Вхід | Реєстрація

Найбільше запитань на сесії було до начальника поліції

Найбільше запитань на сесії було до начальника поліції

На 8‑й сесії районної ради 7‑го скликання, яка відбулася у п’ятницю 29 липня, на чергу денну поставили 28 питань. Із 34 діючих депутатів було присутніх 27. Вела сесію голова районної ради Світлана Горбачова, секретарював — депутат районної ради Віталій Моня. Були присутні керівники структурних підрозділів району, голови селищної та сільських рад, представники громадськості, представники ЗМІ.

Присутні заслухали інформацію голови постійної комісії з питань бюджету, власності та інвестицій Валентини Семенчі про хід виконання рішення районної ради від 24 грудня 2014 року «Про стратегію розвитку Царичанського району на період 2015–2017 років» за шість місяців 2016 року. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Ірина Смоляга доповіла про виконання районного бюджету за шість місяців цього року та про внесення змін до районного бюджету.

Депутати проголосували за рішення внести зміни до штатного розпису районного методичного кабінету райдержадміністрації та ввести посаду завідувача медіатекою і надати дозвіл на відкриття відділення «Баскетбол» на базі ДЮСШ.

Із доповіддю виступив начальник Царичанського відділення поліції Роман Бурнаховський. Присутні активно обговорювали роботу поліції та задавали питання. Їх не задовольнили озвучені доповідачем оперативні дані. Населення Царичанського району не задоволене роботою правоохоронних органів. Представники громади селища прийшли на сесію районної ради спеціально, щоб запитати про наболіле у керівника поліції. Депутат Микола Годорак поцікавився у Бурнаховського, на якій стадії розслідування крадіжок, які сталися у кількох магазинах району. Депутат Світлана Рашевська, мешканка Цибульківки, була обурена фактом звірячого побиття свого чоловіка з хуліганських мотивів. За її словами, працівники поліції на цей прикрий випадок не відреагували. За цим правопорушенням очільник поліції пообіцяв з’ясувати обставини і вже потім дати відповідь. Валентина Дубовицька повідомила про крадіжки, вчинені неодноразово у її домоволодінні, а громадська активістка Алла Мальченко була незадоволена тим, що у районі парку постійно порушується громадський спокій і жителі кварталу Слави кожної ночі потерпають від шуму.

Роман Бурнаховський пояснив свою версію того, чому виникають такі ситуації. Він повідомив, що багато крадіжок у районі здійснюють «гастролери» з Новомосковська, Кам’янського, Дніпра і тому виникають певні труднощі у пошуках. Разом з тим, зменшилася кількість випадків шахрайства та збільшилося насилля в сім’ї. Добрі результати дають спільні рейди поліції з представниками громадського формування селищної ради у вихідні дні. Бурнаховський відмітив, що допомога громади в будь-якому випадку буде доречна та закликав громадськість і надалі всіляко допомагати попереджувати злочини. У ході обговорення, присутні пропонували свої варіанти стосовно поліпшення роботи поліції. Усі зауваження начальник відділення взяв до уваги.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2016, 10:33 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації