Вхід | Реєстрація

Про тарифи, громадські формування та ремонти доріг

16 березня у селищній раді відбулася сьома сесія. Були присутні 22 народних обранці з 26.
На порядок денний було винесено 37 питань. Спочатку виникла необхідність позачергово розглянути важливе питання. На сесію прийшла група людей із числа пенсіонерів, ветеранів, громадських активістів та звернулася з проханням до селищного голови посприяти у вирішенні питання щодо тарифів на водопостачання та водовідведення. Справа в тому, що зараз у Царичанці масово обговорюються тарифи на воду, які районна влада збирається підняти. Поки що це у стадії обговорення. За намірами влади, ціна на водопостачання для населення становитиме 13 гривень 81 копійка за метр кубічний, а водовідведення — 31 гривня 57 копійок. У сумі — 45 гривень 38 копійок. Присутні звернулися до голови селищної ради:

— Такі тарифи нам не під силу. Це вже занадто. Заявляємо авторитетно, що не зможемо заплатити. Ми всі налаштовані дружелюбно, але допоможіть нам у цьому питанні.
Геннадій Сумський відповів:

— Це дуже складне питання. І ми розуміємо таку реакцію громади. Тарифи приймає районна рада. Ми маємо наміри направити лист від депутатського корпусу про незгоду з такими тарифами. Зрозуміло, що через здорожчання електроенергії ціни на все будуть підніматися. Але такі тарифи — це забагато. Вважаю, що можна вирішити це питання позитивно. До речі, селищна рада найбільше страждає від цінової політики на воду. Ми забезпечуємо три дитсадки і кожного місяця за воду платимо в середньому 15 тисяч гривень. Далі Геннадій Вікторович пообіцяв обов’язково запрошувати громаду на засідання робочої групи з приводу тарифів Ми обов’язково будемо інформувати читачів тижневика «ЕХО» про те, як проходитимуть громадські слухання та обговорення щодо тарифів на воду.

Спочатку депутати затвердили Правила благоустрою території Царичанської селищної ради, про які повідомила юрист установи Євгенія Міхєєва. Ці правила обов’язкові для всіх, хто проживає на території селищної ради і здійснює підприємницьку діяльність. Депутати голосували поіменно, як того вимагає новий закон.

Директор фізкультурно-спортивного комплексу «Мир» Микола Псарьов прозвітував про його роботу. ФСК «Мир» з 2003 року знаходиться на балансі селищної ради. Основна його мета — пропаганда здорового способу життя та організація цікавого дозвілля населення усіх вікових категорій. Микола Псарьов повідомив, що у їхньому клубі підвищують спортивну майстерність учні ДЮСШ, ліцею та студенти. В установі є секції атлетичної гімнастики, гирьового спорту, боксу, загальної традиційної підготовки, настільного тенісу, жіноча група «Здоров’я і грація». У 2010 році при селищній раді була створена футбольна команда «Мир». Усі заняття у ФСК «Мир» проходять на безкоштовній основі. Наприкінці свого виступу Микола Псарьов попрохав депутатів підтримати матеріально учасників ФСК, а саме: допомогти придбати спортивний інвентар для різних секцій. Депутати прийняли рішення виділити на придбання інвентарю кошти в сумі 32 тисячі.

У ході сесії було розглянуто питання про діяльність громадського формування для надання допомоги правоохоронним органам у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, запобігання адміністративним проступкам і злочинам, сприяння поліції у виявленні і розкритті злочинів та інше. Як пояснив присутнім селищний голова, колись у них було громадське формування, яке допомагало у наведенні громадського порядку. Та так з часом і затихло. Тому виникла необхідність у поновленні формування, реєстрації його статуту, затвердженні програми підтримки діяльності громадського формування. Для його роботи необхідно виділити кошти на паливно-мастильні матеріали, перереєстрацію статуту і т. п. Ще Сумський зазначив, що на наступну сесію будуть запрошені працівники поліції, щоб обговорити таке питання спільно, а також запропонував надавати свої пропозиції щодо кандидатури того, хто б міг очолити громадське формування. Депутати прийняли рішення про реєстрацію статуту та затвердження програми підтримки громадського формування та виділення коштів у розмірі 10 тисяч гривень для його роботи.

Далі заступник голови селищної ради з економічних питань Тетяна Сірик звернулася до присутніх з проханням розглянути уточнення залишків селищного бюджету минулого року та затвердити їх на такі об’єкти: реконструкція Лисківського ДНЗ (виготовлення проектно-кошторисної документації) — 175000 гривень; реконструкція системи газопостачання ДНЗ № 4 «Берізка» (виготовлення проектно-кошторисної документації) — 15000 гривень; передача субвенції в районний бюджет для співфінансування реконструкції Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів — 180000 гривень; придбання парканів для кладовищ у Царичанці по вулиці Котляревського та у Дубовому — 85000; капітальний ремонт (утеплення фасаду, заміна віконних та дверних блоків) ДНЗ № 4 «Берізка»(виготовлення проектно-кошторисної документації) — 70 000 гривень.

Депутати затвердили розпорядження селищного голови щодо експертного звіту перерахунку кошторисної частини проектної документації з робочих проектів капітального ремонту доріг вулиць Гагаріна, Корольова, Дачної, Суворова, провулку Дачного, Лісної, 14 Гвардійської дивізії, Транспортної. Інші питання стосувалися розробки технічної документації з землеустрою, виділення земельних ділянок тощо. Останнім пунктом черги денної був розгляд заяв громадян.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2016, 17:16 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Льоня / 28 березня 2016, 17:28
Всі підвищують тарифи і ніхто ні слова про хоча б індексацію пенсій і зарплат.Українців записали в дурнів?
2. Мюнхаузен / 28 березня 2016, 18:22
1.Льоня
«.Українців записали в дурнів?»

Ну, так ще на Майлані записувати почали. Ти що, прозівав?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації