Вхід | Реєстрація

Держмито можна сплатити через листоношу

До тижневика «ЕХО» звернувся житель району, який стурбований змінами в законодавстві, що стосуються реєстрації місця проживання особи.

29 грудня минулого року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адмінпослуг». Відповідно до нього, із 4 квітня повноваження у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб переходять до виконкомів міських, селищних та сільських рад. Тобто, невдовзі жителям громад не потрібно буде звертатись за пропискою і випискою до міграційної служби, оскільки відповідні процедури проводитимуть на місцях.

Саме це і стурбувало чоловіка. Він говорить:

— Скільки себе пам’ятаю, за прописку завжди платилося держмито. А де ж його заплатити, якщо в нашій сільській раді немає ні відділення банку, ні пошти? Виходить, що прописатись і виписатись можна буде в паспортиста на місці, а за квитанцією про сплату держмита прийдеться в Кобеляки їхати.

Юлія Котенко, завідувач районного сектору УДМС України в Полтавській області, розповіла, що наразі триває підготовча робота до передачі картотек на місця. Усі сільські, селищна та міська ради вчасно відреагували на зміни в законодавстві. Вона припустила, що адмінзбір можна буде сплатити в поштових відділеннях або листонош.

Начальник відділення поштового зв’язку Любов Голтвянська підтвердила цю інформацію:
— 101 населений пункт району охоплений послугами «Укрпошти». Адміністративний збір без проблем можна сплатити в листоноші. Для цього лише необхідно правильно вказати всі реквізити, які нададуть працівники сільської ради.

До речі, Закон зазнав деяких змін. Згідно нової редакції, громадяни України, а також іноземці або особи без громадянства, які постійно чи тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом тридцяти календарних днів після зняття з реєстрації та прибуття до нового місця проживання зареєструватися. Батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження. Реєстрація місця проживання особи здійснюється в день подання особою документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена органом реєстрації з одночасним зняттям з попереднього місця проживання.

Адміністративний збір буде стягуватись як за реєстрацію місця проживання, так і за зняття з реєстрації. У разі звернення особи протягом встановленого Законом строку — у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати (приблизно 11,7 гривні). У разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку — у розмірі 0,0255 розміру мінімальної зарплати (приблизно 35 гривень). У разі реєстрації місця проживання одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується лише за одну адмінпослугу та зараховується до місцевого бюджету за новим місцем проживання.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2016, 09:13 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації