Вхід | Реєстрація

Вшанування Лідії Мацак

Вшанування Лідії Мацак

Лідію Мацак поважають усі односельці. Вона віддала 47 років вчительській справі, ветеран педагогічної праці, відмінник освіти України, вчитель-методист, голова Бабайківської первинної ветеранської організації, керівник клубу за інтересами «Надвечір’я». У Лідії Сергіївни широке коло інтересів: історія свого краю, проблеми громади, природи, квіти, вірші, вишивка, музика. Хоча жінка й на пенсії, вона встигає усе. За вдачею строга, відповідальна і водночас, добра та щира. За яку б справу не взялася, завжди виконає її на «відмінно», а головне — з любов’ю.

Нещодавно відбулася тепла, зворушлива зустріч клубу за інтересами «Надвечір’я», де були присутніми самі його учасники, місцеві майстри декоративно-ужиткового мистецтва, педагогічний колектив на чолі з її нинішнім директором Валентиною Ковтун, гості з району, творча інтелегенція. Святковий захід складався із двох частин. Першу частину, яка присвячувалася Україні і малій батьківщині — Бабайківці, вела Лідія Сергіївна. Друга ж була присвячена поважній ювілярці.

Увесь святковий вечір був насичений розповідями про Україну, рідне село, українські обереги, світлинами і уривками з відеофільмів, які демонструвалися на мультимедійному екрані, віршами, піснями, подарунками, щирими посмішками і побажаннями.

Лідія Мацак захоплено розповідала про своїх земляків, які захоплюються вишиванками, виробами з дерева, солоного тіста, кольорових стрічок, художніми картинами, витинанками. Творчі роботи майстрів знають не тільки приорільці, а й жителі Канади, Америки, Латвії тощо. Бабайківка пишається творчими родинами Валентина і Маргарити Риб, Аллою Гейб, Оксаною Даниленко, сім’єю Марочок: Юрія і Лариси, династією Плакущих. Серед гостей були керівник народної студії «Петриківська витинанка» Людмила Бабіч та Марія Сологуб, вдова відомого письменника Василя Сологуба.

На святі Лідія Мацак приймала теплі, щирі вітання від колег-вчителів, однодумців, колишніх учнів, земляків, гостей, рідних: чоловіка, сина Костянтина, доньки, онуків і правнучки. Ювілярці подарували багато квітів, мистецьких виробів, картин, власних віршів. Від депутатського корпусу районної ради вручили грамоту за професіоналізм і небайдужість до проблем села і ветеранів.

Лідія Сергіївна була зворушена увагою людей, подякувала за приємні хвилини спілкування.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації