Вхід | Реєстрація

Чим дорожча лампа, тим дешевше?

Чим дорожча лампа, тим дешевше?

Лампочка Ілліча — вже у минулому. Сьогодні у моді «економки», «світодіодки» та лампи на акумуляторах. Про ціни на них та переваги кожної ми говоримо із новосанжарським підприємцем Ярославом Колодійчиком.

Звичайна 100‑ватна лампочка у магазині обійдеться вам у 5–6 гривень. Ціна порівняно невисока, проте і гарантії на неї вам не дадуть. Якщо вона згорить у перший же день роботи чи через тиждень, вихід буде один: піти та купити нову. Навіть якщо лампа якісна, від перепадів напруги та стресів при постійному вмиканні-вимиканні вона не застрахована. Тому цілком можливо, що вам доведеться міняти її кілька разів на рік, якщо не частіше. До того ж, економити із цією лампою складно: менше 100 ват вона ніяк не бере.

Альтернатива коштує, звичайно, дорожче. Енергозберігаючу лампу, яка споживає замість 100 ват на годину — 20, у Нових Санжарах можна купити від 65 гривень (цілком можливо, що десь є дешевше, таку ціну нам назвав підприємець. — Авт.). Це — у десять разів дорожче за звичайну лампу. Проте у «економки» є свої беззаперечні переваги. По-перше, на неї обов’язково дадуть гарантію: від року до трьох. По-друге, електронний пускач, який є у лампи, захищає її від моментального згорання при увімкненні/вимкненні.

— Я вже не менше десяти років займаюся продажем електротоварів, то на моїй пам’яті траплялися одиниці заміни таких ламп, — розповідає Ярослав Колодійчик.

Наступною за ціною та привабливістю в економії йде світлодіодна лампа. Вона споживає лише 10 ват за годину, хоча і коштує від 138 до 150 гривень. На деякі типи таких ламп дають гарантію аж до 5 років. Така покупка буде вигідною у перспективі.

Мало того, тепер на ринку з’явилися світлодіодні лампи та світильники із вбудованими акумуляторами. Така лампа навіть у разі зникнення світла продовжує освітлювати приміщення упродовж 3 годин (деякі виробники обіцяють 3–6 годин). Така покупка обійдеться у 200–230 гривень, але ви будете завжди готовими до раптового зникнення світла.

У будь-якому разі — завжди обирайте найоптимальніший варіант для вашого гаманця. А при покупці обов’язково проконсультуйтеся з продавцем, знайомим електриком чи просто почитайте про це у тижневику «ЕХО».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2016, 10:12 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації