку механіки лагодили різну техніку — БРДМи, КамАЗи, МАЗи. Командир «Карпатської січі» Олег Куцин перед від’їздом кожного нагородив грамотою і дуже не хотів відпускати новосанжарців додому.

Окрім допомоги технічної волонтери звично відвезли на схід продукти для солдатів української армії. Цілий автобус назбирали мешканці Лівенського, які вже не один раз і раніше допомагали бійцям. «Гаврилівські курчата» із Нових Санжар передали на передову ящик курчат. Новосанжарка Любов Хміль — три відра квашених помідорів. Ще один «атошник» Юрій Коломієць із сестрою Олесею передав консервацію та різні овочі. Учні Дубинівського НВК зібрали адресні посилки для бійців із Дубини: Ярослава Колодяжного, Олександра Бондаренка та Олександра Боклана. Анатолій Бабич із Полузір’я допоміг скобами, які відвезли до Нєвєльського, де новосанжарець Ігор Миколаєнко із побратимами укріплюють лінію оборони. Туди ж, на Нєвєльське та Піски, волонтери відвезли цвяхи, шини для бензопил, плівки на бліндажі, закуплені на зібрані у Нових Санжарах кошти.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2016, 18:30 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації