Вхід | Реєстрація

«Ворскла» та «Барвінок» влаштували справжній фурор

«Ворскла» та «Барвінок» влаштували справжній фурор

Виступи обох кобеляцьких колективів були високо оцінені на всеукраїнському фестивалі «Чарівна гармонь України».

14 травня в селищі Гоголеве Великобагачанського району відбувся п’ятий за ліком фестиваль аматорів народного мистецтва. Музичне свято вперше проходить на Полтавщині. Його організатором виступила громадська організація «Асоціація гармоністів України», а координатором — уродженка Гоголевого та член організації Надія Марченко.

У фестивалі взяли участь аматори з 17 областей України. Усього було представлено 62 номери. Музичне свято поєднало різні жанри мистецтва: гра на музичних інструментах, хоровий спів, танці й декламування.

Відкрили фестиваль кобеляцькі троїсті музики «Ворскла». Віктор Фесюра (гармонь), Володимир Заїка (бубон) і Тетяна Кучерявенко (скрипка) розігріли публіку своїм запальним виступом. Далі на сцену знову піднялись кобелячани. Народний ансамбль танцю «Барвінок» (керівник Володимир Уткін) порадували присутніх «Санжарівкою». До речі, «Барвінок» і закривав це музичне свято танцем «Веселуха». Обидва наші колективи отримали дипломи учасників.

Також організатори фестивалю вперше вручали нагороди «Заслужений гармоніст України» та «Народний гармоніст України». Заслуженим визнано керівника ансамблю «Ворскла» Віктора Фесюру.

Віктор Олександрович розповів, що аматори народного мистецтва Кобеляччини планують провести подібний фестиваль у нашому місті.

— Кобеляцький район багатий талантами, тож нам буде чим здивувати гостей, — пояснив Фесюра. — Хочу подякувати за фінансову підтримку керівникам господарств “Громада” та “Ольга”. Працівники пекарні, власник Олександр Семиног, спекли хлібину, яку наша делегація вручила голові Гоголевської селищної ради Володимиру Оришичу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 травня 2016, 10:12 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації