Вхід | Реєстрація

ПДС творчих учителів

ПДС творчих учителів

8 квітня на базі Новосанжарського навчально-виховного комплексу відбувся постійно діючий семінар учителів художньо-естетичного циклу та керівників гуртків художньо-естетичного напряму. Формування загальнокультурних компетентностей учнів у процесі викладання предметів художньо-естетичного циклу – тема засідання.

Згідно з концепцією загальної середньої освіти України, основним напрямком розвитку сучасної середньої освіти є компетентнісно-орієнтований підхід до навчання. Світова практика показує, що основною технологією формування ключових компетенцій учнів є метод проектів, що дозволяє, використовуючи найменші затрати ресурсів, створити в навчальному процесі умови діяльності, максимально наближені до реальних.

Проектний метод у компетентнісно спрямованій освіті  - це інструмент, який створює унікальні передумови для розвитку ключових компетенцій (соціальних, полікультурниих, інформаційних, комунікативних) і самостійності в осягненні нового, стимулюючи природну допитливість і творчий потенціал. Відомо, що творчий учитель – це той, хто може ефективно й самостійно діяти та відчувати в цьому потребу.

Отже, творчі вчителі нашого району працювали над соціально-педагогічним проектом: І група створювала модель компетентнісного учня ХХІ століття, ІІ група – учителя ХХІ століття. Кожна спільнота виробляла свій оригінальний рецепт, запропонованої моделі, супроводжуючи рядками із пісень свої творіння. Презентували проекти за схемою:

учасники проекту (назва групи);

тип проекту;

актуальність проекту як навчальної технології;

мета та завдання проекту.

Оригінальними й креативними виявилися запропоновані спільні роботи 

Про вокально-хорову роботу з різними за рівнем музичних здібностей групами дітей на уроках музичного мистецтва та в позакласний час поділилася досвідом роботи Мостова Олена Вікторівна, учитель музичного мистецтва Руденківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Про техніку декупаж на уроках образотворчого мистецтва - М’якота Яна Сергіївна, учитель образотворчого мистецтва Дубинівського НВК.

На завершення оформили методичний кейс із пропозиціями та порадами.


Автор: Тетяна Шинкаренко, методист загальної середньої освіти


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації