Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах відбувся бій важковаговиків

У Нових Санжарах відбувся бій важковаговиків

15‑го травня у новосанжарському залі боксу пройшов турнір «Молодь за здоровий спосіб життя», організований за підтримки Новосанжарського відділення поліції.

 

Поліція збирає боксерів

Те, що з приходом нового начальника новосанжарська поліція буде активно займатися спортом та підтримувати його розвиток, стало зрозумілим одразу. Олександр Мартиш і у крижану ополонку своїх підлеглих повів на Водохреще, і футбольну команду у відділенні поліції відновив. І став одним з ініціаторів проведення у Нових Санжарах боксерського турніру «Молодь за здоровий спосіб життя». Якщо молодь тягнеться до спорту, то і поліції роботи менше — тут усе просто і зрозуміло.

І от 15‑го травня Олександр Мартиш разом із заступником Андрієм Власенком та ще кількома офіцерами відділення поліції зайняли глядацькі місця у залі Новосанжарської ДЮСШ. Окрім поліцейських, подивитись на рідкісне для селища свято боксу прийшли ще кілька десятків глядачів. Ведучим спортивного свята, його організатором та головним суддею був Олександр Довженко, майстер спорту з боксу і тренер вже не одного покоління новосанжарських спортсменів. Для у часті в турнірі за підтримки відділення поліції він запросив друзів‑тренерів із Решетилівки, Лубен, Глобиного, Гадяча та Полтави. Приїхали ті, звичайно, не самі, а з юними вихованцями, які мали того дня показати на ринзі усі здобуті навички та вміння.

Усього у турнірі взяли участь 28 спортсменів, тобто, глядачі побачили чотирнадцять боксерських поєдинків. Якщо імена спортсменів з інших районів області нашим читачам навряд чи щось скажуть, то склад збірної Новосанжарської ДЮСШ ми наводимо повністю: Ярина Колодяжна, Богдан Григоренко, Нікіта П’ятак, Олександр Сулима, Дмитро Куліш, Мирослав Колодяжний, Павло Черевако.

Так, ми не помилилися, коли у перелік боксерів вписали дівчину. Турнір дійсно розпочався змішаним поєдинком юних боксерів: новосанжарки Ярини Колодяжної та представника Гадяча Максима Білаша. Після завершення трираундового протистояння Олександр Довженко оголосив результат:

— Хоча за новими правилами у боксі немає нічиєї, але я беру на себе відповідальність і оголошую бойову нічию!

Це повідомлення глядачі зустріли оплесками. А представники поліції обом юним боксерам вручили золоті кубки переможців.

 

«Паша, давай!»

З кожним наступним поєдинком збільшувалася вагова категорія учасників. Бої ставали все більш цікавими та видовищними. І до завершальних протистоянь глядачі підійшли у по-хорошому заведеному емоційному стані.

У тринадцятому поєдинку на ринг знову вийшли дівчата. І хоча обидві боксерки, і Ніка Шумейко, і Настя Васюта, представляли Решетилівку, проте на ринзі билися як запеклі суперниці. І лише після завершення поєдинку обійнялися як подруги.

Родзинкою дня і найбільш очікуваним боєм турніру став поєдинок у категорії понад 91 кілограм. У ньому зустрілися представник Нових Санжар Павло Черевако та гість із Лубен Ігор Москаленко.

Тут уже все було по-дорослому. Боксери, на відміну від юних учасників, билися без захисних шоломів. І обмінювалися такими ударами, від яких менш витривалий суперник одразу звалився б з ніг.

На радість новосанжарської публіки, ініціативою під час бою володів Павло Черевако. Він постійно тиснув суперника і раз по раз пробивав його захист своїми потужними ударами. Проте і боксер з Лубен не відсиджувався у глухому захисті. На кожен пропущений удар він відповідав своєю контратакою.

Апофеоз поєдинку настав у другому раунді, коли після чергової серії від Павла Черевака його суперник опинився на підлозі рингу. Ігор Москаленко зміг-таки підвестися після нокдауну. Але розігріті успіхом новосанжарського боксера уболівальники тепер уже вимагали не менше як нокауту.

— Паша, давай! — підтримували бійця друзі по боксерському залу. — Жми його! Не опускай руки! Працюй правою!

Не відомо, чи чув Павло ці підказки, але вперед ішов так само напористо. І в третьому раунді нагородив опонента не менш як десятком влучних ударів. Після фінального гонгу на обличчі Ігоря Москаленка можна було помітити солідну гематому, залишену на згадку новосанжарським боксером. Більшість глядачів були переконані, що суперник Черевака просто відскочив. Якби бій тривав трохи довше, дострокова перемога новосанжарцю була б гарантована. Але судді, напевно, вважали інакше, бо в найбільш видовищному бою дня оголосили нічию.

На завершення справжнього боксерського свята усі учасники турніру сфотографувалися разом із офіцерами поліції. І напевно пообіцяли їм, що зустрічатися з поліцією будуть лише на спортивних турнірах.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2016, 12:02 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації