Вхід | Реєстрація

«Це ж він у нас два гектари хоче забрати!»

«Це ж він у нас два гектари хоче забрати!»

У вівторок до редакції тижневика «ЕХО» зателефонував чоловік, який представився жителем Бутенківської сільської ради. Він повідомив, що в селі Колодяжне відбувається сварка за землю.

— Сьогодні вдень на пай до Валєри Колодяжного заїхав трактор і скультівірував гектарів два соняшника, — сказав чоловік. — Сюди вже й міліцію визвали. Приїдьте, будь ласка. Шо ж це таке робиться?

Виїжджаємо в Колодяжне. Поряд із вказаним полем якраз відбувається з’ясування обставин між сторонами. Валерій Колодяжний та його дружина заявляють, що вони постраждалі і що їх пай був скультивований. Вони демонструють документи, що підтверджують право на власність на два земельні паї. Іншою стороною виявляється житель Бутенок Павло Гунжель. Чоловік тримає в руках технічну документацію на ім’я Марини Руських і стверджує, що її пай орендує фермерське господарство «Сакура». Його керівником є Гунжель. На вимогу сільського голови Миколи Скрильника, який також прибув на місце події, Павло Гунжель не зміг пред’явити договір оренди. Хоча заявив, що 5 травня Руських викликала на поле представника земельної організації, щоб той перевірив відповідність межових знаків.

— Тебе ж Валєра ми тоже гукали на поле, — каже Гунжель, — тільки ти не захотів слухати спеціаліста.

Павло Гунжель не пояснив, за чиєю вказівкою працював трактор. Лише вручив Колодяжним папірець із номером телефону працівника земельної організації. Перед тим, як поїхати, запропонував їм писати заяву до суду.

Валерій Колодяжний пояснює, що вже десять років поспіль самостійно обробляє землю:

— У нас тут рядом два паї: моєї матері Катерини Колодяжної і мій. Ніколи проблем із сусідами не вознікало. Гунжель із Руськими шість год біля нас садили. (Показує на незасіяну поряд землю. — Авт.) А це рєзко ми на їх землю залізли. Він он і стовпці повідбивав, типу, як должна проходити межа. Так це ж гектарів два він у нас хоче забрати! А хто за сояшник возмістить, за роботу техніки? Я ж усе нанімав. У міліцію заяву вже написали. Тепер і мені треба визивати землевпорядника, нехай переміряє.

Висновок у цій ситуації напрошується один: добросусідські відносини зіпсовані. Вирішити сварку між землевласниками та з’ясувати, хто правий у цій ситуації, зможуть лише компетентні органи. Редакція, у свою чергу, повідомить читачів, чим закінчиться ця історія.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2016, 08:27 | Кобеляки | Суспільство
1. гість999 / 23 травня 2016, 11:31
Гунжелю землевпорядник відміряв 5 травня землю,він навіть номер телефону останнього зоставив.Які питання?А Колодяжний тільки думає визивати землевпорядника,а значить "морозиться",бо якби знав,що правий,або прийшов би на обмір землі,коли пропонував Гунжель,або ж сам двним-давно визвав спеціаліста.І такі аферюги є в кожному селі.
2. Ніна / 23 травня 2016, 19:16
Так вже хоч мовчали б.....Землю вкрали,а винний Гунжель....Гунжелю так і везе,то туалети крадуть,то ще в чомусь обвиняють....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації