Вхід | Реєстрація

Квартирні злодії активізувалися

Квартирні злодії активізувалися

За останній тиждень у Кобеляках сталися дві квартирні крадіжки. Злодії проникають в оселі кобелячан через вікна і в основному викрадають вироби із золота.

29 липня у Кобеляках «обчистили» черговий будинок. Як і кілька днів тому, злочинці чи злочинець проникли в помешкання шляхом «віджиму» пластикового вікна. Із оселі кобелячан викрали золоті речі. Це вже друга крадіжка зі схожим почерком, що сталася протягом кількох днів на території міста.

І, можна не сумніватися, що й не остання. Адже подібний «спалах» злочинності є явищем закономірним і прогнозованим. Головна причина росту злочинності — економічна ситуація в державі. Крім того, ні для кого не є секретом, що завдяки «старанням» українських парламентарів, котрі прийняли сумнозвісний «закон Савченко», на свободу достроково вийшли сотні професійних злочинців. От і в Кобеляках, судячи з усього, діють доволі досвідчені квартирні злодії. Вони за кілька секунд «віджимають» вікна. При цьому «працюють» у рукавичках і, йдучи «на діло», не беруть із собою мобільних телефонів, щоб потім правоохоронці не змогли відстежити їх місце перебування. Говорять і про те, що злодії обов’язково викрадають ноутбуки, на яких може зберігатися інформація із камер відеоспостереження. Хоча, якщо відеокамера підключена до мережі Інтернет, то викрадення персонального комп’ютера нічого не дасть, інформація все одно буде збережена.
Правоохоронці, звичайно ж, відкрили кримінальні провадження по обох випадках. Та водночас вони закликають жителів міста і району бути уважними й обережними, не ставитися легковажно до збереження свого майна.

Про що ж потрібно подбати, аби максимально убезпечити свою оселю від проникнення злодіїв.

1. Потрібно забути про «благословенні» радянські часи, коли рівень злочинності був низьким. Ні для кого не є секретом, що й до цього часу частина громадян просто залишають ключі від дверей під ковриками або на одвірках, а, ідучи з дому, підпирають двері віниками. Цього робити не можна. Злодії не оцінять вашої безпечності.

2. Найбільш дієвим способом охорони оселі є встановлення сигналізації. Цим у районі займаються три організації. Це — поліцейська служба охорони, «Явір-2000» та «Охорона +». Вони встановлюють в оселях тривожні кнопки і спеціальні датчики, що реагують на проникнення та посилають сигнали на пульт охорони. Мобільні групи охоронців приїжджають за 2-5 хвилин. Недолік — ціна. Установлення обладнання коштує 6-8 тисяч гривень, плюс — щомісячна абонплата в розмірі 180-200 гривень. Крім того, охоронці виїжджають на тривожні виклики лише на відстань 10 кілометрів від Кобеляк. Можуть приїхати і в Білики. У віддалених селах вони лише ведуть спостереження за об’єктами.

3. Можна встановити камери відеоспостереження. Вони не мають функції виклику правоохоронців. Але можуть послати сигнал на ваш мобільний телефон в разі проникнення у вашу оселю сторонніх осіб. Інформація з камер зберігається в Інтернеті. Наявність таких систем значно полегшує пошук злочинців. Ті знають про це, а тому можуть не ризикнути проникнути в будинок чи квартиру, обладнані системою відеоспостереження.

4. На двері можна встановити замки із «плаваючими» ключами. Звичайною «відмичкою» такі двері не відкриєш, зліпок із замка не зробиш.

5. На вікна рекомендують встановити решітки із достатньо товстого і міцного металу, щоб їх не можна було «перекусити».

6. Дехто встановлює спеціальні дзвінки на дверях. Вони імітують гавкіт собаки.

7. Не записуйте на телефонних автовідповідачах текст про те, що вас немає вдома. Дзвонити можуть і злодії.

8. Підтримуйте добрі стосунки з сусідами і просіть їх телефонувати вам в разі, якщо вони помітять підозрілих людей біля вашої оселі.

9. Памятайте, що злодіїв зараз цікавлять готівкові гроші і вироби із золота, як найбільш ліквідний товар.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2016, 13:38 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації