Вхід | Реєстрація

Час готувати свій будинок до зими

Час готувати свій будинок до зими

Хоча за вікном іще шалена спека, та велика кількість наших громадян уже готує свої оселі до зими: утеплюють фасади будівель, змінюють вікна на енергозберігаючі чи встановлюють нові котли для опалення. У зв’язку з тим, що ціна за використаний природний газ нині не маленька і тенденції до її зниження немає, то великою популярністю нині серед покупців користуються твердопаливні котли.

Як же правильно підібрати котел, аби він відповідав усім нормам та вимогам і ідеально вписався у вашу оселю?

По-перше, потрібно визначитись, з якого матеріалу він має бути виготовлений. На сучасному ринку в широкому асортименті представлені чавунні та сталеві котли. Перші – досить надійні та довговічні. Їх можна топити і деревиною, і брикетами, і вугіллям. Хоча чавунні котли мають занадто велику вагу, тому покриття, на якому буде встановлений такий котел, має бути дуже міцним. Приміром, бетонним.

Другий тип котлів – сталевий. Досить велика кількість виробників сьогодні виготовляють якісні сталеві твердопаливні котли. Наприклад, вітчизняні котли Альтеп користуються великою популярністю серед покупців. Адже в них ідеальне співвідношення ціни з якістю.

До того ж, вони працюють від багатьох видів палива: вугілля, брикети та дрова. Це дозволяє суттєво економити та паливних матеріалах. А широкий асортимент моделей дозволяє обрати для себе ідеальний варіант: чи то для обігріву житлового будинку, чи то великого по площі складу. Котли Альтеп виготовлюють із жароміцної сталі та мають надійну термоізоляцію.

Наступним етапом у виборі твердопаливного котла є правильний розрахунок його потужності. Існують стандартні розрахунки, які актуальні ще з радянських часів: це один кіловат на десять квадратних метрів. Такої потужності котла має вистачити для обігріву будинку навіть в найлютіші морози. Потужність котла має забезпечувати оптимальну температуру в приміщенні за одну-дві топки на добу, не більше. Краще, коли ви оберете більш потужний котел, ніж вам потрібно. Його легше буде експлуатувати.

На сучасному ринку ціни на твердопаливні котли різні. Все залежить від виробника та якості приладу для обігріву приміщення. Та в середньому, ціни коливаються від п’ятнадцяти тисяч гривень і вище. І це не так уже і дорого, як здається на перший погляд, якщо взяти до уваги нинішні ціни на природній газ. Тому твердопаливний котел вам швидко окупиться і не потрібно буде економити і мерзнути взимку у своєму будинку.


Автор: Марія Романова
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 серпня 2016, 15:47 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації