Вхід | Реєстрація

Перший день міста при Копельцеві вдався

Перший день міста при Копельцеві вдався

Після довгої перерви кобелячани знову гучно відсвяткували День міста.

Востаннє День міста Кобеляки відзначали у 2012‑му році, та й то разом із фестивалем «Вйо, Кобеляки». За цей час містяни встигли знудьгуватися за святковим дійством. Тому ще напередодні говорили: якщо День міста нарешті проведуть, то це вже буде успіхом. І організатори мали дуже «постаратися», аби воно не вдалося. Та вони зробили практично все можливе, щоб свято сподобалося і глядачам, і учасникам. У процесі заходів і навіть наступного дня від кобелячан доводилось чути в основному схвальні відгуки. Говорили люди й про окремі недоліки. Та вони, недоліки, не були критичними і не зіпсували загальну картину. Одним дуже сподобався концерт, іншим — фейєрверк і вогняне шоу, третім — усе в цілому. Зовсім незадоволених бачити не довелося.

Розпочалися святкові заходи у парку Центральний. Для малюків була організована розважальна програма. Доки частина малечі виступала на сцені, інші або дивилися на концертне дійство, або стрибали на батутах, спускалися з гірок, каталися на мініатюрних автомобільчиках. Приємною несподіванкою для багатьох став той факт, що нарешті почалися роботи із завершення об’єкта, який, згідно із задумом попереднього міського голови, мав стати майданчиком для екстремальних видів спорту. Ще невідомо, що там збудує нинішня міська влада, але на щебінь поклали асфальт. А це означає, що об’єкт не буде остаточно зруйнований вандалами або банальними злодіями, які цупили будматеріали. Однією з «родзинок» дитячого, а пізніше і дорослого свята стала поява розцяцькованого ретро автомобіля, до якого була причеплена карета. Послугами такого транспортного засобу із задоволенням могли скористатися всі бажаючі. Дітей власник автівки возив безкоштовно.

А ось денна частина свята, урочиста хода до площі Перемоги, не зовсім вдалася. Людей зібралося дуже мало. Організатори, певно, не врахували, що в тридцятиградусну спеку більшість віддадуть перевагу пляжу чи кондиціонованому повітрю, чим походу під палючим сонцем. Одночасно почали розгортати свої намети і виставляти вироби місцеві та приїжджі ремісники. А в однойменному парку в тіні дерев розпочали чаклувати кухарі. Цікаво, що в заході, на якому всі бажаючі могли покуштувати національні страви різних народів, брали участь в основному чоловіки. Вони готували кілька видів шурпи та рибальської юшки або «юхи», як її називали гості-кухарі з Перегонівки. Жінки ризикнули зготувати лише класичну пшеничну кашу.

Концерт розпочався близько вісімнадцятої години. Спочатку глядачів було не надто багато. Але коли спека остаточна спала, кобелячани і гості міста заповнили половину величезної площі Перемоги. Спочатку виступали здебільшого місцеві виконавці: Яна Товстоніжко, Денис Татушенко, Михайло Федоровський, Анжела Черевко, Анастасія Дейнека, Ірина Свячена, квінтет «Джерело». А надвечір, коли кобелячани заполонили площу Перемоги, на сцену в основному виходили запрошені артисти з Нових Санжар, Решетилівки та Полтави. Тоді ж з’явився і ведучий Герман Юрченко. Із жителів міста у найбільш «рейтинговий» для виступу час співала лише Настя Бакунова.

У перервах між концертними номерами на сцену піднімалися і поздоровляли кобелячан зі святом представники міської, обласної та районної влади. Потрібно віддати їм належне: вони були у своїх виступах максимально лаконічними, не забираючи час у артистів та глядачів. Міський голова Олександр Копелець подякував усім, хто допомагав зробити місто ошатним. А голова обласної ради Олександр Біленький вручив грамоти і нагрудні знаки. Їх отримали учасник АТО Сергій Проценко, колишній працівник міськради Валентина Супоня та троє дівчат, котрі нещодавно вибороли медалі різного ґатунку на Чемпіонаті Європи з армспорту. Це — Ліна Деменко, Марина Левченко та Руслана Кулик.

Окремо були відзначені переможці конкурсу на кращу міську садибу. Секретар міськради Юлія Телятник вручила грамоти Сергію Сергійку, Валерію Скорику, Юлії Акімовій, Ларисі Ващенко, Володимиру Данку.

Так що, в цілому свято вдалося і перший святковий «млинець» від Олександра Копельця та його команди виявився зовсім не глевким. Хоча недоліки теж мали місце і були вже традиційними. Ніхто, крім, можливо, міського голови, так і не знає, у яку суму бюджету та підприємцям обійшлося святкування. Подібна «військова» засекреченість уже стала фірмовим стилем нинішньої влади. Крім того, потрібно із прикрістю констатувати, що, як і раніше, низькою є загальна культура тих, хто прийшов відпочивати. Комунальникам учергове довелося прибирати гігантську кількість сміття.

 

Фото зі свята можна переглянути у нашій галереї


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 червня 2016, 15:44 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації