Вхід | Реєстрація

Свято «Чарівна краса вишиванки» відбулось у Кременчуцькій виховній колонії управління ДПтС України в Полтавській області

Свято «Чарівна краса вишиванки» відбулось у Кременчуцькій виховній колонії управління ДПтС України в Полтавській області

19 травня серед вихованців Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області пройшло свято творчості «Чарівна краса вишиванки». Організаторами виступили учні творчого гуртка «Розмаїття», а місцем проведення обрали «Українську світлицю».

Свято організували до свята національної єдності – Дня вишиванки з метою збереження українських цінностей і їх популяризація серед молоді, підтримання споконвічних народних традицій та поваги до етнічного вишитого одягу, об’єднання юнаків у єдину мету – любов до України, віри в її  міць та єдність.

Вихованці поринули в прекрасний світ народної вишивки, більше дізналися про традиції, обряди, культуру українського народу. Говорили про необхідність духовного відродження традицій українців.

Разом юнаки вчилися «читати» рушники, розумітися на орнаментах, вивчали їх призначення. Гуртківці на прикладах рушників із «бабусиної скриньки» читали їх, наче книги. Розглянули і старовинні вишиті сорочки, порівнюючи їх із сучасними.

Багато дискусій провели хлопці між собою: нині мода на вишиванку чи це оберіг?

Вихованці Федір і Ярослав розповіли про своє захоплення вишивкою та презентували свої роботи. З гордістю зазначили, що народна вишивка – це мистецтво, яке постійно потрібно розвивати, а ми – українці, яких об’єднує у велику родину любов до рідної землі, пісні і вишивки.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації