Вхід | Реєстрація

Про що говорили у Бабайківці

Про що говорили у Бабайківці

Згідно графіка особистих прийомів громадян у сільських радах, минулого четверга голова районної ради Світлана Горбачова здійснила виїзд до Бабайківської сільської ради.

До голови райради звернулися Михайло Федоренко і Григорій Зорик з питанням, чому не працює Царичанський хлібзавод. З їхніх слів, люди села стурбовані долею заводу, який будували ще їхні батьки. Це підприємство мало високу продуктивність та потужність, було знане далеко за межами району.

Як пояснила Світлана Горбачова, на сьогодні споруда заводу належить до приватної власності Олександра Смика. У свій час Царичанський хлібзавод був у колективній власності райспоживспілки. Та потім на колективних зборах райспоживспілки вирішили продати хлібзавод та інші підприємства у приватну власність. На сьогодні споруда колишнього хлібзаводу руйнується, не використовується, приходить у занепад.

Михайло Федоренко переймався ще й тим, що автобусна зупинка у Бабайківці ніяк не освітлюється. Прохав голову районної ради посприяти у цьому:

— Я — колишній електрик. У колгоспі пропрацював 30 років. І сам би допоміг чим міг. А треба хоча б один ліхтар на зупинці і в центрі села. Встановити енергозберігаючу лампу і було б добре усім.

Світлана Андріївна запевнила, що влада допоможе вирішити це питання, та треба, щоб і громада цим опікувалася.

Відвідувачі також цікавилися роботою дільничних інспекторів, які дуже давно не з’являлися на території громади. Пані Горбачова відповіла, що на весь район працює усього три дільничних. Вони не встигають охопити усю територію. До того ж у відділенні існує велика проблема з нестачею кадрів.

Пенсіонер Віталій Шандиба пожалівся на те, що у нього не працює стаціонарний телефон, який йому вкрай потрібний. У Віталія Феодосійовича хвора дружина-інвалід, прикута до ліжка. Зрозуміло, що часто треба звертатися до лікарів. Чоловік телефонував на гарячу лінію телекомунікаційної мережі. Там пообіцяли у добовий термін телефон відремонтувати. Та пройшло вже два тижні, а телефон так і не працює.

Світлана Андріївна запевнила прохача, що питання це вирішиться.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2016, 10:01 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації