Вхід | Реєстрація

У податковій накладній з’явилися дві нові графи

Із 1 квітня вступає в дію постанова Кабінету Міністрів, якою затверджено нову форму податкової накладної та порядок її заповнення.

Таку інформацію тижневику «ЕХО» повідомила Людмила Гусакова, завідувач сектору податків і зборів Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ. Вона розповіла, що податкова накладна складається особою, яка зареєстрована платником податку на додану вартість (ПДВ) у контролюючому органі та якій присвоєно індивідуальний податковий номер платника ПДВ. Зупинилась Людмила Вікторівна і на нових правилах заповнення накладної:

— Відтепер номер податкової накладної складатиметься з двох частин, а не з трьох. Перша його частина не може починатися на «0». Після дробу свій статус указують спецрежимники (код 2) і м’ясо-молочні виробники, котрі не перейшли на спецрежим (код 3), при постачанні власне виготовленої сільгосппродукції. Особливим кодом «5» зазначають податкові накладні, складені оператором інвестора за багатосторонньою угодою про розподіл продукції.

Також Людмила Гусакова наголосила, що заповнювати табличну частину податкової накладної доведеться з кінця: спочатку розділ «Б», а підсумкові показники формують у розділі «А».

— У податковій накладній з’явилися дві нові графи, — говорить Людмила Вікторівна. — У графі 8 тепер фіксують код ставки ПДВ, за якою здійснюють оподаткування операцій із постачання товарів/послуг. У графі 9 зазначають код пільги згідно з Довідником податкових пільг, які є втратами доходів бюджету, або Довідником інших податкових пільг, актуальним на дату складання накладної. Виноску 3 під табличною частиною податкової накладної заповнюють лише у тому випадку, якщо в довіднику застосованої пільги немає. Тоді в графі 9 пишуть 99999999, а в виносці записують норму статті 197 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ або міжнародного договору, згідно з якою ПДВ не нараховують.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2016, 10:32 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації