Вхід | Реєстрація

Син у батька не краде. Чи краде?

Син у батька не краде. Чи краде?

У злочинців немає принципів. Саме тому їх жертвами часто стають не лише сторонні, а й близькі родичі. Іноді, найрідніші. Так, минулого тижня у Кустоловому син обікрав власного батька.

 

Батькові речі син продав за 1700 гривень

До новосанжарського відділення поліції звернувся із заявою мешканець села Кустолового. Чоловік повідомив, що із подвір’я його домогосподарства невідомий викрав бензопилу та бензокосу. Поліцейські почали пошуки злочинця. І незабаром з’ясували, що до крадіжки причетний… рідний син потерпілого. 25‑річний юнак мешкає у Комсомольську, а наприкінці лютого приїхав до батька у гості. Саме після його від’їзду і зникли вищеназвані речі.

Сам потерпілий спершу не міг повірити, що власний син міг його обікрасти. Хоча проблеми із законом у його спадкоємця були — він лише нещодавно повернувся із місць позбавлення волі. У Кременчуці він відбував покарання за скоєні грабунки.

Коли власне сталася крадіжка, господар будинку був у Нових Санжарах — поїхав до служби зайнятості. Тому він не міг точно сказати, у який час зникли викрадені речі. Проте правоохоронці дуже швидко відшукали хлопця, який допомагав його синові — підвозив бензопилу та бензокосу до автобусної зупинки. Викрадене юнак продав майже одразу ж. Речі купив водій зерновоза із Кіровограду за 1700 гривень.

Коли працівники поліції зібрали всі докази, вони повідомили потерпілому — хто саме вчинив крадіжку. Часто у таких випадках родичі відмовляються від претензій — мовляв, свої ж, розберемося. Проте, не у цьому випадку. Дізнавшись, що крадіжку вчинив син, потерпілий наполіг, щоб кримінальна справа була порушена, а винуватець опинився — за гратами.

— Хай сидить у в’язниці! — сказав поліцейським чоловік. — Що? Він мій син? Син у батька не краде!

Проти юнака наразі порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Враховуючи вже наявний термін ув’язнення за плечима, у кепського сина досить великі шанси знову опинитися за гратами.

 

Шахрай видурив у новосанжарки телефон вартістю 5000 грн.

Ніколи не розмовляйте із невідомими — це, якщо пам’ятаєте, із «Майстра і Маргарити» Булгакова. Ніколи не довіряйте малознайомим — це вже рекомендації від новосанжарських правоохоронців. Інакше можна добровільно стати жертвою злочину і потім нарікати лише на себе.

Так, наша історія починається із того, що 20‑річна новосанжарка познайомилась із чоловіком. Звичайна справа. Її новий знайомий представився Олексієм. 28‑річний чоловік був дуже говірким, надзвичайно підприємливим і загалом викликав у молодої жінки довіру. Одного разу він побачив у її руках мобільний телефон «НТС». Недешева іграшка, слід зауважити — такий новий коштує понад 5 тисяч гривень. А новий друг Олексій запропонував допомогти продати його аж за 7 тисяч! Мовляв, має знайому, яка готова придбати телефон за такі гроші. Дівчина подумала, подивилась ціни у Інтернеті — там за телефон її марки, який вже був у вжитку, давали не більше 3500. Угода була надзвичайно вигідною, тому вона погодилася. Не здивував власницю телефону і той факт, що продаж чомусь мав відбуватися… вночі. Олексій викликав таксі та запропонував поїхати до Андріївки, де він останнім часом проживав. Мовляв, там на них вже чекатиме покупець із грошима.
Аби все ж таки перестрахуватися, дівчина взяла із собою подругу і вони разом із Олексієм поїхали до Андріївки. Там машина зупинилася біля одного з будинків села. Чоловік зателефонував комусь, йому відповів жіночий голос (як потім з’ясують працівники поліцій — його спільниці — авт..). Жінка сказала, що чекає із грошима.

— Зараз я повернусь, — сказав Олексій, взяв у дівчини телефон і зник за воротами подвір’я.
Минуло півгодини, потім година, а чоловік все не повертався. Дівчина спробувала зателефонувати на його номер, але телефон був відключений. І тільки тоді вона зрозуміла, що її просто ошукали — Олексій банально втік із дорогим телефоном у кишені.

Вже наступного дня він продав його на ринку у Нехворощі за 600 гривень. За даними працівників поліції, купив телефон мешканець Дніпропетровщини. Самого шахрая наразі розшукують. До речі, для нього це далеко не перший конфлікт із законом. Раніше він вже був засуджений і за шахрайство, і за грабіж, і за розповсюдження наркотиків. А одного разу навіть здійснив покупку на 500 сувенірних гривень. З місць позбавлення волі чоловік вийшов у 2013‑му. А тепер може вирушити туди знову — проти нього порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 190 ККУ «Шахрайство».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2016, 13:13 | Нові Cанжари | Кримінал
1. рабинович / 13 березня 2016, 14:36
поступок отца не одобряю
2. обсказала / 15 березня 2016, 20:51
Павлік Морозов тоже в дусі часу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації