Вхід | Реєстрація

304 мільйони на 3 мости і 27 кілометрів дороги

304 мільйони на 3 мости і 27 кілометрів дороги

Саме такою є вартість робіт, які в цьому році виконає одеська фірма «Ростдорстрой». Одесити капітально відремонтують багатостраждальну автодорогу М-22. Для широкого загалу вона більш відома як траса Полтава-Кременчук.

Про те, що дорога між Полтавою і Кременчуком, як кажуть у народі, наказала довго жити, знають усі, хто нею хоча б один раз проїжджав. У 2016 році дорожнє покриття на більшій її частині фактично зникло. Навесні шляховики поставили в асфальті чергові латки. Та всім було зрозуміло, що до наступного року вони банально не «доживуть».

Про капітальний ремонт дороги почали говорити ще в минулому році. Розмови продовжились і на початку 2016‑го. Постійно фігурувала сума у 300 мільйонів гривень. У середовищі непосвячених у будівництво доріг сперечалися, скільки кілометрів за ці гроші можна відремонтувати. Одні говорили про те, що роботи виконають на всьому відрізку шляху від Полтави до Кременчука, інші стверджували, що цього вистачить лише на половину дороги. Днями стало відомо, що за 300 мільйонів відремонтують 27 кілометрів автошляху та три мости. Більшість робіт, що виконуватимуть у 2016 році, відбуватимуться на території Кобеляцького району.

Про все це стало остаточно відомо 8 липня, коли на околиці Бутенок відбувся урочистий процес запуску в дію асфальтного заводу. Перед цим підприємство чотири роки простоювало. Щоправда, у 2012-му та 2015‑му на ньому провели ремонт, замінивши чимало основних вузлів та агрегатів. І зараз завод здатен за годину випускати 42 тонни асфальтобетонної суміші. Її виготовлятимуть, змішуючи бітум, щебінь різних фракцій та гранвідсів.

Запуск заводу відбувся за участі голови Полтавської ОДА Валерія Головка та керівника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Олександра Трояновського. Останній подякував Головку та депутатам облради за їх зусилля, докладені до того, аби з державного бюджету таки виділили 300 мільйонів на ремонт багатостраждальної дороги.

Валерій Головко, у свою чергу, відзначив, що на ремонт доріг у Полтавській області держава надала майже півмільярда гривень. Крім дороги Полтава-Кременчук, ремонтуватимуть ще й трасу Пирятин-Суми. Також голова облдержадміністрації наголосив на тому, що дорогу після ремонту потрібно зберегти, аби через кілька років знову не витрачати шалені гроші. Для цього необхідно поставити вагові комплекси і контролювати, щоб перевантажені фури не роздавили дорожнє покриття. Головко попередив присутніх голів райдержадміністрацій, що вони будуть персонально відповідати за те, аби роботи проводились якісно. На що голова Кобеляцької РДА Таміла Шевченко пожартувала:

— Тепер якщо мене немає в кабінеті, то це означатиме, що я контролюю, як роблять дорогу.

Тендер на виконання робіт виграла одеська фірма «Ростдорстрой». Її директор Костянтин Кіссе повідомив, що вони працюють на ринку вже шість років. Згідно з інформацією про цю фірму, її засновниками є одесити Юрій Шумахер, Олександр Рацкевич, Євген Коновалов та громадянин Великобританії Олександр Жуков.

У 2016 році роботи в основному вестимуться на території Кобеляцького району. Міст через річку Кобелячок, поряд із селом Свердловське, планують фактично зробити новим. Вартість відповідних робіт — 12,7 мільйона гривень. У перший день шляховики почали ремонтувати дорогу через Бутенки, яка має служити об’їздом на час будівництва мосту.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2016, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації