Вхід | Реєстрація

Адвокат системи БВПД в Лубнах домігся виплати переселенцю недоотриманої пенсії

18 лютого Харківський апеляційний адміністративний суд відмовив у апеляційній скарзі Управлінню пенсійного фонду України в місті Лубнах та Лубенському районі на рішення Лубенського міськрайонного суду, яким Управління зобов´язали виплатити громадянину К. недоодержану пенсію дружини та допомогу на її поховання, а відмову Управління пенсійного фонду у такій виплаті визнали незаконною.

А почалася історія у вересні місяці 2015 року, коли до Лубенського місцевого центру БПД звернулась громадянка О., дочка громадянина К. Вона розповіла, що 24 грудня 2014 року в місті Кіровськ Луганської області померла її мати гр. Р. На час смерті її мати недоодержала пенсію в сумі 5 681 грн. Поховання матері гр. О та її батько гр. К. здійснили за власні кошти ( а це майже три тисячі грн.)

Переїхавши для проживання в місто Лубни, вони звернулись до місцевого відділу РАЦСу за дублікатом свідоцтва та актового запису про смерть гр. Р., аби потім мати можливість отримати допомогу на поховання та недоотриману пенсію. Однак отримали відмову. Їм пояснили, що їхні документи є недійсними, так як на той момент, 24 грудня 2014 року, відділ Кіровського РАЦСу, який видав документи, знаходився на окупованій території, а не переїхав в місто, що знаходилось під контролем української влади. Це змусило гр. О звернутись до суду за визнанням документів дійсними.

Після того, як суд задовольнив звернення гр. О, вона звернулась до Управління пенсійного фонду, однак у виплатах їй відмовили. При цьому в Управлінні свої дії пояснили тим, що пред´явлені документи є недійсними, незважаючи на наявність законного рішення суду про визнання їх дійними.

У зв´язку із даною обставиною, гр. О Лубенським центром було призначено адвоката системи БПД з міста Гребінка Сергія Юрченка. За результатом сформованої адвокатом правової позиції та зібраним доказам рішенням Лубенського міськрайонного суду відмову Управління у виплаті визнали незаконною і зобов´язали їх здійснити таку виплату. Однак УПФУ в місті Лубнах та районі рішення суду не визнало і подало апеляцію.

Апеляційний суд скаргу УПФУ в місті Лубнах та районі відхилив, залишивши в силі рішення Лубенського міськрайонного суду. Наразі гр. О вже здійснили перші виплати недоотриманої її матір´ю пенсії та кошти на поховання.

За більш детальною інформацією щодо захисту свої порушених прав звертайтесь до Лубенського місцевого центру БПД: (МТС) 095 253 66 14 (LIFE) 063 996 27 61, http://poltava.legalaid.gov.ua, [email protected]


Автор: Лубенський центр БПД


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2016, 12:28 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації