Вхід | Реєстрація

Шановні учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни, учасники та діти війни, вдови загиблих воїнів, трудівники військового тилу, дорогі земляки!

Шановні учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни, учасники та діти війни, вдови загиблих воїнів, трудівники військового тилу, дорогі земляки!

9 травня ми з великою шаною та любов’ю зустрічаємось і святкуємо дороге нам свято – День Перемоги, 71-у річницю якого відзначаємо в цьому році.

Велика Вітчизняна війна, розв’язана 22 червня 1941-ого року фашистською Німеччиною, була всенародною, потребувала героїзму, самопожертви від воїнів та всього українського народу. Війна з фашистами була суворою і тяжкою. 1418 днів і ночей велися бої з коричневою чумою, фронт бойових дій проходив від Баренцевого до Чорного моря. Поворотними етапами у війні стали битви під Москвою, Сталінградом та на Курській дузі. Вирішальною у розгромі гітлерівських військ стала Берлінська операція, у результаті якої над рейхстагом було підняте штурмове червоне знамено 150-ої Гвардійської стрілецької дивізії як символ перемоги над фашистською Німеччиною. До здобутої перемоги воїни пройшли через жорстокі кровопролитні битви та важкі випробування. Значний внесок для перемоги над ворогом зробили партизанські загони, підпільні групи та робітники тилу. За подвиги на фронтах більше 11 тисячам воїнів було присвоєне звання Героїв Радянського Союзу. Із них 2069 – українці. Ми пишаємось нашими земляками, які отримали це звання. Тисячі наших земляків за свої ратні подвиги отримали бойові ордени та медалі. Перемога здобувалась ціною незліченних страждань і жертв. Пам’ять про Велику Вітчизняну війну стала всенародною. Вона завжди буде в серцях людей, бо це пам’ять про стійкість і мужність наших воїнів і всього українського народу у боротьбі з фашизмом. З кожним роком все менше залишається серед живих учасників та очевидців тих страшних подій. Святкуючи 71-у річницю Великої Перемоги, ми, ветерани, віддаємо шану всім тим, хто здобував і наближав перемогу, згадуємо полеглих у боях на фронтах і тих, хто пішов із життя після війни. Низько вклоняємось вдовам фронтовиків та їхнім дітям. Ми не можемо перемогти час, але можемо і повинні зберегти пам’ять про всіх, хто не шкодував свого життя в ім’я прийдешніх поколінь. Вічна пам’ять героям, які полягли у боротьбі за свободу та незалежність нашої країни. Міська рада ветеранів   вітає всіх ветеранів війни, трудівників тилу, партизанів, вдів загиблих воїнів, дітей війни та земляків зі святом Перемоги. Бажаємо міцного здоров’я, щастя, бадьорості, благополуччя у повсякденному житті. Хай завжди буде мир, дружба та чисте небо над вашими головами.


Автор: Олександр ЖИВУЛЬКО, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, голова Кобеляцької міської ради ветеранів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2016, 08:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації