Вхід | Реєстрація

Конкурс під прицілом громадськості

Конкурс під прицілом громадськості

5‑го липня у Новосанжарській районній раді провели конкурс на заміщення посади директора центральної бібліотечної системи. Подія викликала неабиякий інтерес у представників громадськості. А перемогла за підсумками конкурсу нинішній директор ЦБС Валентина Нездойминога.

Іще до початку конкурсу навколо його проведення створюється ажіотаж. Головним чином — унаслідок заяв громадського активіста Володимира Вісича про невідповідність даних деяких кандидатів конкурсним вимогам. Зокрема, мова йде про нинішнього директора центральної бібліотечної системи Валентину Нездойминогу. Активіст стверджує, що цей кандидат не має відповідної освіти, а тому не може брати участь у конкурсі. Утім, юристів та спеціалістів районної ради надані кандидатами підтверджуючі документи цілком задовольняють. І до участі в конкурсі допускають усіх трьох претендентів: Валентину Нездойминогу, Яніну Жук та Людмилу Глаткевич.

Щоправда, остання відкликає свою кандидатуру вже у день проведення конкурсу. Цим полегшує конкурсній комісії вибір: лишається два кандидати. Голова конкурсної комісії Олександр Торбін пояснює учасницям конкурсу, що кожна має 20 хвилин на презентацію, після якої члени комісії зададуть свої запитання.

Виступати учасницям конкурсу доводиться не лише перед членами комісії, але й перед представниками громадськості та журналістами. Цей конкурс викликає несподівано велику увагу.

Першою проводить свою презентацію Яніна Жук. Розповідає про себе. Говорить, що має хобі вишивати хрестиком та бісером, походить із культурної дистанції: її дідусь Дмитро Пугач працював бібліотекарем, а потім — завідуючим нехворощанським клубом. Далі переходить до плану роботи на посаді директора бібліотечної системи. Зокрема про запровадження каталогів аудіо-, відео- та електронних книг, про можливе створення платного абонементу, про проведення книжкових ярмарків тощо. Хвалить колектив бібліотекарів і говорить, що перш за все ознайомиться із проблемами бібліотек-філій. Щоправда, не може назвати їх точну кількість.

Єдине питання учасниці конкурсу задає Олександр Торбін. Цікавиться, якими методами претендент буде управляти колективом у разі перемоги. Яніна Жук відповідає, що тиск і примус неприпустимі в роботі. Головне місце займатиме мотивація.

Другою представляє свою презентацію діючий директор ЦБС Валентина Нездойминога. За допомогою слайдів вона демонструє на екрані чотири напрямки розвитку бібліотечної мережі, серед яких головні — інноваційна складова та кадровий потенціал. Запевняє, що бібліотека буде йти в ногу з часом. На підтвердження розповідає про блоги бібліотек району у мережі Інтернет, про сторінки у «Фейсбук», про проведені скайп-конференції та вебінари. Говорить і про важливість поповнення бібліотечних фондів новими книгами, яке вдається проводити за кошти районного бюджету та з обмінного фонду обласної бібліотеки. Питання учасниці конкурсу знову задає лише Олександр Торбін, а член комісії Віктор Сидоренко хвалить нинішнього директора за роботу. На прохання активіста Володимира Вісича члени комісії надають йому можливість задати запитання. Він цікавиться, чи має претендент вищу освіту, а потім задає питання про її партійну приналежність. На перше питання Валентина Нездойминога відповідає, що закінчила Гадяцьке училище культури і постійно підвищує свою кваліфікацію. «Партійне» питання члени комісії визнають некоректним.

Після виступів та обговорення члени комісії переходять до таємного голосування. За його результатами, за кандидатуру Яніни Жук не голосує жоден член комісії. За кандидатуру Валентини Нездойминоги — 6. Отже, саме вона продовжить очолювати бібліотечну систему району. А от на який термін — вирішуватиме постійна комісія районної ради.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 липня 2016, 12:37 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації